Прашање за Христијанството III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ајдееееееееее, сега јас негации, не бе батко Мики, ти негираш цело време. Јас побарав официјален став и не го добив, ставови на ојлевци дојлевци, не ме занимаат.
немој така, не му ја вреѓај “светијата“. лично ја сфаќа мики1.
;)[DOUBLEPOST=1401219716][/DOUBLEPOST]
- Не.
- Средниот век си е добар и не бил мрачен: погледни ги тогашните достигнувања и спореди ги со денешниов примитивизам па ќе Ти текнит...Но да, луѓето тогај немале струја па затоа им било мрачно: оттаму и поимот „мрачен век„.:icon_lol:. За Интерентот во Средниот век да не прајме муабет.
арен си бил???? :confused: сакаш да кажеш дека инквизицијата била добра работа? :confused:
не пробувај да ми спинуваш, нема да ти успее
ај за пола саат ќе бидам пак тука па да видам што си пишал

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајдееееееееее, сега јас негации, не бе батко Мики, ти негираш цело време. Јас побарав официјален став и не го добив, ставови на ојлевци дојлевци, не ме занимаат.
Е па Атеист, е па наТвоето изразување лични желби, наспроти дадените одговори, можам да Ти ја препорачам само Цеца. Тоооооо!...[DOUBLEPOST=1401219814][/DOUBLEPOST]
арен си бил???? :confused: сакаш да кажеш дека инквизицијата била добра работа? :confused:
не пробувај да ми спинуваш, нема да ти успее
ај за пола саат ќе бидам пак тука па да видам што си пишал
Ај...
Инквизицијата не ја наведов така да не ми подметнуј м*** за ј****.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
- Не.
- Средниот век си е добар и не бил мрачен: погледни ги тогашните достигнувања и спореди ги со денешниов примитивизам па ќе Ти текнит...Но да, луѓето тогај немале струја па затоа им било мрачно: оттаму и поимот „мрачен век„.:icon_lol:. За Интерентот во Средниот век да не прајме муабет.
A за Коперник правиме моабет што бил спален, или тоа инквизицијата е виновна само

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е па Атеист, е па наТвоето изразување лични желби, наспроти дадените одговори, можам да Ти ја препорачам само Цеца. Тоооооо!...
Се палиш на Цеца а? Убо убо.... Немам јас лични желби Мики а Цеца баш не ми е по ќеиф, дај од Мејд'н нешо. (ова беше желба) :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
A за Коперник правиме моабет што бил спален, или тоа инквизицијата е виновна само
Коперник бил спален?...:unsure:
Никад чуо.[DOUBLEPOST=1401219928][/DOUBLEPOST]
Се палиш на Цеца а? Убо убо.... Немам јас лични желби Мики а Цеца баш не ми е по ќеиф, дај од Мејд'н нешо. (ова беше желба) :D
Ц: „напра‘ените од железо„ не ги обичвам...

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Коперник бил спален?...:unsure:
Никад чуо.[DOUBLEPOST=1401219928][/DOUBLEPOST]

Ц: „напра‘ените од железо„ не ги обичвам...

E oва дава одговор на многу мои прашања за браката, како тоа се пукало а они ништо ни слушнале нит виделе а на 10м од нив

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
E oва дава одговор на многу мои прашања за браката, како тоа се пукало а они ништо ни слушнале нит виделе а на 10м од нив
Дај просветли ме: прв пат слушам дека Коперник бил спален...„На „нетов„ не наоѓам таков податок.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Дај просветли ме: прв пат слушам дека Коперник бил спален...„На „нетов„ не наоѓам таков податок.

Друже стварно за ова си у право нема на нет.
Мислам на нешто официјално.
Интересно...

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
e.e Jas stvarno neznam zasto narodot poveke ne veruva vo Boga. Site ateisti stanaa. Da im pomogne Bog na tie sto ostanaa verni slugi i koi veruvaat vo Nego.

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ај...
Инквизицијата не ја наведов така да не ми подметнуј м*** за ј****.
па во тој среден (мрачен) век владеела инквизицијата, јас ништо неподметнувам. или не ја признаваш историјата?
гледам и за коперник нешто на 3 ипол се правиш.
ако вака дискутираш тогаш што да кажеме во врска со тие твои прикаски за мали деца? јас викам дека исус бил ајдук. но пошто бил многуууу голем ајдук, имал влијание кај локаллците, а и кај римјаните, па затоа решиле да го направат херој, ама не било каков, нели не е он обичен, па ај ќе напишеме дека воскреснал
ете тоа е твојата дискусија.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Друже стварно за ова си у право нема на нет.
Мислам на нешто официјално.
Интересно...
Од мене, простено Ти е...
Во меѓувреме, обиди се да најдеш нешто поофицијално, оти навистина прв пат слушам дека Коперикусот бил спален.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мање- више Коперник.
Побитна е таа бројка (според мене изнесува) повеќе од 5 милиони лица (животи) кои биле запалени, прогонети, убиени, затворени или умреле во крстоносните војни....
Бројката од 1 лице е голема, се работи сепак за еден живот, а камоли за 5 милиони.
Повторно ќе ме пратиш кај Фрањо?:)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
па во тој среден (мрачен) век владеела инквизицијата, јас ништо неподметнувам. или не ја признаваш историјата?
гледам и за коперник нешто на 3 ипол се правиш.
.
- Во Средниот Век воопшто не владеела „светата„ Инквизиција, туку тоа е црковен суд од римската Црква, кој судел по одредени прашања. Средниот Век е време на царско-теократско владеење, а тоа време има свои домети кои и денес се недостижни, а кои свесно ги прескокаш па веднаш се фаќаш за Инквизицијата за да се оправдаш, така да не ми зборуј за тој период.
- За Коперник, прв пат слушам дека бил спален па ако имаш нешто повеќе за тој за мене непознат настан, повели, просветли ме.[DOUBLEPOST=1401222618][/DOUBLEPOST]
Мање- више Коперник.
Побитна е таа бројка (според мене изнесува) повеќе од 5 милиони лица (животи) кои биле запалени, прогонети, убиени, затворени или умреле во крстоносните војни....
Бројката од 1 лице е голема, се работи сепак за еден живот, а камоли за 5 милиони.
Не, туку ќе Те упатам кај Тебе, за да ми покажеш зашто не знам дека Коперник бил спален...Повели.[DOUBLEPOST=1401222655][/DOUBLEPOST]
ако вака дискутираш тогаш што да кажеме во врска со тие твои прикаски за мали деца? јас викам дека исус бил ајдук. но пошто бил многуууу голем ајдук, имал влијание кај локаллците, а и кај римјаните, па затоа решиле да го направат херој, ама не било каков, нели не е он обичен, па ај ќе напишеме дека воскреснал
ете тоа е твојата дискусија.
........

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
- Во Средниот Век воопшто не владеела „светата„ Инквизиција, туку тоа е црковен суд од римската Црква, кој судел по одредени прашања. Средниот Век е време на царско-теократско владеење, а тоа време има свои домети кои и денес се недостижни, а кои свесно ги прескокаш па веднаш се фаќаш за Инквизицијата за да се оправдаш, така да не ми зборуј за тој период.
- За Коперник, прв пат слушам дека бил спален па ако имаш нешто повеќе за тој за мене непознат настан, повели, просветли ме.[DOUBLEPOST=1401222618][/DOUBLEPOST]

Не, туку ќе Те упатам кај Тебе, за да ми покажеш зашто не знам дека Коперник бил спален...Повели.[DOUBLEPOST=1401222655][/DOUBLEPOST]

........
Реков ли дека бил спален? Не.
Сеа чекам твој одговор.:)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Мање- више Коперник.
А колкава е бројката на убиени православни Христијани по гулазите од Болшевиците? За крстоносните... кого палеле, гонеле и убивале тие? Одговор?

Kajgana Shop

На врв Bottom