Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не те навредив тебе ништо лично.
Навредата кон Светиите ја примам за лична навреда...разбираш.

Ама ајде, од Севишниот, нека Ти е простено...а од мене....:sneaky:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Навредата кон Светиите ја примам за лична навреда...разбираш.

Ама ајде, од Севишниот, нека Ти е простено...а од мене....:sneaky:
Што се инаетиш. Официјален став нема, не чекам јас Мики Кец да ми каже и на друго место сум барал надвор од овој виртуелниов. Неколку свештени лица од МПЦ ми имаат кажано „Тоа се лични ставови на поединци“ нема МПЦ став кон тоа. Тоа за светиите пак не ги навредив, си пишуе секаде дека серафимчо си бил пешко па и тој самиот си го признал тоа.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
О.К.
Го прифаќам Твојов коментар, но добро велиш: „...според мене (т.е. Тебе)...„, оти според другите, не си во право.[DOUBLEPOST=1400777452][/DOUBLEPOST]

Што Богочовекот вели дека Неговите се „..мало стадо...„, тоа значи дека ги има, но не во мнозинство и без однапред утврден и точен број, оти врвењето по Христа е ствар на личен избор, а не на однапред определен резултат.[DOUBLEPOST=1400777527][/DOUBLEPOST]

Ние сме во право, отии вистината и Вистината се во Црквата, но не гледам начин на кој нашата „идеологија„ им ја наложуваме на „другите„.
Прв дел
Изваден од контекст.

Втор дел.
ма не ме јеби. Целта е да ве има што повеке зошто иначе би го ширеле Христијанстовто. Тоа задачата дадена лично од Исус.

Тред дел.
Денес не им ја наложувате живееме во горе доле секуларна држава, ама и самиот знаеш дека не било така у минатото, точно тука немало спалување на клада ама имало отфрлање од околината... а да и денес постои тоа кај нас

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Што се инаетиш. .
Не, не се инаетам, туку Ти се чудам на умот: ем бараше одговор, ем тврдеше дека го нема, ем Ти пратив линкови со цели теми и одговори, ем изразуваш лични желби па затоа, еве ја уште еднаш:

http://www.youtube.com/watch?v=frvhRjESQ9Y

:icon_lol:[DOUBLEPOST=1401219146][/DOUBLEPOST]
Пак ја направивте темата бурек.
После кога јадете „попара“..плачете.
..и неизбежната Цеца...:pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Пуу тапа!
Абре ти ги читаш моите претходни постови?
Демоните како духовни битија и душата не умираат неколку пати ти потенцирав.Задача/Мислија,Дејност на нивното невидливо постоење на земјава на секој од нив е да ја угнетуваат човечката душа и однесат во пеколот па така откако демоните ги убиле свињите останале слободни во својата волја и најверојатно отишле да бараат друга душа/човек која ќе им се препушти!
Батка јас добор читам али ти забораваш што пишуваш.
Значи бев у право кога реков дека со тоа што го убедиле Исус да им дозволи да влезат у свињите уствари или го извозеле или работи за нив трето не ке да има.
А замисли он ем Бог ем им мисли добро на лугето. Контрадикторно...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не, не се инаетам, туку Ти се чудам на умот: ем бараше одговор, ем тврдеше дека го нема, ем Ти пратив линкови, ем изразуваш лични желби па затоа, еве ја уште еднаш:

http://www.youtube.com/watch?v=frvhRjESQ9Y

:icon_lol:
Тоа сам си се тапшаш по рамо? :) То Мики то? :pos: Нема кој да те тапша? Па најди си некоја.
Линкојте ........ ај да не ти кажам после ќе речиш сим те навредил.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ама и самиот знаеш дека не било така у минатото,
Навистина, не знам како било у минатото, не сум толку стар.
Ти, знаеш како било, нели?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пак ја направивте темата бурек.
После кога јадете „попара“..плачете.
кога зборам дека темата религија е 1000 пати подобра и позабавна од ЧДА, не ми веруваат.
и не ја направив јас, него мики1 со неговиот пост:cool:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ај да не ти кажам после ќе речиш сим те навредил.
Ево, ја‘ су‘ трпелив па ќе причекам да прочитам од Тебе нешто по саглам, освен бесконечни негации на негации на негациите...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Навистина, не знам како било у минатото, не сум толку стар.
Ти, знаеш како било, нели?
го порекнуваш минатото? средниот век, кој патем е наречен мрачен век?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ево, ја‘ су‘ трпелив па ќе причекам да прочитам од Тебе нешто по саглам, освен бесконечни негации на негации на негациите...
Ајдееееееееее, сега јас негации, не бе батко Мики, ти негираш цело време. Јас побарав официјален став и не го добив, ставови на ојлевци дојлевци, не ме занимаат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
го порекнуваш минатото? средниот век, кој патем е наречен мрачен век?
- Не.
- Средниот век си е добар и не бил мрачен: погледни ги тогашните достигнувања и спореди ги со денешниов примитивизам па ќе Ти текнит...Но да, луѓето тогај немале струја па затоа им било мрачно: оттаму и поимот „мрачен век„.:icon_lol:. За Интерентот во Средниот век да не прајме муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom