Законот на Телема

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...
Телемата како философија ги користи тие симболи на старите школи и учења за да пренесе знаења и пракси, не вера и празни ветувања. Тоа го нема кај позајмениот ти еврејски закон, од кој изградивте религија и прекрасното „спасување на души“ и „спасување на светот“. Да не се мешаат работите.
....
Како не бе, филозофија со магија... уште малку ќе трубите дека сте и наука... глупости!!!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Хептаграм XI одамна те немаше:). Поздрав.:)

@MIKI1 ти ова сериозен си со јогата и нејзиното припишување како дело на нечестивиот? Навистина ли мислиш дека сите кои практикуваат јога се веќе опседнати од ѓаволот?

@Aleksandar Nevski зошто ги “мразиш” сите противници на православието, посебни членовите на оваа како што ја нарекуваш окултистичка секта? Прават ли нешто што го загрозува твојот начин на живот?

@Ipsissimus зошто имаш толкава одбојност и гнасење кон Христијаните кои се верни на црквата и тераат по некакви си правила? Прават ли нешто што го загрозува твојот начин на живот?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1[/USER] ти ова сериозен си со јогата и нејзиното припишување како дело на нечестивиот? Навистина ли мислиш дека сите кои практикуваат јога се веќе опседнати од ѓаволот?
Да, јогата како бесмилесно „упражњавање„ на својата енергија, сама по себе не значи и демоноопседнатост, но е еден од степените за приближување кон таа опседнатост, која својот врв го има во усовршувањет на „јогирањето„ до степен во кој змијата го опседнува човековиот мозок, увртувајќи се околу ‘рбетот од вежбачот/јогинот. И на врапците веќе им е јасно за која змија прајме муабет, нели...

Јогата, сама по себе е бесцелна, ако не е придружена и со соодветно „философско„ мудрување, која ја следи јогата. Пошто некои мангупи од протестантизмот ја провалија штетноста на јогата, комбинирана со хинду-мудрувањето, во нашево време, јогата се рекламира само „на половина„, како збирка од телесни вежби со кои се постигнива „ова„ или „она, а при тоа рекламирање, свесно се исклучува и придружното теоретизирање, без кое јогата е бесмислица., но истата им се „препорачува„ на „модерните„ луѓе, како ѓоамити лек за нивниот стресен начин на живеење.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да, јогата како бесмилесно „упражњавање„ на својата енергија, сама по себе не значи и демоноопседнатост, но е еден од степените за приближување кон таа опседнатост, која својот врв го има во усовршувањет на „јогирањето„ до степен во кој змијата го опседнува човековиот мозок, увртувајќи се околу ‘рбетот од вежбачот/јогинот. И на врапците веќе им е јасно за која змија прајме муабет, нели...

Јогата, сама по себе е бесцелна, ако не е придружена и со соодветно „философско„ мудрување, која ја следи јогата. Пошто некои мангупи од протестантизмот ја провалија штетноста на јогата, комбинирана со хинду-мудрувањето, во нашево време, јогата се рекламира само „на половина„, како збирка од телесни вежби со кои се постигнива „ова„ или „она, а при тоа рекламирање, свесно се исклучува и придружното теоретизирање, без кое јогата е бесмислица., но истата им се „препорачува„ на „модерните„ луѓе, како ѓоамити лек за нивниот стресен начин на живеење.
Да кажеме дека си во право.

Како ти го согледуваш, а уште повеќе како ќе ги подучиш другите да го согледаат истото?

Дали ти препознаваш човек кој вежба јога? Како го препознаваш дека му е оштетен духот и слично.

Јас не сум експерт по јога, иако сум отишол пар пути , ама досадно ми е и монотоно, но не гледам лошо.

Дали молитвата и поединечната и групната е всушност еден вид јога?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
@Ipsissimus[/USER] зошто имаш толкава одбојност и гнасење кон Христијаните кои се верни на црквата и тераат по некакви си правила? Прават ли нешто што го загрозува твојот начин на живот?
Имам одбојност кон лицемерието, без разлика под која форма и назив опстојува.[DOUBLEPOST=1401187937][/DOUBLEPOST]
Мики поштеди не од твоите "мудрости" за јогата.[DOUBLEPOST=1401188033][/DOUBLEPOST]
Јогата значи единство - соединување. Пракса со која се тренира и телото и умот. Молитвите немаат ништо со јогата.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Јогата значи единство - соединување. Пракса со која се тренира и телото и умот. Молитвите немаат ништо со јогата.
И те како има....

Молитвата е према надвор, јогата е према внатре....

Различни религиозни школи применуваат различни начини на спојката со Бога

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да кажеме дека си во право.

Како ти го согледуваш, а уште повеќе како ќе ги подучиш другите да го согледаат истото?

Дали ти препознаваш човек кој вежба јога? Како го препознаваш дека му е оштетен духот и слично.

Јас не сум експерт по јога, иако сум отишол пар пути , ама досадно ми е и монотоно, но не гледам лошо.

- Јас не сум во право, туку пренесувам соборен/црковен став, кој го прифаќам за свој (став).
- Луѓето имаат слободна волја да чинат со себе што сакаат, вклучувајќи го тука и злото. Ако некој од нив е расположен да прими корисен совет, дотолку подобро за него.
- Не препозавам човек кој вежба јога, но лично знам такви, кои самите, самопофално, ми велат дека вежбаат јога, а тоа на ниту еден начин не им се одразува корисно, иако самите се нафатиле да „упражњаваат„ јога, надевајќи се на алхемиско чудо.
- Тоа што не си видел лошо во јогата, е само „полојна„ работа. А што добро си видел во јогата? Веќе реков: јогата не „иде„ сама, оти изолирана, без придружното хинду-мудрување, когата е бесмислено постигнување телесни „облици„.
- Молитвата, и поединечната и заедничката, се нарекуваат „разговор со Бога„, но никако не се јога во било која форма.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.526
Поени од реакции
85.041
Едно е врз туѓ закон да изградиш религија - друго е да се користат нивните знаења и симболи за да се пренесе кодирана порака!
Да, на пример топ тан да ги преземеш божествата од афричка (египетска) религија. Башка индијска тантра.
Тоа за што ги обвинуваш Христијаните, вие пута три го праите.

И Бардон и Форчн се на став дека не треба да се применуваат источњачки пракси, но за вас е дозволено, пошто вие, нели праите што ви е воља.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И те како има....

Молитвата е према надвор, јогата е према внатре....

Различни школи применуваат разни начини на спојката со Бога
Баш затоа што имаат различна "насока" неможе да се каже дека имаат нешто заедничко.[DOUBLEPOST=1401189159][/DOUBLEPOST]
- Јас не сум во право, туку пренесувам соборен/црковен став, кој го прифаќам за свој (став).
Се губиш. Пренесувај го твојот соборен црковен став на теми каде што нема да биде офтопик.[DOUBLEPOST=1401189364][/DOUBLEPOST]
Тоа за што ги обвинуваш Христијаните, вие пута три го праите.
Абе ајде?! На пример што? Ајде најди еден таков пост со критика кон христијаните и примени ја истата тука. Може?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Имам одбојност кон лицемерието, без разлика под која форма и назив опстојува.
[DOUBLEPOST=1401188033][/DOUBLEPOST]
hmm licemerieto pretpostavuvam go vrzuvas so toa blagoslovuvanjeto na kalasnjikovite.

so toa ke navlezeme vo drugi vodi.

na koj nacin tebe eden hristijanin ti go remeti nacinot na zivot?[DOUBLEPOST=1401193794][/DOUBLEPOST]
- Луѓето имаат слободна волја да чинат со себе што сакаат, вклучувајќи го тука и злото. Ако некој од нив е расположен да прими корисен совет, дотолку подобро за него.
- Не препозавам човек кој вежба јога, но лично знам такви, кои самите, самопофално, ми велат дека вежбаат јога, а тоа на ниту еден начин не им се одразува корисно, иако самите се нафатиле да „упражњаваат„ јога, надевајќи се на алхемиско чудо.
- Тоа што не си видел лошо во јогата, е само „полојна„ работа. А што добро си видел во јогата? Веќе реков: јогата не „иде„ сама, оти изолирана, без придружното хинду-мудрување, когата е бесмислено постигнување телесни „облици„.
- Молитвата, и поединечната и заедничката, се нарекуваат „разговор со Бога„, но никако не се јога во било која форма.
ok znaci tvojot stav e ekvivalenten so crkovniot.

toj veli deka jogata e zlo.

ti vrz baza na doverba prifakas deka e vistina.

kakov dokaz bi go smenil stavot na crkvata i tvojot?

vo vrska so zmijata u rbetot sto ja spomena bi prasal slednovo

dali seksot vo brakot e dozvolen otkako ke se sozdade potomstvo?

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
hmm licemerieto pretpostavuvam go vrzuvas so toa blagoslovuvanjeto na kalasnjikovite.

so toa ke navlezeme vo drugi vodi.

na koj nacin tebe eden hristijanin ti go remeti nacinot na zivot?[DOUBLEPOST=1401193794][/DOUBLEPOST]

ok znaci tvojot stav e ekvivalenten so crkovniot.

toj veli deka jogata e zlo.

ti vrz baza na doverba prifakas deka e vistina.

kakov dokaz bi go smenil stavot na crkvata i tvojot?

vo vrska so zmijata u rbetot sto ja spomena bi prasal slednovo

dali seksot vo brakot e dozvolen otkako ke se sozdade potomstvo?
Премести се на посоодветната тема и ќе имаш одговори...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
na koj nacin tebe eden hristijanin ti go remeti nacinot na zivot?
Во најчест број на случаи преку ширење на лаги и предрасуди, со што директно и индиректно се врши атак на нашата личност и чест. Најдобар пример е странава која редовно ја користи како информатор МИКИ Кец - "борба за веру". Последниот линк кој го сподели и тоа баш на оваа страна беше текст кој тотално го извртува вистинското значење на нештата, па така "Прави што ти е волја" во текстот беше пренесено како "прави шта хочеш", иако неброено пати е објаснувано и кажано дека воопшто незначи тоа. Покрај тоа беа изнесувани тврдења за промовирање на дроги и директна употреба на истата во нашите пракси, иако тоа е многу пати негирано и посочено како погрешно. Која е целта на тоа ако не директен обид да се прикаже нашиот живот како декадентен?
За секоја природна, економска или било каква друга катастрофа, се обвинува и се посочува како кривец окултизмот и припадниците на окултните правци. Се шират невистини за влијанието на вакцините, јогата...и што уште не. Дури и за поплавиве на балканот виновници испаднавме ние, бидејќи според нив HAARP системот бил окултен проект за контрола на времето.....
Може да продолжам уште три страни.....но мислам дека е јасна поентата на кој начин овие "христијани" го реметат нашиот живот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во најчест број на случаи преку ширење на лаги и предрасуди, со што директно и индиректно се врши атак на нашата личност и чест. Најдобар пример е странава која редовно ја користи како информатор МИКИ Кец - "борба за веру". Последниот линк кој го сподели и тоа баш на оваа страна беше текст кој тотално го извртува вистинското значење на нештата, па така "Прави што ти е волја" во текстот беше пренесено како "прави шта хочеш", иако неброено пати е објаснувано и кажано дека воопшто незначи тоа. Покрај тоа беа изнесувани тврдења за промовирање на дроги и директна употреба на истата во нашите пракси, иако тоа е многу пати негирано и посочено како погрешно. Која е целта на тоа ако не директен обид да се прикаже нашиот живот како декадентен?
За секоја природна, економска или било каква друга катастрофа, се обвинува и се посочува како кривец окултизмот и припадниците на окултните правци. Се шират невистини за влијанието на вакцините, јогата...и што уште не. Дури и за поплавиве на балканот виновници испаднавме ние, бидејќи според нив HAARP системот бил окултен проект за контрола на времето.....
Може да продолжам уште три страни.....но мислам дека е јасна поентата на кој начин овие "христијани" го реметат нашиот живот.
Уствари тебе ти смета тоа што се наоѓаш себе си во окултизмот, и се чувствуваш директно нападнат и навреден од нив.

Види то ти е борба за свое место под сонцето.

Ти прокламираш свои идеи и начин на живот, они свои.

Кој што ќе прифати како вистина е сосема друг муабет.

Околината е таа што одлучува како ќе прифати одредени дејанија.

Јас не видов дека некој го прифати приложениот сајт здраво за готово, на пример.

Сосема пак друг муабето е тој со вакцините. Трет муабет е оној со ХААРП.

Се си има свое место за дискусија и ставање доза на сомнеж во веродостојноста на одредени ставови.

Ете ти велиш дека нема дроги во вашите пракси нема директна употреба на дрога, а некој друг дека има. Одлуката е на тие од страна да заклучат.

Ете јас можам да дадам свој заклучок дека сметам (да не речам знам) дека нема употреба на такви супстанци.

Кога сме веќе кај вашите пракси и ритуали, може ли на пример ритуалот за преоѓање во осмиот степене наречен Магиска мастурбација или Тајните бракови меѓу луѓето и боговите да го опишеме подетално.

Значи да се објасни

припремната фаза на ритуалот,

фазата на чистење,

заклетвата,

призивот,

мисата,

причеста.

Kajgana Shop

На врв Bottom