[DOUBLEPOST=1401179255][/DOUBLEPOST]Биполарното растројство на расположението е вид на депресивно растројство кое во минатото беше познато под името манично депресивна болест. Лицата кои страдаат од биполарно растројство на расположението искусуваат преголеми промени во расположението – од депресија и тага до занесеност и возбуденост.Можеш ли да ми објасниш што всушност е биполарно порметување?
Донекаде сте во право,но јас во семејството имам пример како оваа болест влијае на сите членови,посебно онаа манијачна фаза кога едноставно гледаш дека личноста се уништува а немоќен си ,не можеш да и помогнеш,не знес на кој начин да допреш до неа.И за мене ова е ново,за жал многу малку знам за ова пореметување,дали постојат установи каде што може ваквите личности да се хоспитализираат,да ја добијат соодветната помош:Единствено можам од лично искуство да кажам за последиците предизвикани од оваДенес психолозите секоја состојба на човекот ја направија болест. Кај овие што им е дијагностицирано биполарно,мозокот им работи многу побрзо од другите,па можат лесно да се возбудат израдуваат,па во моментот може да им дојде некоја лоша мисла на глава па одма депресивно расположение.Се е до контролата на мислите,да не се оставаат “сами од себе“ да течат и да се паѓа под нивно влијание.Голем број луѓе со самоконтрола успешно се справуваат со овој “проблем“ кој не е ни проблем туку состојба на човечката психа.
BIPOLARNOTO POREMETUVANJE E BOLEST ZA KOJA MNOGU MALKU SE ZNAE VO MAKEDONIJA.ME INTERESIRA DALI POSTOJAT SOODVETNI USTANOVI KADE STO LICNOSTITE SO OVA NARUSUVANJE MOZE DA BIDAT HOSPITALIZIRANI.
Пример за биполарно пореметување.Донекаде сте во право,но јас во семејството имам пример како оваа болест влијае на сите членови,посебно онаа манијачна фаза кога едноставно гледаш дека личноста се уништува а немоќен си ,не можеш да и помогнеш,не знес на кој начин да допреш до неа.И за мене ова е ново,за жал многу малку знам за ова пореметување,дали постојат установи каде што може ваквите личности да се хоспитализираат,да ја добијат соодветната помош:Единствено можам од лично искуство да кажам за последиците предизвикани од ова
Абе ај.Денес психолозите секоја состојба на човекот ја направија болест. Кај овие што им е дијагностицирано биполарно,мозокот им работи многу побрзо од другите,па можат лесно да се возбудат израдуваат,па во моментот може да им дојде некоја лоша мисла на глава па одма депресивно расположение.Се е до контролата на мислите,да не се оставаат “сами од себе“ да течат и да се паѓа под нивно влијание.Голем број луѓе со самоконтрола успешно се справуваат со овој “проблем“ кој не е ни проблем туку состојба на човечката психа.
се ќе измислат само за да не одат на лекар.Абе ај.
Мозокот им работи побрзо. Бог да чува.
Болест е. Многу сериозна болест. У која можеш да дојдеш до ниво да се самоубиеш. Многу лесно.
Познавам луѓе со биполар шо се треселе пред мои очи, одвај дишеле и голтале.
Најголемиот проблем кај биполарот се гледа во неконтролираното лачење на хормони. Со хормонска терапија, соодветно дали апери или даунери, и со стабилизатори се држи под контрола со години.
Алелуја!се ќе измислат само за да не одат на лекар.
И има разлика и од психијатар до психијатар. Новите специјалистички кадри што искачаат се многу out of the box деца, знаат многу методи и терапии, не чичиња што шкрабаат по тефтерот и ти препишуваат апој по секоја цена да станеш наркоман и психо ко што знам неколку случаи.