Сакам да знам!

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Ако ти ја важат таксената, преку СМС најмногу ти се исплаќа. Зема мислам 5 денари само за пораката.
Се убаво тоа, ама не ни даваат веќе од факултет така, нели ти стига код и тој код требаше да се пишува на пријавите, ама македонска работа, пишувале грешка броеви и сега колку предмети пријавуваш толку таксени марки, провизија у пичку матер...

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
зошто толку долго патуваат писмата од италија до македонија??? пратив две разгледници и едно писмо, сите заедно сите на иста адреса, само една разгледница стигнала....да ги очекувам другите или јок?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
зошто толку долго патуваат писмата од италија до македонија??? пратив две разгледници и едно писмо, сите заедно сите на иста адреса, само една разгледница стигнала....да ги очекувам другите или јок?
Пошо италијаните се мрзливи и ги држат писмата предолго :D.мене внуците ми пратија од мк до ит честитка 2 недели пред нова година,ми стигна на 1 февруари :D,можеа успут и велигден да ми честитаат :pos:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Пошо италијаните се мрзливи и ги држат писмата предолго :D.мене внуците ми пратија од мк до ит честитка 2 недели пред нова година,ми стигна на 1 февруари :D,можеа успут и велигден да ми честитаат :pos:
поминаа два месеци веќе :( си ги сакам сите слики што ги пратив назад, ебате итаљанската пошта. мада од друга страна морам да кажам уау...има полоша и од нашата??? o_O

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Зашо све оди via Трст. :D

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
поминаа два месеци веќе :( си ги сакам сите слики што ги пратив назад, ебате итаљанската пошта. мада од друга страна морам да кажам уау...има полоша и од нашата??? o_O
Најдобро да им се јавиш да ги прашаш :).мада лоша е комбинацијава,италијаните ќе држат 1 месец,нашине 1-2 месеци и ете ги 2-3 месеци.а може и некој млад поштар те бендисал па си ги зел сликите :P

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Колку време е потребно за да порасне нокт?
Се удрив и ќе ми падне ноктот на прстот од ногата. Малку ќе ми биде глупо да одам цело лето на влечки без нокт. Ако сум помлада, брзо ќе порасне, нели?

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Најдобро да им се јавиш да ги прашаш :).мада лоша е комбинацијава,италијаните ќе држат 1 месец,нашине 1-2 месеци и ете ги 2-3 месеци.а може и некој млад поштар те бендисал па си ги зел сликите :P
@коцка Има големи шанси да е ова последново :) Особено кај нас, мислам дека си имаат навика таква да си отвараат се`. И јас би ја ставила цела кривица на нашата пошта искрено. Не верувам дека може да има полоша. Сум имала доста искуство со нашиве :tapp: Ништо чудно да не ти стигнат воошто. Али иди замарај ги ако сакаш/можеш (читај имаш живци) зашто само така треба со нив.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Се удрив и ќе ми падне ноктот на прстот од ногата. Малку ќе ми биде глупо да одам цело лето на влечки без нокт. Ако сум помлада, брзо ќе порасне, нели?
Зависи кој прст го имаш удрено помалецките растат побрзо, јас го имав (3 пати со ред) скршено ноктот од палецот(на нога, и е доста болно!!) комплетно ми зарасна за 5 месеци и некој си 10тина дена.
едит: Oдржувај хигиена на највисоко можно ниво. (последно шо сакаш да ти се десит е да ти загнојт)

Член од
26 мај 2014
Мислења
29
Поени од реакции
18
Цел нокт ќе ти падне? Знам дека е индивидуално ама мене споро ми растат само што ќе ги скратам а не па цел нокт. Ќе си почекаш мислам месец - два ама не сум сигурна :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
@коцка Има големи шанси да е ова последново :) Особено кај нас, мислам дека си имаат навика таква да си отвараат се`. И јас би ја ставила цела кривица на нашата пошта искрено. Не верувам дека може да има полоша. Сум имала доста искуство со нашиве :tapp: Ништо чудно да не ти стигнат воошто. Али иди замарај ги ако сакаш/можеш (читај имаш живци) зашто само така треба со нив.

докажано од неколку луѓе дека итаљаниве уствари си имаат проблеми....а за писмото со сликите...уствари братучед ми што е скаран со баба ми (не ме прашувајте како е тоа можно, ни јас не знам) цело време и ги земал писмата на баба ми и и ги фрлал, така да бар писмото знам каде е :(

а за замарање....кого да замарам? o_O не беа пратени како препорачани...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Полоша е, за жал. АКо купуваш нешто преку ибеј или амазон немаат достава во Италија, затоа што најнормално нешто е да се изгуби пратката. Сори...

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Полоша е, за жал. АКо купуваш нешто преку ибеј или амазон немаат достава во Италија, затоа што најнормално нешто е да се изгуби пратката. Сори...
Како нема нема достава во италија? Па ја купувам од таму без проблеми :)
Али писма и разгледници чудно нешто, патуваат ко италија на друга планета да е :(
Чудното е што две истовремено на иста адреса се пратени, една стигнала друга не...а уствари што ме чуди со мене се е можно. Сто пати ми се има десено директен лет, чекирам два куфера, едниот стига другиот ни трага ни глас :D

2

~2A

Гостин
Месец дена најмалку,но затоа можеш со фластер да го лепиш.

BONUS:Не сакам да те плашам ама доколку ти паѓа цел нокт, внимавај после и какви чорапи носиш и не носи тесни патики. Може е неправилно да израсне ноктот и да имаш дополнителни компликации.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Како нема нема достава во италија? Па ја купувам од таму без проблеми :)
Али писма и разгледници чудно нешто, патуваат ко италија на друга планета да е :(
Чудното е што две истовремено на иста адреса се пратени, една стигнала друга не...а уствари што ме чуди со мене се е можно. Сто пати ми се има десено директен лет, чекирам два куфера, едниот стига другиот ни трага ни глас :D
Погрешно се изразив. Не дека воопшто нема достава, туку дека голем дел не испотачуваат.
Муабетот го знам од домаќинот - тој купува онлајн и еднаш спомна дека повеќето немаат достава во Италија од причина што пратката може да се изгуби, да патува предолго, да стигне отпакувана или оштетена. А нели му даваш оцена на оној што ти праќа, па на крајот никој не е задоволен. Тој губи поени, пратката не е доставена, а виновна е италијанската пошта. И јас бев многу зачудена што има полошо и од кај нас, ама имало.

Kajgana Shop

На врв Bottom