Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Море и од 2000 да беше пак ќе го одберев Лебедот :D
Јесда girl on girl action е перфекција со Натали и Мила ама сакам кога филм ме држи во неизвесност :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Јесда girl on girl action е перфекција со Натали и Мила ама сакам кога филм ме држи во неизвесност :D
Мене цел филм ме држеше во незивесност. За филмот само знаев дека има лезбејска сцена и влегов со крајно ниски очекувања, ама и лезбејската сцена беше крајно напната, нешто што ретко се гледа во филмови секс сцена да биде напната :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Чудо никој не го спомна последниот Бетмен

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Го гледав Oculus. Почна супер, се стори бедотија, уште победно заврши - (n)

Денес Non-Stop го гледав - (y)(y)(y)(y)(y). Ако некој не го гледал нека го гледа, нема да зажали. Исто и Snowpiercer. Имам критики и за двата филма (покрај тоа што ми се допаднаа) ќе ги резервирам додека да пишам во темана за рецензии. Само за последниве два ќе зборам, Oculus не ми заслужува повеќе време отколку што му потрошив гледајќи го.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Need For Speed - Иако клише приказна, солидно филмче overall. Добра актерска екипа, добра хемија, добра глума. Има потенцијал за франшиза (y)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
2009та е :D :D[DOUBLEPOST=1401130471][/DOUBLEPOST]
2006та е овој :D

Реков до сега, пошто се поминати 3 ипол години па ем помалку години, ем добро е да се види до каде е оваа деценија на филмски план во споредба со другите :)
Me fati na iskacanje, ne mislev deka e 2010ta a on 2009ta, tuku mislev od 2000ta do sega.. poso spomna decenija a ja sum star. :D

Za mene Melancholia.

also, interesno nadopolnuvanje moze da napraime

http://forum.kajgana.com/threads/Најдобри-филмски-декади.34579/

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Need For Speed - Иако клише приказна, солидно филмче overall. Добра актерска екипа, добра хемија, добра глума. Има потенцијал за франшиза (y)
Не се многу два и нешто сати за ваков филм ?
Од една страна не сум љубител на вакви филмови, а од друга страна Џеси глуми во филмов, хм...

не верувам дека ќе го изгледам. :icon_mrgr:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
ај да видиме па кој ви е најлош? од 2010 до 2014. :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
ај да видиме па кој ви е најлош? од 2010 до 2014. :)
У главном гледам да избегнувам глупи филмови така да Bling Ring или Spring Breakers, ама па вториов те забавува со тоа што е лош така да мојот избор паѓа на Bling Ring.[DOUBLEPOST=1401195930][/DOUBLEPOST]
Не се многу два и нешто сати за ваков филм ?
Од една страна не сум љубител на вакви филмови, а од друга страна Џеси глуми во филмов, хм...

не верувам дека ќе го изгледам. :icon_mrgr:
Fast Six траеше исто 2 саата па брзо поминаа истите 2 саата.

Се осеќа малку дека е долг НФС филмов на моменти, ама се на се брзо поминува времето :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Les Miserables може не најдобар но еден од најдобрите според мене. Full package е филмот, од сетинг до глума до саундтрак. Во еден момент се смееш со Sacha Baron Cohen, во друг плачеш на несреќата на главните ликови. И воопшто не пречи што е мјузикал.

Trance, Prisoners, Rush, Hugo, The Impossible, Filth, Shutter Island, Inception, Tinker Tailor Soldier Spy, Black Swan и ред други се сите квалитетни филмови но нема некој што би се издвоил ептен како најдобар.

Kajgana Shop

На врв Bottom