Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Точно е дека Спировски изигра само 3 утакимици па се повреди и се врати во последното есенско коло и после му заврши позајмицата и си отиде. Сепак на тие утакмици што играше изигра доста добро,додека Мицевски најчесто влегуваше од клупата за резерви и не ми остави некој впечаток. Сепак од кога отиде во Тетекс не го следев ама сепак слушав позитивни коментари за неговата игра. . Е сега оваа сезона немам многу информации како изиграл во Офк Београд можеби напреднал во својата игра.
Можеби играта со Португалија не е мерило бидејки реално цел среден ред беа катастрофа. Дај боже да било тоа само лош ден и понатаму да прикажува добри партии..
Инаку што се однесува до составот на репрезентацијата по повредите и откажувањата на Мојсов и Шиков мораше да се земе уште еден штопер,бидејки како што знам Ристевски е бек и ке игра на неприродна позиција за него. Исто и во средниот ред нема последен играч за врска. Како и да е јас му посакувам среќа на Ѓуровски иако не сум оптимист и не очекувам ништо посебно ни во следните квалификации.
Од тоа што беше у Работнички, сега е многу напреднат Мицевски, а мислам дека игра редовно у ОФК. Имаше и еден екстра гол дадено :)

Кирче може и штопер да игра, за младата репрезентација има играно тоа

Кире и Е стопер, за своите клубови цело време како стопер има играно, едино во У21 Бабунски неколку пати го користеше и како лев бек...

Се согласувам дека не е за во стартна постава (Кире), но откако Новески се пензионира и Шиков и Мојсов се повредија неаме со кој друг да играме... Мене повеќе ми боди во очи нападот, ги повика Јаховиќ, Костовски, Илијоски, Маневски и Велкоски за да на крај излезе со Тричковски, Абдурахими, Трајковски и Ибраими, односно со 4 крила и без ниеден класичен напаѓач, смешно е што нема да имаме центарфор на терен (пред се на толку играчи што повика за таа позиција).

Башка незнам од кај сеа ја смени формацијата на 4-3-3, цело време најауваа дека од сега ќе градиме конкретен стил и формација на игра 4-2-3-1 кој ќе се применува и кај младинските репрезентации итн итн, и сега одеднаш скроз нова прикаска и прави каша со Трајковски во линија со Бабунски и Спировски како везни, и со 3 крила во напад :гик: Требаше убаво да си остане на првичната 4-2-3-1 формација со Трајковски како ЦАМ (значи пак како играч за врска но како офанзивен и понапред излезен да креира акции, а не во линија со Спировски и Бабунски пред одбраната), 2те крила и еден шпиц напред (Јаховиќ), незнам што му требаше вакви изуми да прави со нови концепции...

Последно уредено:
Каква трагедија е станат Спировски, т.е може од секогаш таков си бил, само му се погоди баш за до 21 да изигра нешто доволно да мисли народов дека нема ништо подобро :D
Дарко Мицевски и Ранџеловиќ го имаат измислено фудбалот за Спировски :)
И каде бе со Кирче Ристевски, циркус ќе биде тоа. Ќе има пренос некаде?
Го немам гледано Спировски од пред две години, тогаш го гледав во живо и многу ми се допадна. Не знам дали е паднат со формата моментално, ама по тоа што го гледав тогаш воопшто не беше лошо. Ќе видиме вечер.

со овој состав што ќе излеземе овие Камерун ако играат озбилно ќе не отворат добро :)

^
Според мене многу се преценети Камерун, мислам ќе ги победиме.

Кире и Е стопер, за своите клубови цело време како стопер има играно, едино во У21 Бабунски неколку пати го користеше и како лев бек...

Се согласувам дека не е за во стартна постава (Кире), но откако Новески се пензионира и Шиков и Мојсов се повредија неаме со кој друг да играме... Мене повеќе ми боди во очи нападот, ги повика Јаховиќ, Костовски, Илијоски, Маневски и Велкоски за да на крај излезе со Тричковски, Абдурахими, Трајковски и Ибраими, односно со 4 крила и без ниеден класичен напаѓач, смешно е што нема да имаме центарфор на терен (пред се на толку играчи што повика за таа позиција).

Башка незнам од кај сеа ја смени формацијата на 4-3-3, цело време најауваа дека од сега ќе градиме конкретен стил и формација на игра 4-2-3-1 кој ќе се применува и кај младинските репрезентации итн итн, и сега одеднаш скроз нова прикаска и прави каша со Трајковски во линија со Бабунски и Спировски како везни, и со 3 крила во напад :гик: Требаше убаво да си остане на првичната 4-2-3-1 формација со Трајковски како ЦАМ (значи пак како играч за врска но како офанзивен и понапред излезен да креира акции, а не во линија со Спировски и Бабунски пред одбраната), 2те крила и еден шпиц напред (Јаховиќ), незнам што му требаше вакви изуми да прави со нови концепции...
Мое мислење е дека нема да биде класична 4-3-3, туку дека ќе се менуваат во 4-2-3-1.
Ако е точна информацијата од Екипа тогаш, логички е да се размислува во таа насока, бидејќи Трајковски колку што знам никогаш нема играно како централен везен. Многу поверојатно е да се префрла зад напаѓачот, односно на АМЦ позиција. А можно е и да се менува со Тричковски/ Ибраими. Е сега проблемот е што нема класичен напаѓач. Незнам колку би можел Тричковски да изигра на таа позиција. Навистина е чудна оваа одлука, секако, АКО е точна информацијата.

понеделник, 26.05.2014
19.00 (СОБРАНИСКИ КАНАЛ) фудбал, пријателска: МАКЕДОНИЈА-КАМЕРУН - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)

За Македонија-Катар:
Dragan NikolovskiКако што може да се види, НЕМА тв-пренос од Македонија-Катар.

ајде бе ова нека биде нешто ко носење маица наопаку на свадба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom