Законот на Телема

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти имаш седено на маса со мене! Што се правиш мутав? Какви последици се тие? Не ти е ли срам да лажеш?
Точно; имаме седнато „на пиво„, заедно. Но овде не е дискутираме на медицински теми, за тоа кој од која болест боледува, туку зборуваме за духовноста, која е состојба на човековиот дух у душа и кои се невидливи, а за чија состојба е потреба поинаква дијагноза...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Замислете, сме имале на Хептаграм XI текст за јогата. Ете линк, причитајте и од „нехристијански“ апспект.
Малку Телема, бре луѓе :)

Мал извадок:

Јога значи Соединетост. Комплексот на инфериорност во умот на побожната личност, кој е одговорен за нејзината побожност, ја присилува да ја интерпретира оваа еманципација како соединување со гасовитиот ‘рбетник кого го измислила и го нарекла Бог. На нејасната замагленост од нејзините стравови, имагинацијата ја фрлила сопствената сенка, зголемена и обезличена, и таа вистински заплашува; колку повеќе побожната личност се поклонува пред неа, толку повеќе привидението се наведнува да ја скрши. Луѓето со вакви идеи нема никаде да стигнат освен во лудници и во цркви.

Ех :)

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
А каде е укоста во јогата? Имам пријател кој се разболе, а практикувал јога. И сеа? Значи по твое кој практикува јога не се разболува и не умира?
Да кажеш дека јогата е причина за тоа е идиотски.
Се изнатрескавте глупости колку што сте тешки. Јас знам еден куп луѓе кои вежбаат јога,
кои медитираат па не видов некој да се разболи, баш напротив. Кај сите има поволности врз здравјето.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А каде е укоста во јогата? Имам пријател кој се разболе, а практикувал јога. И сеа? Значи по твое кој практикува јога не се разболува и не умира?
Јас имам комшија христијанин заболе од рак, и сега?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Абе вие двајца @MIKI1 И @Ipsissimus постојано се карате, и постојано си наоѓате муабет дури и за со пиво.
Вие ги надминувате разликите на вашите животни философии.

Па тоа е фантастично !!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Точно; имаме седнато „на пиво„, заедно. Но овде не е дискутираме на медицински теми, за тоа кој од која болест боледува, туку зборуваме за духовноста, која е состојба на човековиот дух у душа и кои се невидливи, а за чија состојба е потреба поинаква дијагноза...
И претпоставувам дека и за мојата духовна состојба не ти е потребен увид, туку туѓо искуство за да заклучиш во каква состојба е?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Јас имам комшија христијанин заболе од рак, и сега?
Јас не реков дека ако си христијанин ништо штетно нема да ти се случи, Вие тропнавте тешка глупост и сеа покушавате да се извадите, ама не ви иде. Заглавивте ко опел у кал!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абе вие двајца @MIKI1 И @Ipsissimus постојано се карате, и постојано си наоѓате муабет дури и за со пиво.
Вие ги надминувате разликите на вашите животни философии.

Па тоа е фантастично !!!
Секое искуство носи некоја поука, поуката од тие искуства е јасна. Никогаш повеќе!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И претпоставувам дека и за мојата духовна состојба не ти е потребен увид, туку туѓо искуство за да заклучиш во каква состојба е?
Точно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас не реков дека ако си христијанин ништо штетно нема да ти се случи, Вие тропнавте тешка глупост и сеа покушавате да се извадите, ама не ви иде. Заглавивте ко опел у кал!
А тоа е....?[DOUBLEPOST=1401060834][/DOUBLEPOST]
Абе алал да ти е.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај да парафразираме.
Освен што самиот за себе велиш дека немаш/немате последици по здравјето од практикувањето на христијанството, кој друг може да ги потврди истото?
Севишниот.

Kajgana Shop

На врв Bottom