Насилства во Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.629
Поени од реакции
5.282
Ме интересира, дали мислите дека тие криминалци што крадат во Ѓорче и загрозуват човечки животи не го прават истото и во Сарај. И дали мислите дека навистина не постојат Албанци кои се осеќат загрозено од ваквите криминалци?
Пишав и погоре статистички гледано Албанците многу почесто се убиваат меѓусебно.
Абе нема куќа на печалбар во Кумановско кое не е ограбено, (Освен тие што се осигурани, или се осигуруваат после)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Епа затоа треба да излезат и да го покажат тоа. А не да чутат и да ги бранат своите браќа.
Како да го покажат кога нема кој да ги заштити и да ги охрабри. Порано ги беше страв и изјави да дават. Сега еве ги има кои јавно кажуват дека треба да се казнуват криминалците. Изгеда на многумина не им е јасно дека дел од Албанците живеат во страв од сопствените комшиии.
Исто така не е јасно дека ги има еден куп што не се криминалци и најважно им е како и на секој просечен човек да живеат нормален живот.
Имам другар во Сарај влакно не му фали си живее со сите. комшии.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.629
Поени од реакции
5.282
Да поради револтот кон Мвр ги убивте тие 5тина кај Смилковци? Сам си се побиваш Пуно.
Немаат врска тие случаеви.
За член на семејство може да има одмазда, ама за луѓе кои никогаш не си ги сретнал е просто невозможно да убиваш деца кои па немаат никаква врска со убиецот од Гостивар.[DOUBLEPOST=1400774674][/DOUBLEPOST]
ќе ти одговорев на постов ама ова на крај ме предомисли. ти кур играш овде, не си ич сериозен . :icon_lol::icon_lol:
Навистина можеби сум пописмен од тебе....o_O

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Тоа е тоа момци...нема албанец што во него не си носи барем по една бомба...за секој случај

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Како да го покажат кога нема кој да ги заштити и да ги охрабри. Порано ги беше страв и изјави да дават. Сега еве ги има кои јавно кажуват дека треба да се казнуват криминалците.
Така е, кај и да е, ќе им здосади. Само да почекаме.
Ти загинало детето? Ај уште малку издржи, кај и да е готово е..
Ти масакрирале 5 цивили? ТУКА Е, блиску сме, издржи
Ти прават протести за ослободување на убијци? Слушај, готово е, уште малку и ќе соберат сила, издржи..
„Само почекај“ еј, каков совет..

Дајте бе луѓе, ако немате идеја, мора ли да напишеш нешто? Споделија добри и конкретни идеи и ти излагаш со „чекајте малку другари“..

Нема никаква смисла, на секоја страница помината тука ми се отапува желбата за било што и верба дека некогаш ќе постигнеме нешто..

C

cige

Гостин
Приведени биле затоа што не биле од Ѓорче, иделе од Аеродром и Лисиче за да прават нереди. А тие што го запалија автобусот на битпазар сите беа од Чаир?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Абе нема куќа на печалбар во Кумановско кое не е ограбено, (Освен тие што се осигурани, или се осигуруваат после)
Пуно факт е и тоа го тврдам дека особено младината не се познава меѓу себе. И мислењето едни за други им е изградено врз основа на некоја медиумска или политичка пропаганда. Од една страна на Албанците постојано им се сервира приказната за голема Албанија и тоа дека Македонците ги мразат а од друга страна пак на Македонците им се сервира дека секој Албанец е криминалец и нелојален граѓанин на државата. Тоа се работи кои треба да се надминуваат и луѓето треба повторно да се зближуваат как ошто било на овие простори пред 20 или 30 години.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Не друже, така брутално из чисте мире да изрешеташ тинејџери кои пецале риба ако сака и татко ми нека е, нека си дреме у затвор ич око нема да ми трепне а не па да идам да протестирам и да барам правда. Нонсенс.
Ова е поентата која Албанците не ја сфаќаат, затоа што морално-етичките норми (кои човекот го одвојуваат од животните), кај нив се под националните приоритети.
За нив е приоритет да се излезе во одбрана на припадникот на својата вера (и нација), а не е приоритет вистината, правдата...
Без разлика дали починителот ладнокрвно егзекутирал невини дечиња на најголемиот празник или пак "само" им бутал стапови во анусот на работниците од "Маврово", па потоа ги терал да ги лижат стаповите и сексуално да општат еден со друг, притоа тепајќи ги со клоци и кундаци, а на крајот да им се потпише со нож на кожа. Што и да е претстапот, гледаме невидена сплотеност на Албанците, дури и на оние кои себеси се нарекуваат интелектуалци.
Затоа денес, на пример, луѓето кои учествуваа во вториов злостор, се на функции во МО и други места во власта. Не, нив не ги боли уво, нема никогаш да се запрашаат, како може овој човек да не одговара? Не. Тој е за нив херој, кој убаво им покажал на кафирите. За жал, состојбата се повтори и со убијците од Смилковско.
Дали треба да се нагласи секогаш дека, не мал, дел на вината за сето ова, лежи во луѓето кои ги бираме, а на кои секои 4 години никако не ни текнува пред избори да ги подсетиме на овој проблем?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Така е, кај и да е, ќе им здосади. Само да почекаме.
Ти загинало детето? Ај уште малку издржи, кај и да е готово е..
Ти масакрирале 5 цивили? ТУКА Е, блиску сме, издржи
Ти прават протести за ослободување на убијци? Слушај, готово е, уште малку и ќе соберат сила, издржи..
„Само почекај“ еј, каков совет..

Дајте бе луѓе, ако немате идеја, мора ли да напишеш нешто? Споделија добри и конкретни идеи и ти излагаш со „чекајте малку другари“..

Нема никаква смисла, на секоја страница помината тука ми се отапува желбата за било што и верба дека некогаш ќе постигнеме нешто..
Напротив сегашната ситуација е ИЗДРЖИ....
Загинаа 5 Македонци беа утепани на најбрутален начин и што се промени ништо, извлековме некој заклучок од тоа НЕ.
Загина Ангел и што се случува, повторно ништо
Токму јас сум последниот кој вика дека треба да се чека, туку напротив да се работи на подобрување на состојбите и тоа веднаш.
Но кој има време и капацитет да ги чита мојте постови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Ако е така тогаш и јас треба да се одалечам од некои пријатели кои беа да гледаат ракомет во Србија кога се пеаа нацистички пароли, сигурно и тие пеа.
.
Не знам дали твоите пријатели пеат антиалбански песни на утакмица, али јадна им мајка, штом тебе ти се пријатели. Веројатно везе немаат што лупаш овде.

Член од
11 март 2012
Мислења
109
Поени од реакции
101
Чекајте бе па шо правеа во Косово врз Србите ако ви текнува. Масакар. Ниту еден Србин не живее во косово. Самите се одселија. Исто и нашиве се одселуваат од западна Македонија. Зашо квадрат во Чаир кој е 10 пати поблиску до Центар изнесува 400 евра. А ако сте чуле за жолтата куќа шо сакате повеќе. Монструми

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Иначе моментално има судар во близина, погодете од каде одеше едниот автомобил?
Од Тафталиџе?
не....
Од Влае?
не, чекај да помислам.....
Карпош IV?
не, а?

Се предавам, стварно нема више опции, од кај би можел да биде. Не ми текнува ама баш ни едно место од кое би можел да улета со 300km, некој у сред населба и судар да напраи. Изглеа ќе морам да се помирам со фактот, дека ова ќе остане непознаница за мене.

Последно уредено:

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Vi propadna temata,znaci se bilo poinaku..Fasisti

Kajgana Shop

На врв Bottom