Насилства во Македонија

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Ја пропушти главната поента во мојот пост. Поентата е дека тие на кои им одговара ваква ситуација во Македонија, верувај дека тие ќе најдеа начин за да го направат тоа па и Данци или Финци да имавме за малцинство.

Сети се кои и какви биле претците на Данците. Рејдери од кои со векови плачела цела Европа, и пола Азија и Африка. Да денес се фини и културни ама тоа е така најмногу затоа што живеат во држави во кои владее законот и редот.
Истите тие Данци и Финци, пред скоро беа и во Македонија во составот на УНПРОФОР. Сети се колку малку им требаше да се станат „Македонци„ или „Албанци„ во културата... веднаш почнаа како овдешните да паркираат на тревници, да фрлаат ѓубре, и да прават разни други глупости кои во матичните држави нема шанси да ги направат без инстант правни и казнени последици.
Данците и Финците, и сите тие од западот, не толку фини и културни затоа што такви се родени, фини и културни се затоа што не им се исплати да не бидат такви: живеат во држави во кои владее законот и редот.

Нејсе, и јас забегав. Муабетот ми е дека оваквата состојба се вклопува со геостратешките цели на една голема светска сила. Затоа ќе остане вака се додека тие го сакаат тоа (најверојатно долго, долго време).

@perez9 ова беше одговор и за тебе.
What he said ^

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.144
Поени од реакции
7.156
http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=34924
МВР: СДСМ не го осуди вандалското однесување на поединци
Ова е МВР или МВРО!? Наместо да си ја работат работата тие со партиски политики се преокупирани.
Каква врска има МВР со СДСМ и политика овие стварно се отидени, уместо да работат коменитраат политики ова само у македонија го има :facepalm:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.563
Поени од реакции
9.502
Мешаш баби и жаби. Врска нема тоа дека се Данци. Земи ги НАЈДОБРОДУШНИТЕ луѓе на светот, изолирај ги и стави ги за живеат во одредени услови доволно ДОЛГО време и на крај ќе ги имаш најагресивните, наретардираните суштества на светот. Не е така едноставно! Или што сакаш да кажеш, дека одредени народи имаат 'покварени гени'?
rekov i prethodno i pak ke recam, problemot e sto normalnite albanci gi stitat kriminalcite, albanskite politicari isto se stavaat vo zastita na kriminalcite, spremni ce celo pleme da stani duri i koga kriminalci se apsat. I nivnite luge se terorizirani ama kutat ko picki, trpat i kutat, eve uste ednas ke potistarm post od albanec, citaj sto vika:

"Sekogash sum se pllashell na vakvite kradci.Kaj nas vo tetovo i gostivar pravat llom.ne ostanalla kuqa na pecallbari koja ne e skrshena i ne e pokradena.Najgrozno e toa shto koga ne naodjat vredni raboti so nozhevi gi secat site kozhneni raboti udirat so nozhevi po regalli vitrini po leglla kauci i takvi raboti.Bez nikakov povod samo da napravat shteta.Sekogash se naoruzhani i ne daj bozhe da potrefish na niv, go izvlekuvash podebeliot kraj.Kako pokojnoto momce.Kamo sreqa da go pushteshe da ne go goneshe.Mnogu zborovi sega se za pet pari.Umrello nedollzhnoto momce.Najllosho e i najmnogu me boli toa shto ubiecot e allbanec kako mene.Ne me posramill samo mene ne go go posramill celliot moj narod.Ipak pak velam na gorkata majka i e najteshko gospod da i pokloni silla i izdrzhlivost".

znaci i tie se terorizirani od kriminalnite bandi ... ama pak,kutat ko pizdi i trpat, utre MVR da vleze vo toj eban Grcec , kako lli se vika, selo pleme ke pocne da sere, spremni se celo pleme da se buni za kriminalcite, sto e potragicno , ke izleze i nekoj skapan politicar i ke place ko pizda, ke bara covekovi prava, a be apsurdi nevideni.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
LoL, овие не се нормални, со што се занимаваат.

Исто така можам на МВР да им најдам мал милион организации, партии и поединци, кои не испаднаа во јавност со било какво соопштение околу ова (значи не го осудиле, исто ко СДСМ).
Јас колку што ги пратам настаните ниту ВМРО официјално не ги осуди настаните или „делата на поединци“ како што обвинува МВРО.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На Сител известија се фрлало молотови коктели низ Ѓорче по полицијата.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.563
Поени од реакции
9.502
На Сител известија се фрлало молотови коктели низ Ѓорче по полицијата.
ne znam sto voopsto se zamarate so novinarive, ostajte gi, ne im davajte do znacenje, gledate deka sekakvi dibeci izigravat tipovi koj mislat deka imaat nekoe vlijanie, sekoj vtor voskar vo drzavava izigrava ekspet.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имало немало Сител ја соопштува вистината кој си ти да се противиш :icon_lol:.[DOUBLEPOST=1400762147][/DOUBLEPOST]
ne znam sto voopsto se zamarate so novinarive, ostajte gi, ne im davajte do znacenje, gledate deka sekakvi dibeci izigravat tipovi koj mislat deka imaat nekoe vlijanie, sekoj vtor voskar vo drzavava izigrava ekspet.

Е тој новинар креира мислење на популација 40+, што значи намерно лаже.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
на една од снимките од МВР имапе слика од некој двор со две шишиња скопско и во нив крпчиња, само некако чудна беше целата сцена пошто помеѓу нередите беше вметната и трае негде неколку секунди без да се зголеми кадрот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
на една од снимките од МВР имапе слика од некој двор со две шишиња скопско и во нив крпчиња, само некако чудна беше целата сцена пошто помеѓу нередите беше вметната и трае негде неколку секунди без да се зголеми кадрот.

Проста логика, ако имало молотови коктели полицајците ќе бидат во дефанзива, а не во офанзива, гледајте по снимки низ светов како изгледа тоа.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
И што разбраве на крајот.

Си отиде дечкото и ништо неможе да го врати, ние на форумот си ги испукавме тетстосероните и за два дена се ќе се заборави. Но тешко на неговата фамилија кои веројатно никогаш нема да преболат.
За жал од ваквите настани скоро никогаш не влечеме поука, која во овој случај би била КРИМИНАЛОТ НЕ ПОЗНАВА ЕТНИКУМ затоа треба сите задно да застанеме и да се бориме со оваа појава која е се почеста не само во Македонија туку на глобално ниво.
Можеби е интересно да се спомне дека во Германија на годишно ниво се крадат околу 300 илјади велосипеди а криминалот од ден на ден зема се повеќе замав. Значи не сме ислучок.
Факт е дека на Албанците како и на Ромите но и на дел од Македонците им е потребно подобро образование и меѓусебно приближување. Незнам зошто би било проблем да се има пријател Албанец. За жал чекор назад во овие односи секако е рамковниот договор со кој се створија услови за јазична бариера така да и да сакат младите се потешко ќе се разбират. Но тоа незначи дека не треба да се работи и на таа проблематика.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Македонците дадоа глас за Талат да биде министер,за Талат кој ги колеше Македонците 2001.
Македонците дигат рука да он биде министер.Не ЕУ,не НАТО не бугарија,србија,грција....Пратеници Македонци.

Kajgana Shop

На врв Bottom