НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
најисрекно залужија дечките од кливленд пак да бират први, покатастрофална сезона од фили имаа. :icon_lol:
Иначе се израмнија за најголем скок во лотаријата со чикаго, т.е. прв пик со шанса од 1.7%
Шансата да бираат први во 3 од последните 4 драфтови изнесува 1 во 59,187 или 0.000578%. Ебати среќите.:icon_lol:

Миловки Бакс требаше да земе прв пик (поради девојчето) :)

Се собрале основците кои навиваат за други тимови да го измаваат на џејмс :pos:

Туку се надевам дека во финале со Сан Антонио нема да им прогледаат низ прсти прифаќање на топка еден метар со нозете во аут на 30 секунди до крај на 7ми меч .
Инаку да , овој Мајами на запад би се изгубил уште у прва рунда од плејофот .

да си жив ме изнасмеа :pos:

Могуче е бе втор ден по ред да заспивам на почетокот од 4/4? :facepalm: Иначе уште од прво полувреме мирисаше дека Мајами ќе ја добие утакмицата, многу фокусирано влегоа уште од првата минута. Одбраната :cuc::cuc: Перфекции, беа елиминирани сите недостатоци од првиот меч, браво за Споелстра и другите од стручниот штаб. Пикот на Инди беше напаѓан многу поагресивно од првиот меч, рекетот се полнеше многу брзо, ротациите перфектни, секако зачинето со одличната партија на Леброн и Вејд. Ова е доста добра предност за Мајами во пресрет на двата меча на Флорида, но ништо не мора да значи бидејќи има уште многу да се игра, и Индијана го нема кажано последниот збор. Џорџ вчера катастрофален, Вестбрук у најлоши денови гомна да јаде. :icon_lol:

Вечер очекувам Спарси да одат на 2-0, ОКС едноставно не можат дефанзивно да парираат без Ибака.

Сакто заслужија прв пик. Фили, Кливлент... имаат појак марект пазар не им треба прв пик, имаат пари. Сакто е редно време да влезат во плејоф пошо веќе незгодно ми станува кога ќе ме праша некое дете за кој тим навивам и кога ќе му речам Кингси целите се со прашалници на глава (у превод во кој лига ти игра тимов)

via #makNBA :pos:
10271481_10154130908770277_6832364809603399041_n.jpg

Едит: Шек нема грам памет :pos::pos:
http://instagram.com/p/oR4eJdwT04/

Последно уредено:
Стандард криминално судење во корист на Дурент.

Двете утакмици Сан Антонио зема одлични шутеви 95% од времето. Ретко има некој исфорсиран или непромислен шут. Да продолжат вака и да не ми биде криво што со 4 саати спиење претходната вечер ги гледам до ова време.

Nacekaa SAS selo bez kucinja u reketot i ke melat sea,lani taka Vestbruk se povredi,godinava Serge.Poveke sreka naredna godina za OKC

Sent from my iPhone using Tapatalk

А најлошото е што уште има голем дел на луѓе што мислат дека задржувањето на Ибака наместо Харден е лош потег.

ОКС ја играат најдифтарската кошарка на светот во овие две утакмици против Спарс. Баш што викаат коментаториве, испуцавају се играчија Оклахоме, го искршија обрачот во второто полувреме. Тотално еднолична кошарка, без идеја, се е преку Вестбрук и Дурент, и тоа 99% силување. Батки, нема така против Спарси и Грег Попович! Одлично ги експлоатира мааните на ОКС, тренериште бре!

Дени Грин :cuc: Ебате шутот ебате, не промашува... Сплитер :cuc: Многу е напреднат сезонава, во поглед на пасовите особено. Сеа комотно може да си заспијам на почетокот на 4/4, нема некоја неизвесност. :)

Нешто ко на метла ми мириса,мада може да земат дома барем една.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom