Насилства во Македонија

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
http://kajgana.com/video-od-sinokjeshniot-sudir-pomegju-policijata-i-gragjanite-vo-gjorche-petrov-0?fb_action_ids=10201066122415263&fb_action_types=og.recommends
Се расплакав дури го гледав видеово значи ова што се случува кај нас изгуби секаква смисла ебате пичките ебате во ваква држава не живеам повеќе, бг пасош и нема да се вратам никогаш дефинитивно.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Шо бе брат, ќе ги пукаш со smoke grenade? :pos:
Не бе јас онака си прашував каква бомба е тоа... иначе сега барам од некаде да набавам орузје да имам за самоодбрана...после ова што се случи мене искрено ми е страв...така да нека повелат кај мене да крадат следен пат колку што знам смеам на мој имот во самоодбрана да се бранам од крадецот.

Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
Не трескам глупости, се сеќаваш на војната кога Америка нареди војната да престане во Арачиново и ги извлече орките од Арачиново?Ке ги распарчевме 1 Зив немаше не ке останеше ама американците ги спасија..се сеќаваш што им се случи на србите?истото би ни се случило и нас доколку започнеме војна... сакале или нејкеле ти и јас... они ке ни пуштат авиони доколку заполнеме војна и ке не срамнат со земја тоа е реалноста..пак ке ти речам подсети се што и се случи на Србија.
Ako sme dovolno pametni, nema nie da ja zapochneme vojnata, tuku navodno ke se branime od agresija. Nema potreba da sporeduvame sto se slucilo, sekoj si tolkuva od svoj aspekt, se zavisi dali znae i ima nekoj da odigra pametno i itro. Ne se napagja taka lesno teritorija na unitarna drzava, zaradi vnatreshen problem. BTW, Nato ja napadna Yugoslavia, a ne konkretno Srbija kako unitarna drzava.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Не бе јас онака си прашував каква бомба е тоа... иначе сега барам од некаде да набавам орузје да имам за самоодбрана...после ова што се случи мене искрено ми е страв...така да нека повелат кај мене да крадат следен пат колку што знам смеам на мој имот во самоодбрана да се бранам од крадецот.
Добро зошто се силиш/те? Знаеш ли ти што значи пиштол? Си пукал ли со пиштол? Знаеш ли што значи да упукаш некој? Мислиш ли дека имаш муда да го направиш тоа? Абе у животов можам да се кладам дека да ти дојде ситуација да те нападнат Албанци ќе се помочаш од страв врз пиштолот и дека теорија не постои да пукнеш. Аман не се јачајте на тастатури, убаво рече Пеџа, излезете и мирно протестирајте.

4NHK0

Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Смееш,ама пак ќе го лежеш...Тоа е тоа,можеш само да го викнеш,да му свариш кафе, да дозволиш да ти го закова ножот и да му речеш ,,пријатно''.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
http://kajgana.com/video-od-sinokjeshniot-sudir-pomegju-policijata-i-gragjanite-vo-gjorche-petrov-0?fb_action_ids=10201066122415263&fb_action_types=og.recommends
Се расплакав дури го гледав видеово значи ова што се случува кај нас изгуби секаква смисла ебате пичките ебате...
Гнасни свински копилиња, каде им е совеста?

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Токму така, можеш за ова жив доказ да видиш ако ја отвориш од почеток, темата за Смилковско. Таму исто така изразуваа лицемерно сочуство. Кога посочив на тоа, нормално, бев нападнат од Македонците. Но, набргу реалноста, за жал ги потврди моите согледувања, кога ги уапсија убијците, тогаш се покажа вистинското лице (што исто така може да се види во темата).
Но, не се они на ред. Најпрвин ние треба во нашите редови да расчистиме и да ја смениме свеста.
Јас памтам и потврдувам. Редовно ја следев таа тема. Можам да кажам дека *има* напредок (мал) во свеста - имено, таму беа многу повеќе од тој тип што мисли дека секогаш, под секој услов треба да дозволиме сѐ и од секој. Ние останатите не мислевме така. Тие, од нејасни причини, го разбраа тоа како повик за војна ... само затоа што баравме да се почитуваат законите! Ете до каде е пропагандата. Ако зборувате со некој од нив и барате да се почитуваат законите, да има мир, слобода и да нема страв, во нивниот мозок тие тоа го поврзуваат со „повик за војна“. Толку е силна пропагандата, за жал.

Но, стварно се помалку овој пат. Можеби дека малку повеќе простор е даден од форумските шефови, па повеќето луѓе си кажуваат како е реално, а претходно беа на „ланец“ ли.. кој знае. Во секој случај е за поздрав, исто и оваа администрација.

4NHK0

Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Добро зошто се силиш/те? Знаеш ли ти што значи пиштол? Си пукал ли со пиштол? Знаеш ли што значи да упукаш некој? Мислиш ли дека имаш муда да го направиш тоа? Абе у животов можам да се кладам дека да ти дојде ситуација да те нападнат Албанци ќе се помочаш од страв врз пиштолот и дека теорија не постои да пукнеш. Аман не се јачајте на тастатури, убаво рече Пеџа, излезете и мирно протестирајте.
Сите немаат толку мали јајца како тебе.Постојат ладнокрвнни луѓе кои во секој случај ако му е загрозен животот можат да убијат некого.

Член од
17 април 2014
Мислења
587
Поени од реакции
841
Има ли бе овде админ? нека се затвори темата веке

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Баталете новинари, опозициски или провладини. Исти кур се и едни и други. Користат за политички поени, матер им ебам.
Толпата проба уште во 18:40 некаде да пробие накај Сарај ама гордонот ги попречи уште кај очната болница (таму беше и собирот). После тоа тргнаа/вме накај Центар (во тој момент не знаев зошто се оди натаму), беше прво сопрена кај Цујо, па пуштена до парк/Тинекс и таму настанаа проблемите. Отидоа возрасни луѓе напред, во први редови (баш еден искоментира во стил, ако децата се хулигани, ајде да видиме нас возрасните зошто би не удирале) и после неполни 10 минути настана газењето. Деца, жени плачат, луѓе возрасни се чудат.

На едно видео убаво се гледа како сите што се напред се со кренати раце и сакаат да продолжат да движат накај Центар. Не знам зошто правото им беше скратено. Нит некој мавна со камен или било каков друг предмет (освен цивилката што го фатија меѓу толпа како снима).
Конечно некој да се најде асално да објасни, особено поради тоа што си бил на лице место. Тоа е Пеџа, нашата чудесна земја, за жал. Нив не ги маваат на дивјачки протести, нас не тепаат на многу помирни протести, тоа е...

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Токму така, можеш за ова жив доказ да видиш ако ја отвориш од почеток, темата за Смилковско. Таму исто така изразуваа лицемерно сочуство. Кога посочив на тоа, нормално, бев нападнат од Македонците. Но, набргу реалноста, за жал ги потврди моите согледувања, кога ги уапсија убијците, тогаш се покажа вистинското лице (што исто така може да се види во темата).
Но, не се они на ред. Најпрвин ние треба во нашите редови да расчистиме и да ја смениме свеста.
Ова ке биде исто како Смилковскиот случај ете погоре еден член каза дека Насер имал македонски адвокат и дека ке се бранел,како демек Нозот бил на Ангел и Орката била нападната од Ангел,на крај значи ке испадне сите овие орки кои што сега даваат сочуство,сите на крај ке го бранат Насер и повторно ке измислат нешто или ке го пратат во Косово или пак ке му пресудат 10години затвор најмногу.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Се расплакав дури го гледав видеово значи ова што се случува кај нас изгуби секаква смисла ебате пичките ебате во ваква држава не живеам повеќе, бг пасош и нема да се вратам никогаш дефинитивно.
Nema da ti e tesko malku detalno da go objasnis videovo, poradi X pricini blkirano mi e sekakvo video na rabota i nemozam da poglednam za sto stanuva zbor? Fala odnapred

Kajgana Shop

На врв Bottom