Сега ми стигна порака у инбокс највероватно од модератор со опомена да пазам што пишувам...
... На улица сме банирани од полиција и шпонови, на форуми исто така од нашите. Медиумите како ништо да не било или како што шипптарот вели: ситница.
Бидејќи ни е забранет секаков вид на револт јас тука се одјавувам и нема повеќе ни да го посетувам форумот а на вас нека ви е со среќа...
Не биди толку наивен. Форумов и темава се единствениот медиум каде моментално има информации од терен и без цензура. Што мислиш дека ќе се случи ако се пишуваат пораки како „ќе ги убијам„ и слично?
Ако не знаеш, јас ќе ти кажам. Ќе направат притисок за да се затвори и темава... и тоа затоа што со вакви изјави сте им дале аргументи за навистина да има потреба да го направат тоа.
Затоа без забегување, пишувајте си што имате, ама без експлицитни изјави. Можеш нели и на „фин начин„ ја изразиш мислата.
Како и да е, бидете благодарни на форумов.
Се кладам дека идат преку себе и против јаки сили со самиот факт што темава не е затворена од старт. Размислете малку зошто на НИЕДЕН медиум нема НИШТО за случувањава, ебаго главата за мислење треба да служи.