Насилства во Македонија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.519
Добар коментар?
ovskiDa i Angel sam si go zbrca nozot vo srce zatoa sto gi mrazese albancite! Isto taka sekojdnevno mladi Makedonci sami se tepaat vo avtobusi i se brcaat so nozevi za da mozat da gi naklevetat albancite. Pred edna nedela vidov eden Makedonec izvadi noz od dzeb i si go zrbca vo koleno i vikase fatete go napagacot otide vo Cair.
vrvot ...

T

templar55

Гостин
Сега ми стигна порака у инбокс највероватно од модератор со опомена да пазам што пишувам и дека мислењата ми се изменети а може и да ме банираат.
Епа вака сега. Заслужена одмазда немаше. На улица сме банирани од полиција и шпонови, на форуми исто така од нашите. Медиумите како ништо да не било или како што шипптарот вели: ситница.
Бидејќи ни е забранет секаков вид на револт јас тука се одјавувам и нема повеќе ни да го посетувам форумот а на вас нека ви е со среќа.
Време е да си ја барам среќата надвор од оваа вукојебина.
Ке можам да кажам дека сум горд Македонец кога оваа држава ке почне да го употребува израелскиот метод за заштита на своите граѓани, значи за секоја една наша жртва нивни пет. Тоа е единственото во моментов што би ја замислило и другата страна ( ако имаат со што да мислат ). Дали знаете дека 15 години пробуваме да припитомиме стока, која всушност е неможно да се припитоми.
Убивање на рандом албанец од 7до 77 можеби и не е решение ама ни остана како единствен метод да пробаме да се справиме со вакви животни. Поздрав и не си трошете време на реплицирање затоа што сега се одјавувам.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Нормално дека не, револтиран сум само од моментот кога почна инцидентот. Кој ли го нареди тоа толку крвничко тепање кое не беше предизвикано од ништо?
@Stefan-kobe брат јас по видето и по тоа колку го познавам Ѓорче а и по кажувањето на другиве, полцијата почнува да тепа кога овие тргаат накај центарот на градот, по тоа што го гледам, почнува на раскрсницата пред кружниот тек, а овие дикатаотриве пошо се е нивно перат мозок дека почнала толпата да дивее кога не била пуштена да пројде накај Сарај. А на видеото убаво се гелда дека сите се со кренати раце, а овие им го почреуваат правото на слбоодно движење.
Не знам брат упм више, 100 000 различни информации кажаа, најдобро е човек да не мисли ништо. Секој си кажува по свое, почнувајки од тие на Сител па се до обичен граѓанин. Што и да било искрено мене ми е драго што не пробила толпата до Сарај, за другото, ако има стварно тепано невини деца и луѓе нека им служи на честа, алал нека им е и дупло да им се врати.

П.с. Тетекс по грешка те цитирав и тебе али ајде нека стои вака. :D

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Предлагам на оваа тема да дискутираат само македонци,не сакаме да ги читаме орките како делат ум овде т.е како глумат као Изразуваат сочуство (а тие се пресреќни поради убиството и се фалат со тоа) дај банирајте го секој кој ке изразува сочувство од нивна страна бидејки тоа сочуство не е искрено! како што казав тие се баш среќни за убиството. BTW и мене ми стигна порака во инбокс но немајте гајле никој не ви мозе ништо пишете што сакате, ЕВЕ ЈАВНО ИМ ИСПРАЌАМ ПОРАКА на цајканите мозат само да ми го пушат, да умре Гордана Јанкуловска на шипт арски .!. !

Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
Другар ако америка не нападне тоа би значело крај за нас...макар би се бореле и против нив но залудно доволно е едно 35-40авиони да ни пуштат и цела Македонија да одеднаш во рок од 1саат да ја снема (а тие располагаат со преку 10.000авиони така да ситница е 40авиони да пуштат и да не распарчат)
abe sto treskash gluposti. Pa taka li se vodi vojna, ne im se dopagjame i ke ne napadnat neosnovano ? Taak li se pushtaat 30-40 avionchinja ? Daj ne treskaj bezveze i chuvaj ja tvojata logika za vojna za pred koperacija.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Предлагам на оваа тема да дискутираат само македонци,не сакаме да ги читаме орките како делат ум овде т.е како глумат као Изразуваат сочуство (а тие се пресреќни поради убиството и се фалат со тоа) дај банирајте го секој кој ке изразува сочувство од нивна страна бидејки тоа сочуство не е искрено! како што казав тие се баш среќни за убиството. BTW и мене ми стигна порака во инбокс но немајте гајле никој не ви мозе ништо пишете што сакате, ЕВЕ ЈАВНО ИМ ИСПРАЌАМ ПОРАКА на цајканите мозат само да ми го пушат, да умре Гордана Јанкуловска на шипт арски .!. !
не се ни сомневам дека тие се радуваат ,туку мене поише коса ми се крева од овие нашите кои сакаат да го релативизираат ова убиство сакајќи да го сведат на ситница

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.438
Поени од реакции
35.126
Сега ми стигна порака у инбокс највероватно од модератор со опомена да пазам што пишувам...

... На улица сме банирани од полиција и шпонови, на форуми исто така од нашите. Медиумите како ништо да не било или како што шипптарот вели: ситница.
Бидејќи ни е забранет секаков вид на револт јас тука се одјавувам и нема повеќе ни да го посетувам форумот а на вас нека ви е со среќа...
Не биди толку наивен. Форумов и темава се единствениот медиум каде моментално има информации од терен и без цензура. Што мислиш дека ќе се случи ако се пишуваат пораки како „ќе ги убијам„ и слично?

Ако не знаеш, јас ќе ти кажам. Ќе направат притисок за да се затвори и темава... и тоа затоа што со вакви изјави сте им дале аргументи за навистина да има потреба да го направат тоа.
Затоа без забегување, пишувајте си што имате, ама без експлицитни изјави. Можеш нели и на „фин начин„ ја изразиш мислата.

Како и да е, бидете благодарни на форумов.
Се кладам дека идат преку себе и против јаки сили со самиот факт што темава не е затворена од старт. Размислете малку зошто на НИЕДЕН медиум нема НИШТО за случувањава, ебаго главата за мислење треба да служи.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
abe sto treskash gluposti. Pa taka li se vodi vojna, ne im se dopagjame i ke ne napadnat neosnovano ? Taak li se pushtaat 30-40 avionchinja ? Daj ne treskaj bezveze i chuvaj ja tvojata logika za vojna za pred koperacija.
Не трескам глупости, се сеќаваш на војната кога Америка нареди војната да престане во Арачиново и ги извлече орките од Арачиново?Ке ги распарчевме 1 Зив немаше не ке останеше ама американците ги спасија..се сеќаваш што им се случи на србите?истото би ни се случило и нас доколку започнеме војна... сакале или нејкеле ти и јас... они ке ни пуштат авиони доколку заполнеме војна и ке не срамнат со земја тоа е реалноста..пак ке ти речам подсети се што и се случи на Србија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Само ме интересира дали од МВР чита некој рамковен полицаец или...? P.S. Прашање до министерката - постојано вели дека МВР ги има најспособните полицајци па нека објанси како е можно последниот пат од 600 полицајци кои беа примени на конкурс точно 25% да се албанци иако после сите поминати контроли и тестирања (психофизички) останале само 3% албанци? Тоа значи дека имаме 23% послаби полцијаци кои се примени заради нивната етничка припадност. Тоа се веројатно оние кои најжестоко маваат на вакви протести како вчера. Затоа мојата доверба (особено во оние зелки пардон желки) е нула.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
http://kajgana.com/video-od-sinokjeshniot-sudir-pomegju-policijata-i-gragjanite-vo-gjorche-petrov-0?fb_action_ids=10201066122415263&fb_action_types=og.recommends
Се расплакав дури го гледав видеово значи ова што се случува кај нас изгуби секаква смисла ебате пичките ебате во ваква држава не живеам повеќе, бг пасош и нема да се вратам никогаш дефинитивно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.596
не сакаме да ги читаме орките како делат ум овде т.е како глумат као Изразуваат сочуство (а тие се пресреќни поради убиството и се фалат со тоа) дај банирајте го секој кој ке изразува сочувство од нивна страна бидејки тоа сочуство не е искрено! како што казав тие се баш среќни за убиството. !
Токму така, можеш за ова жив доказ да видиш ако ја отвориш од почеток, темата за Смилковско. Таму исто така изразуваа лицемерно сочуство. Кога посочив на тоа, нормално, бев нападнат од Македонците. Но, набргу реалноста, за жал ги потврди моите согледувања, кога ги уапсија убијците, тогаш се покажа вистинското лице (што исто така може да се види во темата).
Но, не се они на ред. Најпрвин ние треба во нашите редови да расчистиме и да ја смениме свеста.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не знам брат упм више, 100 000 различни информации кажаа, најдобро е човек да не мисли ништо. Секој си кажува по свое, почнувајки од тие на Сител па се до обичен граѓанин. Што и да било искрено мене ми е драго што не пробила толпата до Сарај, за другото, ако има стварно тепано невини деца и луѓе нека им служи на честа, алал нека им е и дупло да им се врати.
Баталете новинари, опозициски или провладини. Исти кур се и едни и други. Користат за политички поени, матер им ебам.
Толпата проба уште во 18:40 некаде да пробие накај Сарај ама гордонот ги попречи уште кај очната болница (таму беше и собирот). После тоа тргнаа/вме накај Центар (во тој момент не знаев зошто се оди натаму), беше прво сопрена кај Цујо, па пуштена до парк/Тинекс и таму настанаа проблемите. Отидоа возрасни луѓе напред, во први редови (баш еден искоментира во стил, ако децата се хулигани, ајде да видиме нас возрасните зошто би не удирале) и после неполни 10 минути настана газењето. Деца, жени плачат, луѓе возрасни се чудат.

На едно видео убаво се гледа како сите што се напред се со кренати раце и сакаат да продолжат да движат накај Центар. Не знам зошто правото им беше скратено. Нит некој мавна со камен или било каков друг предмет (освен цивилката што го фатија меѓу толпа како снима).

Kajgana Shop

На врв Bottom