Насилства во Македонија

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
[quote="Vanlok, post: 6624744, member: 30811"
Reality check: Оружје се вади само со умисла за да се употреби. Се носи со умисла за да се употреби.
Не мора да значи...[/quote]

Може и да се извади само за да се рекламира и да се пофали,така ? и може да го употребиш само колку да видиш дека не те заебал тој шо ти го продал,дека може да пробуши до бубрези,и да направи прилично убава дупка во телото ? или куршумот дека може да пробие низ цело тело ? во право си,да.

razbirashh

No puedo,tengo nobio.
Член од
11 мај 2014
Мислења
983
Поени од реакции
2.202
Абе тркало едно, 8 години владее Вмро, купија и ставија под контрола се што постоеше како независно од медиуми преку полиција до судство. Премиерот ни наш бега од медиуми што не се провладини како вампир од крстена вода. И ти најде да ми кажеш ако паднела владата полошо ќе било? Абе у мометов не за СДСМ, да стане Милошевич и да напраи партија кај нас ќе го гласам. Од ова полоше НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ!
Вие или не сфаќате или не сакате да сватите дека и двете "наши" партии се големо зло за нас Македонците!А кое е поголемото зло од нив ,тоа секој по свое убедување ако воопшто тоа и може да се мери.Комуњариве колку се политички слаби моментално,можат да дојдат на власт само со помош на шпоните и ЕУ.А кога тоа би се случило тек тогаш рамковниот од 25 ќе рипне на +50%.Како и да гледаш нас црно ни се пишува со ваква тендер власт и опозиција што лиже тестиси на шпони,сорос и други борци за права!Затоа тие муабети од типот кој треба да се бутне од власт а кој да дојде се самоубиство за нас!Со тоа само добиваш етикета ко козите што имаат онакво на ушите и чао пријатно!Нашата борба треба да биде генерално против сите политички мршојадци,од 91 навака власта ја имаат пола-пола и од никој не видовме аир!Нетреба никакво завземање нечија страна,туку барања за издржани услови што ќе се постават!

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
А да,се тресе сигурно.Ќе ужива во затвор,со пица,лап топ,мобилни,таблети,телевизори...за некој месец и ќе почне да си искача за викенди,и ќе биде херој на Албанците,можда и ќе бараат во учебник да го стават.
Памтам убиец од кичево психопат, се самоуби со давење во полу празна кофа, и остана запишано како самоубиство - ова непроверено од памтење

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ова е вчерашниот ден.
Статијата е направена 21, односно вечерва и се однесува на попладневните протести односно 20ти. Според сликите ќе видиш...

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Памтам убиец од кичево психопат, се самоуби со давење во полу празна кофа, и остана запишано како самоубиство - ова непроверено од памтење
Можда и се удавил,и се сеќавам на тоа,а може и они го удавиле.Но таму владее правилото-остајте не да праиме шо сакаме,а ние за возврат ќе се враќаме на време и нема да го рушиме затворов.Зошто ? затоа што го чуваат дембелаци кои појма немаат од работа.Во други држави,затворите ги чуваат специјалци,далеку,далеку по обучени од обичниве дембелаци.Кај нас,постои затворската полиција која е катастрофална,и во не доволен број за да обезбеди еден затвор.

Ти се кладам дека нема ништо да му биде на овој.Шпонот што го уапсија за ширење верска омраза,екстрадиран од Косово,знаеш што прави во затвор ? проповеда вахабизам,има своја просторија каде они се клањаат и гледаат клипови од терористички напади на вахабисти.Така да,затворот за НИВ,не е казна,туку пролазно место во нивната кариера.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
А да,се тресе сигурно.Ќе ужива во затвор,со пица,лап топ,мобилни,таблети,телевизори...за некој месец и ќе почне да си искача за викенди,и ќе биде херој на Албанците,можда и ќе бараат во учебник да го стават.
Може и некое школо да крстат по него, како што сакаа кај мене во Топанско да го крстат по некој што умрел у 2001-ва :facepalm:
Среќа завршив на време.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
море будало па баш оти тие се на власт ни се случува ова
Добро бе, вие као го замислувате тоа паѓање власт. Дали ги разбирате последиците од паѓање на власт? Ти како да не живееш во овој свет. Читајте се што пишувате.
Ќе падне власта, и што после?
1. Кој ќе држи ред и мир меѓу падот и новата власт?
2. Кој мислиш дека ќе ја назначи новата власт?

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Добро бе, вие као го замислувате тоа паѓање власт. Дали ги разбирате последиците од паѓање на власт? Ти како да не живееш во овој свет. Читајте се што пишувате.
Ќе падне власта, и што после?
1. Кој ќе држи ред и мир меѓу падот и новата власт?
2. Кој мислиш дека ќе ја назначи новата власт?
а што ти сакаш овие да си играат кур ташак со нас 30 години? абе дај освести се

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Погледнете го видеото што го поставив,не го видов да го стави некој тука...ваљда дека од шпонски портал

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Е ова е тоа полицисκо насилство аκо неκому не му е јасно! Можам само да κажам тешκо деца во ваκва дρжава κаде што ќе ρастат и имаме статус на едно обично гом*о. И 1000 години да поминат ,исто ќе биде во оваа сκапана дρжава сеκогаш ќе остане тој ρетсρдиρан синдρом маκедонсκи на пρедаства и ножови в гρб. Ниκогаш не сме биле дρжава,а и нема да бидеме и исκρено не заслужуваме дρжава зошто очигледно не научивме да ја водиме κаκо што тρеба.. Пρво беа поделбите со егејци,ваρдаρци,едвај го пρеболевме тоа после почнавме со бугаρофили,сρбофили а сега најново κомуњаρи и овци. До κога бе κлето маκедонче ќе ставаш аκцент на патρиотизам,а гз ќе даваш на сеκој што ќе стигнеш. Жално е што сме имале нешто неκогаш многу вρедно,а сега ќе си останеме со пρстето во уста. Не ми е збоρот да испопљуκам неκои националности,ама бρачо албанци κаκо вие што сте ρодени со цρвена κρв и живеете под сино небо, истото важи и за мене. Национална дисκρиминација да доживуваш во своја земја е стваρно невидено,а најмногу ми е κρиво што аκо неκогаш ми било гоρдост да κажаш дедовци мои и баби загинале за ова паρче земја,сега ми се плаче. За κого го дале животот? За саκатуρи κаκо нас? Κаκо утρе да сум сигуρен деκа детето мое ќе може да излезе само, и κафе да пие. Ќе тρеба ли да мислам да не му пρеρече неκој збоρ на неκому и да го збρца со нешто? И на κρај што пρавдата судот ќе донел? Еве видовме ги сκапаа од ќутеκ во Ѓоρче. Сκапано дρжава аκо саκаш ρаспаднисе ич више κ*ρ не ме боли,додеκа сами очи меѓусебе си вадиме ова ќе ни се дешава и убаво ни се пρае од мозоκ си патиме . Толκу!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom