Бог да го прости.
Ние, изгубените генерации ќе бидеме запаметени во историјата како најголема грешка која се појавила во историјата на оваа земја. Ние продадени газови и пички во душа со црни букви треба да не обележат како најлошото нешто што се појавило на овие простори. Од генерациите 1970та до генерациите 2001. Ние самите ова си го направивме. Дозволивме да не поделат и распарчат внатрешно, потоа со свиткана кичма не тепаат и убиваат како последно говедо, а системот и институциите маваат по нас. Гратис ти солат памет за смиреност, соживот и светла иднина едни вошкари, квази либерали и неразбрани дејци. Ако ни е. Нема да плукам по Албанците овој пат.
Она што боли е големата слика од сите овие настани. Додека врие крвта, ништо не се приметува. Потоа се е јасно само да погледне човек. Идеме со брзи чекори кон федерализација, сакате тоа да си го признаете или не ве стига реалноста. Едноставно што и да направиш веќе е џабе. Не протести, собрание да запалиш се е џабе. Власта е во нивни раце. Играме шота шота со ситни чекори. Нема назад. Вртоглаво идеме кон тоа. Дека ќе биде полошо и тоа знаете дека ќе биде. Не само Ангел, не само децата од Смилковско, уште сто деца ќе ни убијат. Нема назад, нема закон, има власт која сопствениот народ го третира како малцинство. Законите знаете дека важат само за нас. Даноците и казните важат само за нас. Ние сме еден вид магариња во овој период. Не утепаа начисто и духовно и психички. Едноставно дојде време секој за себе, гледајте си ја фамилијата, децата чувајте си ги они уште незнаат дека денес тепачка не постои, директива те колат.
Немој да се лажете со вакви гласни повици, стотици неуспешни протести, стотици угушени акции, тотален медиумски мрак. Оној што ве поддржува тој ви ги го копа гробот, зад секој војвода двајца кодоши. 500 000 народ рече амин, стотици на темава го поддржаа она што се дешава. Мислите у Дизниленд живеете продадени газови ја несум од тука рејсот го чекам. Признајте си пред себе си не мора јавно, со која фаца се гледате у огледало па уште лаете на темава? Јасно е нели. Јас знам дека нема опозиција, дека нема за кого да гласаш,, али вие вие кои ми изигравате ванаби патриоти и душогрижници, вие сте ракот во оваа држава. Вие сте ми криви за се. Крв да ви ебам посрана! И не ми изигравајте паднати од марс незнам што се дешава, што ни се случува, медиуми немало, полицијата нас не тепала, дете ни убиле, леле што ни прават, закониве за нас важат за овој не важат, јас ова ќе направам, јас она ќе направам...Идете убијте се.