Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Епа јас кога викам дека продаваат репарирани ... не ме слуша никој
кај репариран, кај користен ... со среќа и буни се да ти дадат барем не користен некој

и другпат земај од мобилара што им е тоа работа а не од нептун/амц/сет
Мене ми е дали има начин да проверам дали бил користен ако бил изложен во салон не ми е проблем плус имам 2 годишна интернационална гаранција сеа чекам друг бел да донесат а во меѓувреме го имам дома телефонот.

Мене ми е дали има начин да проверам дали бил користен ако бил изложен во салон не ми е проблем плус имам 2 годишна интернационална гаранција сеа чекам друг бел да донесат а во меѓувреме го имам дома телефонот.
Незнам како би дознал дали бил штракан во дуќан или кај некого дома ... веројатно никако

Имам проблем со Нексус 5. Пред можеби 2-3 недели ми падна во тоалет. Одам кај еден сервисер, ми кажаа дека е проблем во дисплејот (има бели линии (хоризонтални) на горниот и долнот крај и тачот (не функционира). Значи телефонот се пали, стигнува до внесување на пин код и самиот прави Shut down. Проблем е што тој сервисер нема нарачан дисплеј и треба да се чека нарачката.

Денеска го носам во Мобико во Лептокарија. Што да ви кажам, од самото влегување ме пречекува една арогантна жена, не сака ни да те сослуша што како се случило со телефонот, го зима и вика ќе го видат сервисерите. No further discussion стил.
Еве сега ми стига порака, гарантниот лист е неважечки за поправката (ДОБРО ЗНАМ!!!, не ме ни остави да и кажам дека е потопен од вода). После веднаш ми стига друга порака, „вашиот телефон не може да се поправи и ве молиме да си го подигнете во тоа и тоа време секој работен ден“.
До сега ѕвонев на сервисерот, пола сат, значи бирам сервисер ми се јавува пак арогантата и вели дека телефонот има оштетувања од вода и не може да се поправи бидејќи имал оштетувања во флет кабелот, плочата и дисплејот и не можат да се нафатат да го поправат. Дали е можно да има такви масивни оштетувања а телефонот се пали?

Некое чаре, совет, било што? Фала ви однапред.

И како е телефончето? Држи?

НА алкател 995 го вратив сток ромот со еден бекап(едвај го најдов) и гледај што се случива: Кога ќе гозаклучам еднаш екранот и отклучам боите се менуваат. На пример, црвената станува сина а сината црвена. Чаре?

НА алкател 995 го вратив сток ромот со еден бекап(едвај го најдов) и гледај што се случива: Кога ќе гозаклучам еднаш екранот и отклучам боите се менуваат. На пример, црвената станува сина а сината црвена. Чаре?

Симни си од официјалната страница софтвер за одново да си го вратиш целосно на фабричка верзија.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Симни си од официјалната страница софтвер за одново да си го вратиш целосно на фабричка верзија.

АМа нема софтвер од официјалната. Има една апликација за апдејтирање. АМа страв ми е да не се надгради на ицс. Абе не е мој телефонов, па детето ми бара сток сток, да беше мој убаво ќе го подберев, ама не е мој атој нејќи да го надгради на андроид 4. Му ставив каст ром(се најде баговит) и ми се развика дека многу кочел, ми вели да му вратам сток ром, најдов едвај сток ром, ама има проблем со боите, а инсталирав и друг ром гингебреад, и пак има проблем со боите. А на друг ицс нема никаков проблем. ЧАре? Морам да останам на гигнербреад, не можам да го убедам на ицс да преидиме.

АМа нема софтвер од официјалната. Има една апликација за апдејтирање. АМа страв ми е да не се надгради на ицс. Абе не е мој телефонов, па детето ми бара сток сток, да беше мој убаво ќе го подберев, ама не е мој атој нејќи да го надгради на андроид 4. Му стави каст ром(се најде баговит) и ми се развика дека многу кочел, ми вели да му вратам сток ром, најдов едвај сток ром, ама има проблем со боите, а инсталирав и друг ром гингебреад, и пак има проблем со боите. А на друг ицс нема никаков проблем. ЧАре? Морам да останам на гигнербреад, не можам да го убедам на ицс да преидиме.

Тој софтвер за апдејт во Македонија само го враќа телефонот на андроид 2.3.6

Пушти го и не се замарај. Безброј пати така правев дур го имав за да го онесвежам :)

Тој софтвер за апдејт во Македонија само го враќа телефонот на андроид 2.3.6

Пушти го и не се замарај. Безброј пати така правев дур го имав за да го онесвежам :)

Ај дај линк, да не згешам нешто, оти ако фатам нешто туѓо малер сум.

Сигурно нема да го надградни на ицс?

Ova ne e za mobilen tuku za tablet nexus 7 vtora generacija.Dali e dobar dil da go kupam od ebay za 180 dolari?

@Torte Mobile и останати сервисери на темава
Дали ви дошол во продавница до сега некој со Windows Phone на кој камерата не се уклучува?
Пошто имаше апдејт, имаше друг апдејт па си викам да не е до некој баг или толку и било пишано. Да знам дали да го враќам или да почекам некој друг апдејт.

@Torte Mobile и останати сервисери на темава
Дали ви дошол во продавница до сега некој со Windows Phone на кој камерата не се уклучува?
Пошто имаше апдејт, имаше друг апдејт па си викам да не е до некој баг или толку и било пишано. Да знам дали да го враќам или да почекам некој друг апдејт.
Од апдејт не верувам дека не ти работи ... сигурно имал некој хардверски дефект во позадина
ако можеш врати го или носи го ако ти е под гаранција ... апдејт богзнае кога ќе излезе

АМа нема софтвер од официјалната. Има една апликација за апдејтирање. АМа страв ми е да не се надгради на ицс. Абе не е мој телефонов, па детето ми бара сток сток, да беше мој убаво ќе го подберев, ама не е мој атој нејќи да го надгради на андроид 4. Му ставив каст ром(се најде баговит) и ми се развика дека многу кочел, ми вели да му вратам сток ром, најдов едвај сток ром, ама има проблем со боите, а инсталирав и друг ром гингебреад, и пак има проблем со боите. А на друг ицс нема никаков проблем. ЧАре? Морам да останам на гигнербреад, не можам да го убедам на ицс да преидиме.

Стај му 4.4.2 батали ги тие, каде каде повише батерија држи и побрз е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom