Насилства во Македонија

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ja vikam zivotnive da gi zatvorime site vo zooloska i taka site ke bideme raat

Член од
20 мај 2014
Мислења
18
Поени од реакции
22
Се закануваш?
nikako ne se zakanuvam, no so vakov mentalitet, krv za krv oko za oko nema nikade da se stigne. Ubistvoto e storeno od strana na individualec koj pripagja na albanska nacionalnost. Znaci on ke si dobie soodvetna kazna t.e dozivotna, ne treba da se generalizira a ne pa da se krsat dukjani na nevini lugje koi sto nemaat nikakva dopirna tocka so ubistvoto.

R

Rigel Kent

Гостин
Од таквите како тебе си патиме, само тоа да си знаеш. Иначе ај сега иди поклони му се.

Баш убаво што патиш заради мене , ама не ќе да е заради мене, туку заради умот твој.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
Нека го пуштат Насер. Само нека го пуштат. Јас ќе му пресудам
Со што, со тастатурата? Или ќе го обесиш со кабелот од глушецот? Дај не трескај глупости...

D

Daedalus

Гостин
nikako ne se zakanuvam, no so vakov mentalitet, krv za krv oko za oko nema nikade da se stigne. Ubistvoto e storeno od strana na individualec koj pripagja na albanska nacionalnost. Znaci on ke si dobie soodvetna kazna t.e dozivotna, ne treba da se generalizira a ne pa da se krsat dukjani na nevini lugje koi sto nemaat nikakva dopirna tocka so ubistvoto.
Што е све точно се додека не почнеш да ја гледаш големата слика на работите.

T

templar55

Гостин
Баш убаво што патиш заради мене , ама не ќе да е заради мене, туку заради умот твој.
Траги комедија народ, немам зборови стварно. Зборите нешто за сенародно освестување и други куропецања ама ке се освестиме кога на секој ке му зафали по еден член од фамилија. Изгледа само тогаш може да ни дојде памет. И утре ако недај Боже ти скинат некој член од блиска фамилија, те молам дојди на форумот и кажи дека било неспоразум и дека не треба да има генерализирање т.е. општа мржња кон племето. Јас не сум селективен, подеднакво ги мрзам затоа што знам за што се способни. 24 часа не поминаа а тие се закануваат на телевизии и форуми.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Секогаш кога албанските индивидуалци ќе направат злостор врз кафири, останатите стануваат и им даваат подршка.
Да не знаеш кој е по лош, дали извршителот или сите вие кои притискате тој да биде ослободен.
Така беше со протестите за ослободување на убиците од Смилковско, така беше и со хашките случаи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Ауууууу страшна работа еј, наеднаш на темава се појавија убијци, пресудувачи, делители на правда... Луѓе дај бе бирајте што зборувате, осет малце аман.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
1.болд: не верувам до добие некоја голема казна
2.болд: луѓето на автобуските немаа никаква допирна точка со апсењето на Албанците после масакрот на Смилковско Езеро, па беа тепани од страна на тие што протестираа

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Протестите беа и заради многу по широка причина од убиството.
Читај.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ке го банира некој шконов ?
Tebe treba da te baniraat. Mi se gadi od komentarive.
Albancite vakvi takvi, pleme, zivotni, uste pa i slika postavena i ocite vakvi im bile nosovite takvi. Pa vie covecni li ste so komentarive?
Ko idioti, komentiraat samo, ne ni znaat kogo go vregjaat ni zosto.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако било тоа на мостот, тогаш сигурно го фрлил ножот во Вардар.

R

Rigel Kent

Гостин
Крајна нужда
Член 10
(1)Не е кривично дело она дело што е сторено во крајна нужда.
(2)Крајна нужда постои кога делото е сторено со цел сторителот да отстрани од себе или од друг, истовремена нескриена опасност што на друг начин не можела да се отстрани, а притоа стореното зло не е поголемо од злото што се заканувало.
(3)Сторителот кој сам предизвикал опасност од небрежност или ги пречекорил границите на крајната нужда, може да се казни поблаго, а ако пречекорувањето е сторено под особено олеснувачки околности може и да се ослободи од казна.
(4) Нема крајна нужда ако сторителот бил должен да се изложи на опасност.

:facepalm:

Член од
20 мај 2014
Мислења
18
Поени од реакции
22
1.болд: не верувам до добие некоја голема казна
2.болд: луѓето на автобуските немаа никаква допирна точка со апсењето на Албанците после масакрот на Смилковско Езеро, па беа тепани од страна на тие што протестираа
Vidi, nikako ne gi opravduvam tepackite nitu ubistvata vrz nekoj narod ili etnicka grupa. Moze ke zvucam klishe, ama stvarno ubiec si e ubiec. Bezvrska na koja etnicka grupa pripagja. Nikako ne gi podrzuvam lugjeto so mislenjeto krv za krv. Ajde ke ubiete nevino albansko dete. Sto posle? Pak nekoe vase dete da se ubie? Toa nema kraj! Zatoa kakov gnev i da imate nasocete go kon ubiecot a ne kon narodot sto nema dopirna tocka so ubistvoto..

Kajgana Shop

На врв Bottom