Насилства во Македонија

R

Rigel Kent

Гостин
За жал Насер нема да добие голема казна бидејќи го признал делото и точакот е во дворот на семејството Петковски значи имало обид за кражба . Спред нашево " судство" признавањето на делото ја намалува казната а тоа што е обид за кражба и потоа е настанат инцидентот и грозоморното убиство ќе ја намалат неговата казна . А тоа што зацрни цело семејство не може никој да го надомести .[DOUBLEPOST=1400588764][/DOUBLEPOST]
GLUP ne rekov nemase protesti, rekov imase mirni protesti, sum ucestvuval na tie protesti
Ајде сега еден бан . @Ilumious , @Crazy in Love

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.196
Опа 18 приведени по 700 евра казна солидна паричка ќе соберат, плус уште се трага по други. Ќе довлечкаат бројка до 30 луѓе, маме си ебала гомчита јанкуловска и паторот, испраксирани се за вакви работи.
За ова ич немаше да ми биде криво доколку се спроведуваше истото кога се и они во прашање. Отсекогаш сум бил и ќе бидам против вандализмот и дивеењето по улиците, за мене тоа е најниското нешто што може да го направи човекот во општеството. Е рано ама срце ме боли кога нив не ги казнуваат со ништо, или ајде да не претерам ретки се казните за дивјаците на вакви настани, а нашиве стандардно го јадат. Затоа и можда боље е да се смират страстите, да не се крева толкава врева оти користа е 0 (НУЛА). Јас, а и сите други би сакале протестите да вродат со плод, али очигледно во ова напатено парче земја тоа не е возможно, за жал...

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
За жал Насер нема да добие голема казна бидејќи го признал делото и точакот е во дворот на семејството Петковски значи имало обид за кражба . Спред нашево " судство" признавањето на делото ја намалува казната а тоа што е обид за кражба и потоа е настанат инцидентот и грозоморното убиство ќе ја намалат неговата казна . А тоа што зацрни цело семејство не може никој да го надомести .[DOUBLEPOST=1400588764][/DOUBLEPOST]

Ајде сега еден бан . @Ilumious , @Crazy in Love
Е ако е навистина точокот бил во дворот..а не украден..очекувајте во најдобар случај 5 години казна...а можно е со добар адвокат и ослободителна пресуда..

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
GLUP ne rekov nemase protesti, rekov imase mirni protesti, sum ucestvuval na tie protesti
Mирни беа протестите што беа за ослобудување на монструмите од Смилковци?Тие против Јаким полицаецот кои се изедначуваа со полициско насилство?
Кој како сака си ја сфаќа работата,т.е како му одговора да бидам поконкретен..

Член од
3 мај 2014
Мислења
909
Поени од реакции
2.993
Уште неможам сфатам .. Нели со Насер имало уште двајца? тоа нигде не го пишува или погрешно сум информиран? А за тоа што ги уапсиле нашите е за тоа треба да се излезе на протест, не може секогаш нашите да го извлечат подебелиот крај, до кога вака.. Али највеќе го молам господ да имам блиска средба со Јанко, чисто онако да размениме неколку муабети.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.196
Е ако е навистина точокот бил во дворот..а не украден..очекувајте во најдобар случај 5 години казна...а можно е со добар адвокат и ослободителна пресуда..
За убиство е 20 години ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1400589047][/DOUBLEPOST]
Уште неможам сфатам .. Нели со Насер имало уште двајца? тоа нигде не го пишува или погрешно сум информиран? А за тоа што ги уапсиле нашите е за тоа треба да се излезе на протест, не може секогаш нашите да го извлечат подебелиот крај, до кога вака.. Али највеќе го молам господ да имам блиска средба со Јанко, чисто онако да размениме неколку муабети.
Според најновите информации, кретеноидните македонски порталчиња пренеле погрешна информација, т.е. тројцата кои се спомнуваат уствари биле Насер, Ангел и татко му. Само нели, кај нас е побитно прв да напишеш отколку да видиш што ќе напишеш.

R

Rigel Kent

Гостин
За жал така е .

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
За убиство е 20 години ако не се лажам.
Општиот законски максимум е 15...а за дело сторрено во нужна одбрана може сторителот да се ослободи..е сега ако го убодел само еднаш оди па докажи дека не е нужна одбрана било..

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
За убиство е 20 години ако не се лажам.
тука некаде е, ама пази сеа точакот бил у двор, го признал делото од 20 тап на 5 до 10 најмногу, тоа е правдата кај нас. А плус ако го ангажираат копиљот кој ги брани тие од смиљовско езеро можно е и на условно да го остават само..

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не трескај глупости!

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Da a? Kazi kakvi bea protestite za Muhamed Jashari koj bese ubien od makedonec?
1 шип.тар наспроти еден тон мртви и претепани македонци. Се глеа дека не се праиш слеп при очи и глуп при разум Љутви.
Тој еден шип.тар ќе го тупите до 3014та година додека секоја година ќе умраат по 10 македонци од шип.тарска рака.
Мене исти кур ми е, статистика ти кажуем. Иако, да бидам искрен, коа ГУЦ сакаа да го именуваат по шпонот ја викав дека треба да го именуваат по неговите убијци. Пошто pest control.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Општиот законски максимум е 15...а за дело сторрено во нужна одбрана може сторителот да се ослободи..е сега ако го убодел само еднаш оди па докажи дека не е нужна одбрана било..
Во случајов, и да имало физички напад прво од Ангел, пречекорена е нужната одбрана. Ангел не го нападнал со нож, туку со раце (хипотетички зборам).

Ако идеме така, и полицаецот од Гостивар беше физички нападнат, уби двајца и сега доживотна затворска казна лежи.

Ахам, и самоодбрана е да го убодеш еднаш, па да се вратиш уште еднаш да го убодеш. Исто ко Варг Викернес кога во „самоодбрана“ убол друг тип едно 17 пати беа ако не се лажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom