Насилства во Македонија

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако навистина убиството се случило за кражба на точак, тогаш ова подоле што ќе го постирам се совпаѓа 100% во целост. Мене ми е жал, но вистината е најсилна.

Arnautite - narodnosna plemenska grupa koja vo naukata e okvalifikuvana kako “div razbojnicki narod, kakov sto svetot dosega ne rodil”. Vo ovoj kontekst dovolno e da se iznese samo izjavata na sultanot Selim III (1789-1807) od 1795 godina, pa da se vidi za kakov narod stanuva zbor. Imeno, vo edna svoja bujuruldija toj napisal: “toa e razbojnicki narod nadaren so div i zestok karakter, koj uste vo majcinata utroba e zadoen so losi nameri da pravi zverski ubistva nad mirnite luge, krazbi i bezzakonija”. I ne bez pricina Turcite gi narekle Arnauti, sto vo bukvalna smisla na zborot znaci pogani luge, zlostornici.

I uste edno pojasnuvanje, tuka ne zboruvame za Shgipëtar-ite, odnosno za Toskite, kon koi treba da se ima poseben respekt i pocit, kako kon narodnosna grupa koja se odlikuva so silni moralni kvaliteti, tuku samo za nivnite nesudeni sobraka Gego-Mirditite, koi denes pod zakrila na SAD, NATO i Evropskata unija, gi maltretiraat t.n. “slovenski” narodi na Balkanot.

Значи овакво убиство може да направи само некој со див и жесток карактер кој не може покрај себе да трпи некој од друга националност, или верска припадност.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.311
Поени од реакции
3.697
+1

полицијата и те како го следи форумов пошто е единствео место каде што има делумна слобода и луѓето кажуват повикуват на се
Не само полиција туку и новинари, партиски штабови, координативни лолистички центри и не само овај форум туку општо секаде каде има јавно изразување на мислење. Гледате како вчера во минута сликата од од тараса се најде на сите портали заедно со коментарот за возачот и барикадите. Најлошо е што сите јадат од наши пари а моја претпоставка е дека голем деле од сите оние кои се вработени а немаат ни ден отидено на работа нивната вистинска работа се овие следења на јавнотот мислење.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Zalno odzemen zivot ne se vraka, ubiecot nema nacija nitu vera toj e ubiec... Toa ne e pricina da stradaat drugi nevini luge od razgneveni gragjani... Nitu Angel ke go vratat nitu taka ke pomognat na semejstvoto vo ovie teski momenti... Setete se na ubistvoto i na Muhamed Jasari nikoj ne stana togas da krsi i pali dugjani na nevini gragjani ... Socustvo do semejstvoto na Angel.
Зашто не крадел од кај Љутвим ? зошто не крадел во Сарај,Арачиново,туку баш во Македонска населба,и македонска куќа ? затоа што знаат дека не превземаме ништо,а аако влезе случајно кај Љутвим од Сарај,ќе биде изрешетан со минимум цел шаржер од автоматско оружје.[DOUBLEPOST=1400582155][/DOUBLEPOST]
И шо ако протестирате? Кој ќе ви помогне?
А шо ако не протестираме ?

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Ako i ova ne e dovolno da se obedinime nie nakedoncite togas stv neznam so.da kazam...
Не бе, ние сме фашисти и педери,
http://grid.mk/read/news/507676069/7384115/ushte-nevino-momche-zhrtva-na-nasilnik-vo-skopje
ФОТО: Уште невино момче жртва на насилник во Скопје!
Мене цел саат ме тресат во паркот и ми се закануваат за 1 пиво, на мајца ме соблекуваат оружје да не носам... Кога ги прашав да не сум осомничен за нешто, ми рекоа трева барале....
Не верувам во карми, ама се надевам дека некое џандарско дете ке загине од шипац, чисто да сетат на своја кожа...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еве читам го обвинуваат таткото. Тој бил крив пошто земал заедно со детете да го брка крадецот.:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
А родителот на тој што брца деца во срце со нож не е крив што израснал чудовиште, а?:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Т'ибам експертите, т'ибам.
Тие кутрите родители цел живот им е упропастен, за нив веќе нема ни радост, ни веселба во животот, ова експертиве од компјутер ќе кажуваат какви родители биле тоа. Кретени бре. КРЕТЕНИ!

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Не верувам во карми, ама се надевам дека некое џандарско дете ке загине од шипац, чисто да сетат на своја кожа...
Тешко дека ќе ти се исполни. Цела полиција е шип.тарска.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Гневот дефинитивно би бил насочен посоодветно кон институциите, или поконкретно кон највисоките функционери на тие институции. Токму тие треба да сносат одговорност за ова што се случува, а се случува заради тоа што институциите не си ја работат работата. Јанкуловска секако треба да си даде оставка, нејзината е најголемата одговорност. Најголемата грешка (од претходно, не е директна грешка на денешниве) им беше што ги маалските полицајци, позорникарите ги тргнаа од улиците. Малку постарите тука сигурно се сеќаваат колку неспоредливо помал беше криминалот тогаш.

Треба да се разбуди народов. Иако невини луѓе го јадеа стапот вчера, можеби и тоа е подобро од ништо. Пошто кога не те штитат институциите, мора да се бара алтернатива.
Но сите сме делумно криви за тоа, кога оставаме полицијата и другите институции да не си ја работат работат. Има премногу нелегално оружје во државата, премногу криминал, и ништо не се презема веќе со децении.

Од друга страна ако се гледаат работите малку пообјективно и одстрана, не случајно се држат работите вака нестабилни во слабите држави, посебно на Балканов тука. На некој му одговара Балканот да е буре барут, да може лесно да го припали по потреба... на пример кога затреба ќе се изврши притисок врз непослушна влада. Не дека ова беше таков случај, но кога работите намерно се држат на работ на судир... една случајна искра е доволна за да се запали огнот.

A

aye

Гостин
Треба да се воведе смртна казна за убијците. Чим тие можат да убиваат без да им трепне око зашто правдата да ги поштедува со мизерни 10тина години затвор, од кои дали и толку ќе останат во истиот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.811
http://www.telegraf.mk/aktuelno/152324-mvr-privedeni-18-lica-po-neredite-vo-gjorce-petrov
Ete pocnaa da apsat nasi deca, tu bre smrdesi predavnicki , dali vaka ke apsea sipci, se poveke se razocaruvam od gomnarskava drzava.
Стара тактика е тоа, бар тие што сме присуствувале на протести знаеме како оди работата. Ти даваат прво простор да го истуриш гневот, потоа следи апсење, кривични и дебела оштета за оние на кои им се искршени објектите :)
Со тоа муабетот го вртат кон насилството на протестантите, па ќе бараат смирување на топката, па шалварите од Менада ќе направат протест на мирот и плус брајчата ќе имаат материјал да плачат по сите странски медиуми како биле угнетувани.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
од денес шетам со нож во ташна, ама касапски, за убаво да го исецкам телото.
Да ви се изнаебам во тоа болните умови. За точак уби дете! Шетаат со пиштоли и ножеви и никој ништо не им може. Ги учат од деца да ракуваат со пиштоли, а јас пиштол во рака немам допрено. Не сакам да осудувам цела една нација ама она што го гледам низ градов ме тера. Пред месец ипол на Гази Баба видов деца нека имаа преку сила по 14 години сите со ножеви во рака. После 2 саата во Железара имаше прободени деца. Не сакав да мислам дека истите што ги видов се оние кои го направиле ова. Се заташка и тој случај, никој никого не обвини.
Прочитав доста коментари (нормални и разумни) од албанци и знам дека има луѓе и меѓу нив, не се сите исти ама преовладуваат ваквите ко Насер. Почнуваат кавга со "Што ме гледаш?". Болни и заостанати умови.

Kajgana Shop

На врв Bottom