Колку што видов и прочитав и од другарите мој (Албанци) сите Албанци ги осудија, пцуеја и колнеја немаше чоек кој застана на странта на овие монструми. Сигурно не му е сеедно да едни вакви мајмуни им ја срамотат цела нација. Нема мајка која не би ја осетила денешнат болка па ни татко без разлика на етничка основа, а оние кои ги кријат се исто лајно како нив, кој шверц бе, кое судење. Одма линчување на сред плоштад ито сите со по едно малеќко секирче ( за цепење на дрвца за потпалвање) да маниме по еднаш или па blood eagle како што праеле викинзите. цццц за срамота не треба никој да ги подржува овие гадови.
Абе Девилче бе, сите се иста сорта, само што кај вас во Битола не се ни 5% од населението во градот, па затоа така "лижат газови". Пушти ги неколку дена во Сарај, Чаир, Тетово, Дебар, Гостивар... одма ќе излезе вистинското од нив.
Незнам што ќе се прави во државава. Треба некој да им влезе на оние седнатине во фотељи во собрание ќотекот да им се удри. Ова според кажувања на мајка ми и татко ми (а сигурно и постарите ќе се сетат), прв и последен пат кога протестанти им влегле на куртоните во владата биле работниците од Железара, далечната 1986/1987 година. Несакале тогаш да им ја покачат платата, и овие излегле негде 12.000 работници, прегазиле и полиција и се, внатре собранието партал го направиле. Тие внатре луѓето/функционерите до што биле, до плачење им дошло. Нормално кога ќе го осетиш гневот на народот на сопствената кожа, се ќе направиш. Така, во најкраток можен рок, се потпишале, и работнициве си ги оствариле своите права.
Така треба и ние, што кур ако сме превртиле неколку контењери, некоја си кола, или пак ако искршиме неколку нивни продавници. Утре тие ќе добијат обештетување од државата, а нашиве што кршеле ќе го јадат стапот. Ако сакате правдина, тогаш знаете каде да ја барате, кај дебилине во владата. Ама не да бидат само онака протести, колку да се каже "еве сме биле, не слушнале". Мора еднаш дознаење да се стави дека неможе веќе овој народ да трпи и трпи цело време. Влези им внатре во собрание, изгази тоа полицијата, и заштитните огради што ќе ги стават, па потоа ќе видите како ќе ви одат по газот.
Не сум политички мотивиран, потполно ги мразам сите страни, дека никој не мисли на народот. Ова веќе го достигна максимумот!!!
А да ќе заборавев, на оној вепарот (како што милува Иломиус да го вика) од Сител 3 се да му изнаебам. Синоќа кај ги гасеше јавувачите кои сакаа да прокоментираат нешто за во Ѓорче, па и уште ја скрати емисијата за 30 минути. Такво лигаво копиле во Македонскиов етер не сум видел. Вика ќе чекал полициски увид..... АЛООООООО, кој полициски увид, телото на детето лежело до кај 21-00 часот недопрено на улица, немало кој да изврши увид на местото. А потоа на ФБ постираше како убиецот е фатен. Епа господине Вепар, чим убиецот е најден, а уште по двајца се трага (ама ти не го спомна тоа) значи се знае кој го убил. Зошто не ги пушташе граѓаните да го кажат својот став, свињо дебела, пичка ли ти материна, продадена душо. Знам дека го читаш форумов, и знам дека ќе ми го прочиташ постов, ти си еден обичен гзолижач на власта, копиле едно, нели твојата емисија му служи на народот.... зошто тогаш ги гасеше граѓаните пичка ли ти материна....?!?! Говедо едно!!!