Насилства во Македонија

C

cige

Гостин
А дуќаните и автомобилете што ги палат се македонски или албански?

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Тука е проблемот, треба добро да се размисли како да се дејствува да се избориме за правда, со протести не е возможно, имавме примери во минатото на неуспешни пртести, ако има 1 000 луѓе на протестот 10 000 специјалци че има, кривични и прекршочни пријави врз организаторите и најгласните на протестот плус парични казни за рушење на јавен ред и мир, шип та рска ни е полицијава, мора даобро да се размисли да се изнајди правиот начин и да се истера правдата до крај
Noup во Србија и во Босна се :unsure:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.408
Прво треба ти од ВЛАСТА да ги симнеме, а после се друго да се прави.. Бидејќи заради тие дојдовме до ова, убистава, невработеност, перење мозок ... итн
ma daj, covece ovie se isti so sekoja vlast, ednostavno takov im e cipot, genot im e taka napraven, ne se od vcera ovie slucki, od koga znam istite raboti se slucuvaat, pametem uste pred poveke od 20 godini vaka za badijala go zaklaa deteto vo Tetovo, mislam Vase se vikase, od sekogas bile stoka.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Поради тоа што сме јаки на интернет државата ни е до ова дереџе :) и 13 години така.. Да беше Албанец настраданиот денес, утре градов хаос ќе беше :)
A kako bese Gjorce deneska? Smirete strasti..stignavte do Rusija be decki a pola od Makedonija nema sto da jade kade ke gi zemame parite za vojna kazi ? :p

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
@Шкорпион

Војната никогаш не била и никогаш нема да биде решение.Ова го покажала историјата на ова сме сведоци и самите од пред десет години.

Во сите војни од почетокот на времето мала елита која ги влече конците од позадина профитира, а народот страда.

Зошто мислиш дека нова војна би била исклучок од ова правило?

Јас се согласувам дека треба да се изврши притисок за максимална казна за убиецот и воедно протести и за се останато што не чини ама војна не е одговор на тоа. Повик за војна е одлука донесена под наплив на емоции, а карактеристично за вакви одлуки е што не се рационални и поради тоа што видикот е стеснет и насочен само право како на коњите кои влечат кочии.

Јас сметам дека имаме потенцијал да пронајдеме многу подобро решение со кое нема државата да пеплоса пред да ја насочиме во вистинскиот правец.

За сега може само да жалиме за живот прерано згаснат, да му оддадеме почит и да протестираме против гнидиве медиумски кои одамна го продадоа газот за понатаму ќе видиме.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
И што? Европа ќе иде против мнозинското население? Америка можеби? Верувај, Русија и новиов пакт само ги чекаат да пикнат негде нос пак.

Алтернативата е што? Да трпиме? Да вееме знаменца на мирот?
Што и што?
Јас сум не сум симпатизер на фашизмот и дел од навивачките групи,што по овакви настани "протестираат" со фашистички пароли и рака во вис,несвесни дека дедовците им гинеле од истите тие идеали.
Значи огромна штета си прават самите себеси,а и на народот наш..
Едноставно треба да излезе масовно нормалниот Македонски народ(тука не зборувам за албанци турци роми срби бошњаци и останати заедници како што е трендот да се генерализира и цела таа мешавина да се представува како Македонски народ,туку Македонците..Без никакви организации,јали владини јали невладини исти кур..На крај и тие и тие одработуваат за некого..),и да направи чекор.Значи неизбежна е ситуацијава,мора нешто да се случи.Збориме од масовни размери.
Никако не поддржувам нафурани деца,членови на клубови хулигански што бараат само да маваат по нешто,без никаква идеа или пак знаење воопшто,зашто се они дојдени на протест..

Инаку,наназад во темата прочитав дека од утре треба да се пазиме,дека ќе имало проблеми..
За што?
Уште ли ќе малтретираат?Ќе не тепаат ли уште?Уште ли ќе не полнат со олово и железо?Уште ли?УШТЕ ЛИ?
Што е ова по портали?ГОРИ ЃОРЧЕ!АУУУ БОЖЕ МОЈ!!ПАЛАТ СЕ ПРЕД СЕБЕ!!(три контејнери)Спектакуларни наслови,значи билдање до максимум.Дури со украина се споредува.

Толкав е гневот?Само три контејнери и еден автомобил?Па многу опасни сме биле бреее..
Па они за ич ништо запалија автобус,повредија неколку џандари,истумбаа неколку коли и р'шум направија пред влада.
А гледам дека имаме и покана од арнаутите за да одиме во сарај,не чекале нас а посебно нашите мајки и сестри..
Сега е нормално тука изговорот,абе брат све е блокирано,нема шанси да мрднеме..Ауу,само македонци тепаат,а без притоа ни да се даде отпор..Освен палење и бегање,друго и не се виде..

Ни на крај памет не ми доаѓа да пишувам за решенија.Ако има тронка совест во народов Македонски,решенијата сами по себе ќе си дојдат,и тие ќе бидат на улица.

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Луѓе, дај малку оладете со sciense fiction филмовие. Ниту така се почнува војна, ниту некој од вас верувам дека би сакал да учествува во истата, затоа што би биле топовско место, јер ретко кој од вас има воена и физичка обука, ретко кој од вас воопшто учествувал во тепачка. Не знаете вие( ни јас) што е војна така да не играјте се со тие зборови. Знам дека сега сте преплавени од емоции, но не мора сега да гледам ковчези на Косовари тука на форумот. Потрошете ја вашата енергија на нешто продуктивно отколку да ја трошите на бош муабети “ шта би било кад би било“.

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Не ја водете темава во погрешна конотација, и не подлегнувајте на провокации, казни за злосторниците мора да има и тоа не формални, да се казнат со доживотен затвор, да се изврши притисок врз институциите на државата, да се изнајдат начини во иднина да се спречат ваквите инциденти и најбитно да се изнајди начин дивото племе погано да се стави под контрола, и ги замолувам албанците да ја нпуштат темава сите нивни коментари со осуда за злосторниците се излишни, насилството му е во крвта на сите до еден

Член од
11 март 2012
Мислења
109
Поени од реакции
101
Не ми се верува више. Али и сами сме криви за многу работи. Потолерантен народ од нас нема. Абе и да не се лажеме пола луѓе кур ги боли. Си идат по кафичи, дискотеки, after work party, незнам шо. Решение не гледам. Или око за око или ке си ќутиме. Зашто сме толку незаинтересирани да се одбрани меѓу себе зашто? У ред тоа за Србија шо направивме хумани сме се гледа, али коа не напаѓа некој ќутиме.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Glup narod kontinjeri palele LOL! i so menuva toa kontinjer ako zapalis? Neka pociva vo mir mora da se odmazdime za ova AMA KAKO??? DAJTE NEKOJ PREDLOG??????????

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Треба да бидеме реални, а тоа е дека овој настан нема национална конотација, туку чисто криминално-лоповска. Убиен е од афект лоповот да не биде фатен, но знаејќи ја македонско-албанската историја нормални се таквите изливи на емоција.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Секој ден се' повеќе сум уверен дека со ваков џган не може да се живее, нема соживот. Сите вие што викате дека не треба да се генерализира треба да го прочитате ова. Засрамете се, вие сте најголемите паразити во општеството, ванаби пацифисти кои никогаш немале допирна точка со реалноста која што се случува на улиците.

Не бе брат, нема да кријам дека ги мразам. Ги мразам од дното на душата и мое мислење е дека се џган со кој едноставно не може да се гради соживот. Џабе се трудиме, живееме во илузија, со нееволуирана племенска заедница не може да се живее. Не сме ние цвеќе за мирисање, ама овие не за џабе ги мрази цел Балкан. Јасно ми е дека сум гневен, ама од срце посакувам во Србија да се родат уште милион мали Аркани, зошто со племе не можеш да одиш по судови, туку треба ти да му пресудиш, на лице место.

Како треба да си воспитан од дома, во која БОЛНА средина треба да имаш израснато, која стока треба да те има пораснато и воспитано за да убиеш дете поради еден ЕБАН точак? Не можам да сфатам...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Треба да бидеме реални, а тоа е дека овој настан нема национална конотација, туку чисто криминално-лоповска. Убиен е од афект лоповот да не биде фатен, но знаејќи ја македонско-албанската историја нормални се таквите изливи на емоција.
Da de, normalni se IZLIVITE NA EMOCIJA, si igrale deckite so tocacinja i edniov mu zabil noz. Aj ti se molam ne lupetaj i idi legni si. Dovolno e diskutirano vise 70 strani.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Kako da se odmazdime,dajte nekoj predlog ajde!

Kajgana Shop

На врв Bottom