Насилства во Македонија

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Смртна казна нема а максимално е 20 години колку што знам, може комулативно до доживотна за повеќе дела во збирна вкупна затворска казна ама и тоа не е повеќе од 35 години обично...
Не е точно ова, има доживотна казна, која на повеќе пати е изрекувана. Последен пат мислам дека за убиството во кафаната во Аеродром.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ај не можете низ цела тема пола од мислењата да ви се за дали Вори е глуп и дали имало слика од Боки на статија на сител.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.640
Поени од реакции
31.860
Смртна казна нема а максимално е 20 години колку што знам, може комулативно до доживотна за повеќе дела во збирна вкупна затворска казна ама и тоа не е повеќе од 35 години обично...
Со последните измени, оди до 40 години казната. И што е најбитно, се ,,смета" дека го имаме едно од построгите законодавства.....

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Ај жити мене, објасни ми како дојде до заклучоков.
Посебни случаи = човек силувал жена и потоа свирепо ја заклал/сериски убиец/педофил силувал деца и ги убивал... ми ја сфаќаш поентата, само примери давам.
Дојдов до таков заклучок од она што ни го покажала историјата ако си читал ќе знаеш. Јас само ова ќе ти го кажам

„Секој кој има моќ ќе ја злоупотреби. Моќта корумпира, апсолутната моќ апсолутно корумпира“. Проблемот со смртната казна е што не постои човек што има право да донесе таква одлука.

П.С Има случаи каде обвинети за убиство/силување се ослободени од затвор поради ДНК докази кои до пред 20/30 години не постоеја.

Кажи ми дали ако ги убиеле овие дали тоа би било правда?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро, уреду, имало и убијци (па и сериски) од македонска националност. Ама ладнокрвно да убиеш момче, уствари дете што се вика, заради ебан точак?! Ама ете ја можда не можам да се сетам сега...имало ли вакви случаеви кога убијците биле Македонци? Да се соберат 2-3 и да испокољат некој? И што, сега ќе испадне дека и момчево извадило нож а? као демек...Ама не бе, овие истите се синови на планинарите кои 2001ва вршеа терористички чинови, кои ги правеа најгрозоморните дела кои можете да ги смислите. (Криволак, Вејце, Хотел Бриони, итн итн). Генетскиот код е тој.
Остај, да видиш што реплики добивам хахехахахехе, ми иде бормашина во глава да си пуштам., баталив, очигледно од Аеродром и Центар (генерално зборам) поинаква розова замисла имаат за убиствава.

R

Rigel Kent

Гостин
Еве ги Сител талентираниве.
Не ми е за смеење, ама една статија да не знајш да едитираш бе, Боки 13 на слика го клале.
Не ни било точно дека се 3ца, еден бил, фатен е, утре ќе го пуштат од притвор, правдата е задоволена шо се чаламите?
Значи не сум бил слеп , овие се ненормални ејјјјјјјјјјјјјј

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
кој и да е аир да не види неговото племе семето да му се сотре

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
За да на крај се ублажи состојбата ќе испадне дека биле најдобри другари и се скарале за кладилница. Вие немате претстава колку мулти-културата не збогатува духовно секојдневно. Па, тоа калаши, ножеви, тепачки, були, голфови, џамии, талент шоуа за оџа со најдобри гласовни можности.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ова некако ме бааги јако погоди. Посебно шо починатото момче ми било генерација, посебно што сега требало да биде среќно, матурант.. Скоро јасно е што се случило. Во овој гнев ми иде мисла за тоа како порано се решавале вакви проблеми на попримитивен но ефикасен начин. Едно племе повреди друго, значи војна, крвна одмазда. И се знае, или тепаш тотално или губиш тотално, без да живееш во лажна надеж. Во оваква гневна и нетерзвена ситуација освен што мене ми идат вакви, можеби неисправни мисли, може се да се случи. Може ептен големо да заврши. Можеби подобро ќе биде големо да заврши.

Лесна му земја!

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Дојдов до таков заклучок од она што ни го покажала историјата ако си читал ќе знаеш. Јас само ова ќе ти го кажам

„Секој кој има моќ ќе ја злоупотреби. Моќта корумпира, апсолутната моќ апсолутно корумпира“. Проблемот со смртната казна е што не постои човек што има право да донесе таква одлука.

П.С Има случаи каде обвинети за убиство/силување се ослободени од затвор поради ДНК докази кои до пред 20/30 години не постоеја.

Кажи ми дали ако ги убиеле овие дали тоа би било правда?
Не би било тоа правда...Правда би било колку наши убиени,силувани,тепани-толку и нивни.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Насилството не е решение, знам некои ќе ме осудат но така е, бар така е за некои кој не го направиле ова... а за тие тројца (ако биле тројца) потпишувам со две раце за враќање на смртна казна !!!
А што е решение според тебе? Ако немаш решение, остави ги другите да делат правда како мислат да делат, затоа што правда одамна немаме видено од срања направени од шкољавиве.

не тропајте глупости ,дека треба да се истребуваат луѓе од одредена нација ..... јадете гомна без да размислувате .... има будали и кај Македонците и кај Албанците ... не можеш да лепиш етикета туку така .... :(
Има будали и кај едни и кај други, ама само од кај Албанците бива да поминат со шлапање по рака за сите злостори што ги прават. Не мислам дека повеќето мислат на цела нација, туку на проблематичните, а нив, нажалост, ги има многу, признал ти или не.

Ако сакаат да тераат живот ко да се во Среден век, треба и да добијат соодветни казни налик тие од Средниот век. Ако ги фатат сторителите, јас ич нема око да ми трепне ако ги изгорат на клада јавно. На плоштадчено во Ѓорче. Јас ќе присуствувам ако има, а се надевам ќе има пренос во живо за цела Македонија да го види тоа исто така. Порака до останатото племе гоблини, дека за сите нивни дела има реперкусии.

Наместо да го осудиш настанот, грото постови ти се како сме глупи што повикуваме на насилство и крвна одмазда/соодветна правда. Ако тебе ти е тоа долно и нечовечно, во ред. Остави ги другите да бидат одговорни за своите постапки исто така. Има Македонци кои им е гајле ако скапат у затвор, кога ќе знаат дека поделиле негде правда, а со тоа и пратиле порака до останатите.

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Жалосно, џабе овие неспособниве од МВР вработуваат нови службеници пак не можат да воспостават мир во државава односно немаат власт врз племето погано, до кога че ги трпиме нивните злодела до кога........

Ф

Флеш

Гостин
Читам сеа смртна казна за убиецот/ците ..... и кое фајде од тоа .... ќе го убиеш и што ќе добиеш за возврат ?! единствено доживотна и нека му биде на совест за стореното ....

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Ееее Македонче .... ти им помагаш они те ебат како сакаат

Kajgana Shop

На врв Bottom