Насилството не е решение, знам некои ќе ме осудат но така е, бар така е за некои кој не го направиле ова... а за тие тројца (ако биле тројца) потпишувам со две раце за враќање на смртна казна !!!
А што е решение според тебе? Ако немаш решение, остави ги другите да делат правда како мислат да делат, затоа што правда одамна немаме видено од срања направени од шкољавиве.
не тропајте глупости ,дека треба да се истребуваат луѓе од одредена нација ..... јадете гомна без да размислувате .... има будали и кај Македонците и кај Албанците ... не можеш да лепиш етикета туку така ....
Има будали и кај едни и кај други, ама само од кај Албанците бива да поминат со шлапање по рака за сите злостори што ги прават. Не мислам дека повеќето мислат на цела нација, туку на проблематичните, а нив, нажалост, ги има многу, признал ти или не.
Ако сакаат да тераат живот ко да се во Среден век, треба и да добијат соодветни казни налик тие од Средниот век. Ако ги фатат сторителите, јас ич нема око да ми трепне ако ги изгорат на клада јавно. На плоштадчено во Ѓорче. Јас ќе присуствувам ако има, а се надевам ќе има пренос во живо за цела Македонија да го види тоа исто така. Порака до останатото племе гоблини, дека за сите нивни дела има реперкусии.
Наместо да го осудиш настанот, грото постови ти се како сме глупи што повикуваме на насилство и крвна одмазда/соодветна правда. Ако тебе ти е тоа долно и нечовечно, во ред. Остави ги другите да бидат одговорни за своите постапки исто така. Има Македонци кои им е гајле ако скапат у затвор, кога ќе знаат дека поделиле негде правда, а со тоа и пратиле порака до останатите.