Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Точно е дека за потребите на сите настрадани оваа вода е малку, плус и тие 50.000 литри од Кожувчанка кои се уште помалку, но фирмите најверојатно пресметале дека толку можат да донираат. Сепак се е од помош. Неможе да банкротираат за да испратат милиони литри вода тоа е повеќе од јасно. И јас би сакал да донирам еден милион евра да ги имам, но кога немам се задоволив со донација од 300 денари. Кој колку може е работава, не да донираш и тоа што го немаш.

se e ok lugje razbrav sto sakase da kazes ;) .. bravo sepak za pelisterka i se sto cela makedonija napravi !!!

Na tv koga davaat intervju gi spomnuvaat samo rusite deka im pomognale i ostanative drzavi mnogu retko da ne spomnat, i MK retko ja spomnuvaat nazalost

Луѓе,сега доаѓам од работа и седнувам одма да видам што има ново.
Дај прекинете со политиките ако може,има време,ќе си ги мериме кога ќе дојде време.Денеска се работи за човечки животи во опасност,во преголема бројка,па затоа помогнете,донесете алишта што не ги носите,храна,лекови денеска на плоштад.
Тргнете ја политиката на страна и прекинете со Југословенски унии ти реков ми рече и како ќе било подобро така.
Човечките животи на илјадници и илјадници луѓе се во прашање,без покрив на глава и без парче леб.Се што спечалиле и направиле им заминало за миг и нема веќе назад.

Na tv koga davaat intervju gi spomnuvaat samo rusite deka im pomognale i ostanative drzavi mnogu retko da ne spomnat, i MK retko ja spomnuvaat nazalost

Имаше и за помошта од Македонија изјави на РТС и некои други медиуми. Мислам дека ситуацијата е таква што моментално никој не мисли по цел ден да упатува благодарност туку да се помага кој со што може и колку може, после откако ќе заврши се ова се надевам дека ќе има голема благодарност од страна на Србија.

Него мене нешто друго ми е смешно од вчера. Овој поглаварот што е на СПЦ или whatever, изјавил дека поради организирањето на геј парадата Господ ја поплавил Србија! Дали ова он сериозно или на тешки дроги е?

Имаше и за помошта од Македонија изјави на РТС и некои други медиуми. Мислам дека ситуацијата е таква што моментално никој не мисли по цел ден да упатува благодарност туку да се помага кој со што може и колку може, после откако ќе заврши се ова се надевам дека ќе има голема благодарност од страна на Србија.

Него мене нешто друго ми е смешно од вчера. Овој поглаварот што е на СПЦ или whatever, изјавил дека поради организирањето на геј парадата Господ ја поплавил Србија! Дали ова он сериозно или на тешки дроги е?
:tapp:

A cekajte sea vodava treba da izleze. I nam ni prati opasnost sea taka?

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

A cekajte sea vodava treba da izleze. I nam ni prati opasnost sea taka?

Има и за нас опасност нормално, но не верувам дека нешто од вакви размери може да се случи. Критичните реки што ги поплавија Хрватска, Србија и Босна не поминуваат низ Македонија.

Sansite 50-50 se taka?

Па така нешто. Додека не престанат врнежите и не се намали водата во реките сеуште постои опасност.

Okej.

Be ne znam kako vas vi izgleda ova 225.000 litri ali mene mi e idiotsko ... be prati nekolku tona be koj ti kur be eden sleper li ne moze da prates ? pa voda e be lugje umiraat od nea a nabrzo ako e vakva situacijata i za nea, taka da sto e ova 225.000 lutri podigravka ...
225.000:1000 = 225t, valjda 10 kamiona ke ja nosat. Zoshto samo za Srbija, a ne i za Bosna ? Bi trebalo da se podeli, Bosna e u pogolemi sranja.

На тв не даваат интервју со обичниот човек на кој му отишла и куќа и све. Верувам дека тој веројатно и на колена ќе клекне за мала помош во моментов. Окапете што зборат и кому се заблагодаруваат политичарите.

Ne se prepucavajte i falete be lugje koj kolku dava, tuka se gleda covecnosta, koj kolku moze i so sto moze, jas ke kazam sekoja cest na sekoj covek sto pruzil bilo kakva pomos, fakt e deka sekoja pomos od bilo kakov vid im e dobredojdena vo ovie momenti, bi rekol sega vo ovie momenti parite ne igraat mnogu golema uloga kako materijalnite, ama pak ke im bidat mnogu potrebni pri sanacija i zakrepnuvanje, sega se spasuvaat covecki zivoti i se zgrizuvaat nastradanite i raselenite na koisto im e potrebna hrana, voda i topla obleka.....

добро, сфативме дека овој ilz не гледа телевизија, не мора да шири дезинформации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom