Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Ги замолуваме хуманите граѓани на Р. Македонија кои се во можност да донираат било што: облека, куќни апарати, постелнина и слични потребни работи за секојдневен живот за да им помогнеме на нашите соседи од Србија кои доживеаа страшна катастрофа и го изгубија покривот над глава.
Во недела во 12 часот, група граѓани на плоштадот Македонија во Скопје организира хуманитарно собирање на облека и постелнина и по тој повод ги замолуваме сите оние кои се во можност да дојдат и да помогнат колку можат.

Ne tresete gluposti...Pustete RTS Televizija, ima nonstop uklucuvanja vo zivo i nonstop se zboruva za toa tamu gi ima site informacii,od sabajlevo od 8h pa do sega nonstop pratam na TV nonstop se vo zivo uklucuvanja,i eve da vi kazam situacijata e mnogu podobra,i nema potreba poveke od pomos,kako prvo nemaat avtobusi za transport poveke,uklucete RTS malce i ne citajte so pisat portalive po internet:)[DOUBLEPOST=1400328551][/DOUBLEPOST]Nema potreba od obleka,obleka imaat dovolno 100pati e kazano deka imaaat dovolno obleka a i obezbedeni se i so hrana i voda taka da ne citajte gluposti na internet,uklucete RTS

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИТЕ И ЈАВНОСТА

Соочени со големите поплави кои ги погодија соседна Србија и пријателска Босна и Херцеговина, во кои има голем број на настарадани а пред се потреба од итна хуманитарна помош, Општина Штип организира хуманитарна собирна акција за погодените подрачја и жители на двете земји.

Општина Штип ги повикува сите правни и физички лица, сопственици на мали и големи фирми, обични граѓани, здруженија на граѓани и граѓански асоцијации, да донираат и помогнат во собирањето на хуманитарна помош за поплавените подрачја во Србија и БиХ.

За време на викендот, заинтересираните субјекти, ги повикуваме да направат избор на опрема која можер да се донира која задолжително вклучува ќебиња, постелнина, облека, душеци, вода, лекови и храна со подолг рок на траење.

Истата од понеделник може да се достави во собирниот центар во општина Штип, за време на работното време од 7:00 до 15:00 часот, или да контактираат со одделението за поддршка на градоначалникот и за јавни дејности (Вања Џамбазова-078/472-698 и Маја Ашкилова 078/474-094) за понатамошна координација.

Општина Штип однапред им благодари на сите штипјани кои ќе одговорат на повикот и ќе се вклучат во собирната акција.

Со почит,

Односи со јавност
Општина Штип

Да де, затоа амбасадата на Србија во Скопје повикува на помош, од што не им требало.

Jedan idiot iz Valjeva pokupovao sve pumpe za vodu i prodaje ih na buvljaku po duploj ceni - kasnije uradili mnogi u drugim varošicama, gradovima /

Drugi idioti prodaju vodu po tri puta većoj ceni /

Treći idioti prodaju gumene čizme takođe po tri puta većoj ceni /

I četvrti idioti ne daju svoje čamce jer ih čuvaju za regatu pa se boje da se ne probuše /

I ne govorim o pojedincima već o mnogim ljudima koji zarađuju na ovakav način.

Da sumiram: zbog ovakvih idiota kiša treba da pada još tri dana, dobro došao je i zemljotres par dana, grad i vetrovi takođe - čisto da se opametimo i da SLOGA međ narodom proradi. :tapp::tapp::tapp:

На фб го најдов од еден мој другар од Србија, најголемата трагедија покрај ова горе пишаното ми се коментарите на фб групата Help for Serbia од србите и грците, додека едниве бистрат политика и навредуваат зашто луѓето од тука што заминале за Србија да помогнат се Македонци, не биле Македонци биле срби или славомакедонци и во овие тешки моменти за нив најдоа политика да бистрат. Интересното е што од кај нас повеќе луѓе отидоа отколку од нивните православни браќа од Атина.

Вучич рече дека доста големи ќе биле казните за тие што се обидувале да профитираат од вонрредната состојба..инаку имаше и слики како еден земал вода како за цел живот ќе му треба.
Инаку и Кожувчанка донирале денес вода.

Малце е страно амбасада да повикува за помошт, кога тоа се извршува на мегудржавно ниво.
Страно, не страно, нема ништо лошо ни срамно да повикаат за помош, па и да се даде помош и ако не е потребна во тие количини, сигурно на луѓево нема одма да им ги оправат куќите, нека им седи залихата. Што чуден народ ебате...

Uklucete malce glavna televizija na Srbija i slusnete ja vistinata na internet si go perite mozokot bezpotrebno samo :)inace vo edno intervju eden od glavnite na centarot kade sto gi zgrizuvale rece deka im se potrebni duseci a sve ostanato e obezbedeno, hrana voda,postelnina,obleka nema potreba bidejki imale... Situacijata momentalno e najlosa vo Obrenovac a vo ostanatite mesta e podobro,use ednas da vi kazam uklucete si RTS ima vo zivo vklucuvanja na lice mesto,vklucuvanja vo vladata gosti vo tv koi sto govorat...ne citajte na internet sve e laga.

Ne tresete gluposti...Pustete RTS Televizija, ima nonstop uklucuvanja vo zivo i nonstop se zboruva za toa tamu gi ima site informacii,od sabajlevo od 8h pa do sega nonstop pratam na TV nonstop se vo zivo uklucuvanja,i eve da vi kazam situacijata e mnogu podobra,i nema potreba poveke od pomos,kako prvo nemaat avtobusi za transport poveke,uklucete RTS malce i ne citajte so pisat portalive po internet:)[DOUBLEPOST=1400328551][/DOUBLEPOST]Nema potreba od obleka,obleka imaat dovolno 100pati e kazano deka imaaat dovolno obleka a i obezbedeni se i so hrana i voda taka da ne citajte gluposti na internet,uklucete RTS
A zosto si tolku siguren ti deka tokmu RTS ja kazuva vistinskata situacija ili namerno ja ublazuva za da ne se stvara panika, i sega dali 10 net portali koisto gi prenesuvaat informaciite skoro isti ili slicni se porelevantni za sledenje ili RTS, razmisli malku i ti,
Televiziite moraat taka ublazeno da informiraat zaradi opsta panika, isto taka poradi istata pricina ne se objavuva broj na zrtvi,
Siguren sum deka im treba pomos poveke od bilo koga, koj so sto moze neka pomogne, najmnogu hrana, lekovi, voda, obleka,
Za pozdrav e potegot na nasa Kozuvcanka sto ispratila donacija 50 000lt negazirana voda, treba site golemi kompanii da zemat primer od ovoj!!!

Водата кога ќе се повлече ова ќе има СТРАВОТЕН удар на економијата посебно во малите места.

Знаете ли само колку живина е угината по помалите места. Свињи, крави, кокошки све е тоа угинато. Луѓе кои од тоа парче леб со години ваделе. Посевите исто така се уништени. Тешко нив како ќе се оправат :(

Да не зборам за изгубени домови, покуќнина, возила...

Сега прочитав за селото Крупањ. Три дена немало пристап таму, кога дошле виделе дека луѓето таму изгубиле СЕ.

Исто ме многу ме плаши што властите одбегнуваат да кажат колку жртви има во Обреновац. Рекоа имало 2,000 евакуирани а ја колку што знам Обреновац има околу 70,000 жители. Голема трагедија ги снајде и нив и босанциве. Господ нека им е напомош.

A zosto si tolku siguren ti deka tokmu RTS ja kazuva vistinskata situacija ili namerno ja ublazuva za da ne se stvara panika, i sega dali 10 net portali koisto gi prenesuvaat informaciite skoro isti ili slicni se porelevantni za sledenje ili RTS, razmisli malku i ti,
Televiziite moraat taka ublazeno da informiraat zaradi opsta panika, isto taka poradi istata pricina ne se objavuva broj na zrtvi,
Siguren sum deka im treba pomos poveke od bilo koga, koj so sto moze neka pomogne, najmnogu hrana, lekovi, voda, obleka,
Za pozdrav e potegot na nasa Kozuvcanka sto ispratila donacija 50 000lt negazirana voda, treba site golemi kompanii da zemat primer od ovoj!!!
Може оти глеа Сител по цел ден

Страно, не страно, нема ништо лошо ни срамно да повикаат за помош, па и да се даде помош и ако не е потребна во тие количини, сигурно на луѓево нема одма да им ги оправат куќите, нека им седи залихата. Што чуден народ ебате...
Не зборувам за нешто срамно. Нема абсолутно никаква смисла от голем човешки ресурс,коj не е опремен.Сите тиja исто ке треба да се изранат,каде да спиjaт и така натаму. Управуването со една криза от вакви маштаби не е лесна работа.Нема смисла от голем броj доброволци,ако на нив не им са потребни,ако на нив не може да им се даде каде да спиjaт(зашто човек ке издржи 24 саати да работи,а после..?!), да се изхранат и така натаму.. да седат на центар на един град или едно село...нема смисла.
Србиja сега ке има многу повеке потреба от опрема, пумпи,чиста вода, храна коja е со долг рок, топла роба за настрадалите, медикаменти,препарати за дезинфекциja, а во втор епат ке им требат и строителна материали и така натаму..

Последно уредено:
Drugar na RTS vo zivo govorat najvaznite lica na SRB,precedateli,glavni na vojska,najvaznite lugje od site oblasti se na edno mesto

Значи не се ситам на ничија несреќа, не посакувам на никој сличново да му се случи, но со ова само покажуваме колку на еден просечен Македонец има вграден чип наречен Србија. Кога беа пожарите и поплавите во Македонија никој ниту зборуваше, никој ниту се понуди за помош, ниту имаше доброволци да гасат пожари и слично.

Uklucete malce glavna televizija na Srbija i slusnete ja vistinata na internet si go perite mozokot bezpotrebno samo :)inace vo edno intervju eden od glavnite na centarot kade sto gi zgrizuvale rece deka im se potrebni duseci a sve ostanato e obezbedeno, hrana voda,postelnina,obleka nema potreba bidejki imale... Situacijata momentalno e najlosa vo Obrenovac a vo ostanatite mesta e podobro,use ednas da vi kazam uklucete si RTS ima vo zivo vklucuvanja na lice mesto,vklucuvanja vo vladata gosti vo tv koi sto govorat...ne citajte na internet sve e laga.

Муабетов ти е рамен на: Глеајте МТВ не читајте на интернет, све е лага. Озбилно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom