Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
РУБЉИТЕ СЕ ПУШТЕНИ само уште бод да им земетеСвежнете со некоја РУСКА РУБЉА,подмачкајте малце....не оди така работата...![]()
Е ова е тоаУтакмицата со Металург треба да се игра машки до крај и шо сака нека биди.Значи таа утакмица не се игра ни за Металург ни за Вардар тие математики ништо не ни значат и не ме интересира.Иако моментално Металург се 3-4 класи пред нас играчите мора ама мора да дат се од себе и да им скинат барем бод на ''вечните'' кои само во болна држава како нашата ги прогласија за шампиони на 3 кола пред крај...Или едноставно речено и покрај успесите на скопските екипи во последната деценија сепак Пелистер е име во ракометот воопшто.
п.с.Сепак е топка и се врти...Ако се влези во последни 10 мин егал или барем до 2-3 разлика да губиме се е можно до крај.
И според тебе не треба да игра Пелистер?зошто Комити пееле против Пелистер и Чкембари?Да играле да им земат бод на Металург за да не бидат шампиони,за кој да стане шампион оние што им ги ебат сестрите,тоест оние во чии град "ви се ебат сестрите","провинцијалци","сељачишта"
Какви траги-комични ликови лол,чест на исклучоци.
Не реков дека не треба да игра Пелистер,што е до мене јас би сакал Пелистер да ојача толку многу што ќе треба Металург и Вардар него да го молат на кој ќе му ја пушти,само траги комични се изјавите на некои во фан клубов,Металург не е тимот кој треба да го "заебете",туку вардар и ради ривалство и ради се.И според тебе не треба да игра Пелистер?зошто Комити пееле против Пелистер и Чкембари?
Шо е трагикомично во ситуацијата?
Се додека во Пелистер не направат една атмосфера да се игра максимално на победа на секој меч без разлика на противникот нема да има никогаш салам екипа...(без разлика на изјавите,амбициите)Не реков дека не треба да игра Пелистер,што е до мене јас би сакал Пелистер да ојача толку многу што ќе треба Металург и Вардар него да го молат на кој ќе му ја пушти,само траги комични се изјавите на некои во фан клубов,Металург не е тимот кој треба да го "заебете",туку вардар и ради ривалство и ради се.
Како и да е ќе се види за недела,две ако Металург против ваков Пелистер испушти бодови не ни заслужува титула.
Не реков дека не треба да игра Пелистер,што е до мене јас би сакал Пелистер да ојача толку многу што ќе треба Металург и Вардар него да го молат на кој ќе му ја пушти,само траги комични се изјавите на некои во фан клубов,Металург не е тимот кој треба да го "заебете",туку вардар и ради ривалство и ради се.
Како и да е ќе се види за недела,две ако Металург против ваков Пелистер испушти бодови не ни заслужува титула.
Засега не се лоши во плеј офот,не смее да се замери,освен на утакмиците со Струмица на гости,и финишот со Вардар,јас сум задоволен,иако според она шо се вложи требаше борбата за то 3то место да е понеизвесна...
Тешко дека можи да се напрај споредба на Вардар и Мталург денес и екипите во 90 - тите, дека имат многу поќе пари и дека рекламирани се на сите страни по телевизи, интернети посебно Металург то стои, али Пелистер то време па и Јафа страшни тимој имаја, ако земиш да го споредваш квалитето на играчите на Пелистер то време и сегашните на Вардар и Металург, незнам дали е точно ова шо го велиш, а и срцето му беше некако поголемо тогаш на играчите мое мислењеА бре какво молење за на кој да му ја пуштат? Пелистер треба да ојача, за да се тресат кога ќе одат во Битола, а не да се договара кој да ја освоел титулата. Во право е Томасино за психата, мора дрскост и самодоверба да се има, макар што не би ја споредил сегашната лига со онаа од 90тите од проста причина што и Вардар и Металург се реално појаки екипи отколку што беа тогашните Пелистер, Вардар, Борец и сл. Затоа и играат толку опуштено тие бидејќи разликата е стварно голема, во 90тите имаше разлика, ама не беше до толку изразена. Во секој случај, без разлика кој е колку јак, на секој натпревар треба да се оди до максимум и на победа. Може колку сакате да ги мразите скандинавците, ама тоа многу им го почитувам играат 60 минути максимум без разлика на резултатот или противникот (можеби не сите ама повеќето).[DOUBLEPOST=1400239322][/DOUBLEPOST]
Па на некој начин и е незивесна, 1 бод е само разликата ми се чиниПроблемот е што распоредот е толку хаос не се знае никој кој кога игра, што плејофот сите некако го сфатија како дуели за позиции а не лига (Металург - Вардар за титула, Зомимак-Пелистер за трето, Пролет-Јуниор за 5то).
Тешко дека можи да се напрај споредба на Вардар и Мталург денес и екипите во 90 - тите, дека имат многу поќе пари и дека рекламирани се на сите страни по телевизи, интернети посебно Металург то стои, али Пелистер то време па и Јафа страшни тимој имаја, ако земиш да го споредваш квалитето на играчите на Пелистер то време и сегашните на Вардар и Металург, незнам дали е точно ова шо го велиш, а и срцето му беше некако поголемо тогаш на играчите мое мислење.
Сега се работи многу попрофесионално од тогаш, Пелистер со Цане Крстевски хараше по Европа то време, тогаш да имавме прфесионалци како Лино Червар во клубот и да не беа сумливите утакмици со Фленсбург, Гудме итн, незнам дали ќе бевме од 15 до 30 како шо велиш, зато мислам дека играчки Пелистер имал убедливо најквалитетни состави во историјата.Тоа е мое мислење можеш да се согласиш или не. За парите е точно, ама па и глобално се повеќе и повеќе пари требаат за врвни резултати едноставно расти спортот. Пратев јас и тогаш, не дека не се сеќавам на тие времиња воопшто. Многу добри беа Пелистер и Јафа Промет да, ама не на ниво на сегашните Металург и Вардар. Во тоа време Пелистер и Преспа беа некаде меѓу 15то и 30то место во европа, по груба проценка. Сега и Металург и Вардар се 5-15. Главната разлика од 90тите и сега, е во екипите од 7мо место па натаму. Тогаш како така имаше цела лига која беше барем пристојна. Сега имаш 2 ептен јаки екипи, 3 солидни ама не којзнае што (Зомимак, Пелистер и Пролет) и една јуниорска екипа на еден од двата "гиганти". Во тоа време може да се каже дека после Пелистер и Преспа имаше уште 3-4 екипи на ранг на Зомимак, а и останатите не беа катастрофа како што се сега овие во плејаутот.
Пелистер беше стварно јака екипа претходно во средина на 80тите колку што знам, кога беа закана и за Металопластика кои беа шампиони во европа, ама тоа беа други времиња, друга лига (Југославија) и невозможно е да се спореди.
А за делот со срцето, искрено знам дека поголемиот дел од фановите го обожаваат тоа, ама според мене е една од најпреценетите работи. Не дека мотивацијата и желбата не прават разлика, ама најчесто во врвните натпревари сите се до максимум мотивирани и со срце играат. Тие таквите изјави за "со срце" играње се повеќе популистички приказни за нашиот народ да се лажи, и ги имало и тогаш а ги има и сега ама се поненагласени за дел од народот кој има малку пошироки погледи. Едноставно други времиња беа тие малку поинаку се гледаше на се околу спортот. Во меѓувреме излезе народот надвор, ги виде другите како работат, интернетот отвори многу можности... Едноставно не се споредува тоа.