Се работи на случајот , Што побрзо и која побрзо да се средуваДефинитивно добра замисла и содржина, ама никаква среденост на содржините се е ставено на купче.
Со фејк трафик, ја мамат алекса и самите себе.Aj ve molam da mi kaze nekoj kako e mozno ovoj sajtot Puls 24 spored alexa da bide prv sajt nekolku meseci po red, a iskreno apsolutno nisto nema.... znam deka ima opija da se plaka nesto, bla bla ama ne znam kako odi toa....
А што е битно alexa ? воопшто не е битно мерило.Aj ve molam da mi kaze nekoj kako e mozno ovoj sajtot Puls 24 spored alexa da bide prv sajt nekolku meseci po red, a iskreno apsolutno nisto nema.... znam deka ima opija da se plaka nesto, bla bla ama ne znam kako odi toa....
Кажи си дека сакаш да си го испромовиреш сајтот, не болиДеновиве случајно ми пристигна покана за некаква си фан страница на фејсбук и по обичај ја разгледав, ме заинтересра тоа што таму се случува, па си реков зошто да не го споделам со вас. Станува збор за нешто ново и ретко кој знае за ова, но по кратко истражување дознав дека тоа е еден вид спорт во поразвиените земји.
Прво не ми се веруваше за тоа што тие луѓе го зборуваат таму, си помислив кој би го правел тоа во оваа наша сиромашна држава.
Да не ја должам многу во светот познато како geocaching а кај нас е сајтот pronajdi.me.
Еден цитат од сајтот:
Целта пред се е, да ја развиеме дружељубивоста помеѓу луѓето, да се размрдаат и да ја видат природата во живо наместо преку компјутерски екрани. Со тоа се надеваме дека ќе бидеме барем делумна причина за поголема дарежливост и несебичност.
Проверете, нема што да изгубите.
Всушност, и јас го забележав сајтов, и засега тргнаа ко ракети од таму. Еве пред некое време и третото "богатство" го поставиле негде во парк. Секоја чест за стартот.Кажи си дека сакаш да си го испромовиреш сајтот, не боли
За што збориш, не разбирам.Всушност, и јас го забележав сајтов, и засега тргнаа ко ракети од таму. Еве пред некое време и третото "богатство" го поставиле негде во парк. Секоја чест за стартот.
едит - четврто било, не трето.
Стегнав на линко и гледам форум, тоа ништо не ми кажуваше.Ам зато што не си стегнал со маусо на линко.
Не знам дал си слушнал за Geocaching ама тоа е активност во која некој в тегла или друго кутиче става некои работи, подарочиња, приврзоци и други интересни предмети, потоа го сокрива кутичено и зима координати од местото. Пото тие координати се објавуват на форум и сите други се пуштаат во потрага.
Значи со други зборој, некој те мотивират да искочиш од тро собата, да видиш бел ден, да се дружиш и да бидеш поарен човек наместо да си себичен, а воедно ти дават и гага подароци.
Знам дека вас кајганџии ве бие глас дека серете по се и сешто па дури и најдобрите дела, едвам чекам да видам дал ќе успеите да се испосерете и по ова
Оти дечките од свој џеб дават пари да купуват подароци, свое драгоцено време трошат за да ги скријат и да ви овозможат авантури и за возврат не барат ништо, е на то ако успеите мана да му најдете, стварно сте епик.
Едит:
Децана имат оставено доста убо видео.