Пукнат дигитајзер (екран) на Sony Xperia SP

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Значи 5-6 дена откако го купив телефонов ми падна од џеб во седечка состојба (од 40 cm висина) и пукна екранот.

Во официјалниот сервис во Мобико ми побараа 5000 денари за да ми го променат, доколку сакам да не ја изгубам двегодишната гаранција. Во мобилариве ми бараат 2500-2200 денари, али ја губам во таков случај. Епа нека иде у к.... Ми вика девојчето по телефон "Епа ние ке ти наместиме оригинален дисплеј".

Си велам - чим оригиналниот вака лесно се крши од едно нежно паѓање тогаш поарно со некој кинески ке се пробам, бидејќи од ова понежно и покревко нешто неможи да биди.

Ги има по e-Bay, Ali Express итн, некаде се по 800 денари. Значи сега прашањето ми е, дали да му се сјуначам да пробам сам да го сменам дигитајзеров? Тачот си работи безпрекорно. Не најдов упатство на Youtube, па ако некој има искуство да даде совет?

Што би направиле на мое место?
Благодарам однапред.

најди си тач на интернет и најди некое другарче што има мобилара да ти го смени за ефтино, тоа ти е најпаметно.

Значи 5-6 дена откако го купив телефонов ми падна од џеб во седечка состојба (од 40 cm висина) и пукна екранот.

Во официјалниот сервис во Мобико ми побараа 5000 денари за да ми го променат, доколку сакам да не ја изгубам двегодишната гаранција. Во мобилариве ми бараат 2500-2200 денари, али ја губам во таков случај. Епа нека иде у к.... Ми вика девојчето по телефон "Епа ние ке ти наместиме оригинален дисплеј".

Си велам - чим оригиналниот вака лесно се крши од едно нежно паѓање тогаш поарно со некој кинески ке се пробам, бидејќи од ова понежно и покревко нешто неможи да биди.

Ги има по e-Bay, Ali Express итн, некаде се по 800 денари. Значи сега прашањето ми е, дали да му се сјуначам да пробам сам да го сменам дигитајзеров? Тачот си работи безпрекорно. Не најдов упатство на Youtube, па ако некој има искуство да даде совет?

Што би направиле на мое место?
Благодарам однапред.

@Torte Mobile прашај го, мислам дека тој имаше сервис за мобилни, па може и форумски да ти пушти цена :)

За кој xxxx не купувате маски добра маска го штити во 70 посто од кршење на екранот.

Башка ако е постар модел си куртулил нека ти стават на црно екранче.

За кој xxxx не купувате маски добра маска го штити во 70 посто од кршење на екранот.

Башка ако е постар модел си куртулил нека ти стават на црно екранче.

Ее брат, џабе е. Порачав футрола добра ке ми стигне за месец и нешто :-) А инаку нов и добар модел е, али не ми се даваат 5000 јбг

Sent from my C5303 using Tapatalk

Ее брат, џабе е. Порачав футрола добра ке ми стигне за месец и нешто :) А инаку нов и добар модел е, али не ми се даваат 5000 јбг

Toa e svetot na biznisot mobilni telefoni da ne ti kazam jas kolku za apple proizvodi i rezervni delovi sum dal pari se e biznis

Порачај си од алиекспрес и смени си го сам јас кај мене на LG го сменив со помош од youtube,екранот не мрда,дали е кинески или не незнам,ама сега за сега е стакло.

Тебе ти е скршен тачот или екранот?
екранот си дава слика ама искршено ти е "стаклото" ?
или тачот е здрав а внатрешно екранот не дава слика

Порачај си од алиекспрес и смени си го сам јас кај мене на LG го сменив со помош од youtube,екранот не мрда,дали е кинески или не незнам,ама сега за сега е стакло.
Па знам брат, али за овој мојов модел неможам да најдам едно еб.... упатство.

Ако успееш да најдеш нешто би ти бил благодарен.

Тебе ти е скршен тачот или екранот?
екранот си дава слика ама искршено ти е "стаклото" ?
или тачот е здрав а внатрешно екранот не дава слика
Слика има супер и си работи се... Пукнато е значи надворешното стакленце, тоа се вика дигитајзер ако не се лажам?

Еве сега од тој моб пишувам :)

Слика има супер и си работи се... Пукнато е значи надворешното стакленце, тоа се вика дигитајзер ако не се лажам?

Толку е тачскринот/дигитајзерот по приватни сервиси 2К можам најефтино ... мобико е овластен сервис јбг

Толку е тачскринот/дигитајзерот по приватни сервиси 2К можам најефтино ... мобико е овластен сервис јбг

ОК е... Нивните делови се изгледа и оргинални као...[DOUBLEPOST=1400178865][/DOUBLEPOST

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom