Кајгана психолог

S

StormRage

Гостин
Ја сакам ко персона нон грата да се избацам некаде, оди им за инает! :)

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
да најлесно е така ,зар ќе му дадеш совет,вака испрати го на психич
Па тоа нели е совет? И според тебе лошо е да одиш на психолог? Неговата ситуација е таква што треба да посети струшно лице, а ти патем исто така не му помогна, туку ме критикуваш мене а и самата не знаеш зошто :facepalm:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако сакаш ќе дојдам со тебе.
Ќе ми кажеш кој те закачал да го тепам...

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
А зашо не си се дружел со никој?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Аман бе, го препознавте човекот? Уште и силеџијата го кани? WTF!

@Pomos mi treba размисли за причините зошто би одел и зошто не би отишол, што би добил, што би изгубил....
Крај краева, оди, па ако ти е глупо, здувни му ја на пола, што ги ебеш.

Член од
14 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
4
Навистина не ми е јасно зошто се дрски така ,кој ви е тој Мартин и какво значење има да го споменувате со мене . Ви се отворив , очекував пријателски совети ,сите верував дека ќе ми помогнете или барем да ми дадете во некоја мера совети , но испаѓате дури со навредување , ве молам помогнете ,ако не не мора да ме напаѓате , не сум виновен јас што бев малтретиран поради тоа што сум повлечен или пак едноставно ми треба некое време да се отворам . Имам проблем, сметав на вас ,наидов на дрскост освен некој член кој навистина ќе ми помогне . воздржете се ве молам ,нормален човек сум,имам проблеми како секој друг , не можам сам понекогаш да издржам ,морам и некој да ми помогне ,благодарам

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Здраво на сите (било која помош од секој член е добродојдена)

Треба да одам на 5 годишнина од матура ,многу се плашам да отидам, што да правам дали да одам или пак е најдобро да не отидам ?!

Значи вака , вчера дознав преку фејсбук дека ќе се одржува 5 години од матура од завршување во средно,учев во Скопје,не сакам да именувам каде точно . Значи ќе бидат најголем број од луѓето со кои учев заедно . Тој период од средно ми е најтежок во животот , најмногу страдав од повлеченост или кажано анксиозност . Немав пријатели, јас со душа чекав да заврши средното, немам воопшто убави спомени, не ми се допаѓаа децата од клас, и свечено ветив дека нема да ги видам никогаш повеќе, после матурата на маса сите заедно.
немам желба, ниту потреба од тие луѓе .

Значи со никого после 5 години немам контакт со никого од средно ,ама баш ИЧ така да кажам . Ако отидам ,се размислувам дека навистина лошо ќе ми биде ,прекинав факултет , скоро сите што ги следам на фејсбук,завршиле факултет и си нашле некоја работа , јас ни факултет ни работа , ни девојка ... Едноставно страв ми е од критика , да не ме осудат . Кога учев ,доста бев на критика на исмев поради тоа што бев повлечен ,едноставно таков бев ,и ме изолираа доста , а пред средно исто така лошо работи ми се случуваа во основно ,бев физички малтретиран а и верувам дека тоа е последицата зошто во средно бев повлечен и не сакав ама баш со никој да се дружам , ШТО ДА ПРАВАМ ?! дали да одам ,дали ќе бидам пак озборуван,дали ќе оставам негативен впечаток кај нив ,како да славам со нив , кога тогаш не ни ги запознав,не знам ни кој се ни што се ,какви личности се ,дали можеби се добри некои од нив .... не знам не знам .. многу лошо се чуствувам :(
Прашај се дали ТИ САКАШ ДА СЕ ВИДИШ ИЛИ НЕ. Ако немаш некоја желба за да се видиш не оди, ако имаш желба да се видиш со некој од старите другари тогаш оди.

Инаку ако појдеш се ќе биде исто како и пред 5 години. Си морал да бидеш во тој клас. Твојата повлеченост била со причина која и да не ти е позната е оправдана. Тие си правеле театар, кој им бил интересен. Во некој театар ти би учествувал ама ете нешто не ти давало да влезеш во баш тој театар и си бил индивидалец. Би ти користело ако се испиташ и дознаеш зошто. За жал не си бил доволно силен индивидуалец што е нормално за силата на таа возраст.
Да имаш јасна слика на тоа што се случува да бидеш јасно против повикот на она што не ти се допаѓало.
Тогаш си потпаѓал под нивната психа што те правело да посакаш да земеш учество, но она што не ти давало те чувало настрана.
Сега на матура се што ќе видиш е како за неколку сати ќе го повторат истиот филм како да не поминале 5 години. Како вчера да сте се разделиле.
Но никако немој причината да не отидеш да ти биде тоа што си се откажал од факултетот или слични причини. Гордеј се што си бил доволно силен да се откажеш од факултетот. Почитувај ги твоите школски, од секој си научил нешто, а нивното однесување било корисно за тебе. Психата на толпата што ти била проблем, во таа возраст човек потешко се снајдува.
Ако отидеш ќе бидеш успешен само ако си самостоен и не учествуваш во ништо што си повикан. Ако земеш учество во нешто што те повикале, ќе бидеш навлечен. Во почетокот ќе бидеш поткупен со добри зборови и односи, па отфрлен. Ако отидеш и не учествуваш во ништо пооделно освен она кое сите заедно го правите, кога ќе си дојдеш дома ќе се осети енергијата на твојата самостојна сила. Како и да е отвори ги очите за да откриеш што во тетарот тебе не ти се допаѓа. За мене тоа би бил предизвик да отидам и откријам. А ако веќе ти е јасно за театарот и што не ти се допаѓа и немаш желба за да сретнеш некој другар или другарка кој те исполнува како личност, посилен си да не отидеш.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Појави им се со пичка некоја (братучетка, другарка на другар било што згодно со големи цициња или гзе) провокативно облечи ја, нека пукнат душмани:cool:

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Навистина не ми е јасно зошто се дрски така ,кој ви е тој Мартин и какво значење има да го споменувате со мене . Ви се отворив , очекував пријателски совети ,сите верував дека ќе ми помогнете или барем да ми дадете во некоја мера совети , но испаѓате дури со навредување , ве молам помогнете ,ако не не мора да ме напаѓате , не сум виновен јас што бев малтретиран поради тоа што сум повлечен или пак едноставно ми треба некое време да се отворам . Имам проблем, сметав на вас ,наидов на дрскост освен некој член кој навистина ќе ми помогне . воздржете се ве молам ,нормален човек сум,имам проблеми како секој друг , не можам сам понекогаш да издржам ,морам и некој да ми помогне ,благодарам
Иди истепај ги тие што те закачале, поубаво ќе се осеќаш ;)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.131
Јас нема да барам совети бидејки сум скоро совршен , само сакам да споделам нешто што ми помогна многу кога бев катастрофа.

Ова.

И ова.

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Golema vina za cela tvoja psihicka sostojba se tvoite roditeli. Sto pravele tie mamlazi za da ne primetat so kakvi raboti se soocuvas na uciliste?!
Toa sto nemas fakultet ,rabota i devojka ne te pravi pomalku uspesen i vreden od drigite sto toa go imaat.
Ne odi...od pricina sto nema potreba da pominuvas niz ova sto pominuvas sega.
So sreka forumski kolega;)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Glava gore momak. Ic da ne ti cue od trolovite tuka...Site si lecat svoi frustraci.. Da odis i toa so glava krenata....Ke se vidis so site ..Napravi im muabet normalno ..napij se nekoja caska ignoriaj gi onie koi ne gi sakas i uzivaj vo vecerta...Ke vidis deka ke bide super. Aj pa pisi kako si pominal.

S

Sagan

Гостин
Тој период од средно ми е најтежок во животот , најмногу страдав од повлеченост или кажано анксиозност . Немав пријатели, јас со душа чекав да заврши средното, немам воопшто убави спомени, не ми се допаѓаа децата од клас, и свечено ветив дека нема да ги видам никогаш повеќе, после матурата на маса сите заедно.
немам желба, ниту потреба од тие луѓе .

Значи со никого после 5 години немам контакт со никого од средно ,ама баш ИЧ така да кажам . Ако отидам ,се размислувам дека навистина лошо ќе ми биде ,прекинав факултет , скоро сите што ги следам на фејсбук,завршиле факултет и си нашле некоја работа , јас ни факултет ни работа , ни девојка ... Едноставно страв ми е од критика , да не ме осудат . Кога учев ,доста бев на критика на исмев поради тоа што бев повлечен ,едноставно таков бев ,и ме изолираа доста , а пред средно исто така лошо работи ми се случуваа во основно ,бев физички малтретиран а и верувам дека тоа е последицата зошто во средно бев повлечен и не сакав ама баш со никој да се дружам , ШТО ДА ПРАВАМ ?! дали да одам ,дали ќе бидам пак озборуван,дали ќе оставам негативен впечаток кај нив ,како да славам со нив , кога тогаш не ни ги запознав,не знам ни кој се ни што се ,какви личности се ,дали можеби се добри некои од нив .... не знам не знам .. многу лошо се чуствувам :(
Прашањето околу идење/неидење на петгодишнина од матура е најмал проблем кај тебе.
Наместо да седиш на фејсбук и да гледаш кој завршил факултет, кој се вработил и си нашол девојка, зошто не поработиш на тоа да запознаеш нови луѓе кои би ти одговарале, да побараш работа, да запознаваш девојки?
Недовербата која ја имаш кон апсолутно секој ти потекнува од тоа дека си бил физички и психички малтретиран како мал, затоа за да продолжиш да живееш нормално треба да ги надминеш овие лоши спомени (тука морам да речам, со стручна помош). Престани да претпоставуваш дека сите се лоши како што биле лоши тие кои те малтретирале. Престани да бараш идеални луѓе, извадени од шаблон, за да можат да ти станат другари. Такви нема. Престани да се замараш со тоа дали некој ќе те озборува! Дали твојот живот треба да зависи од тоа што другите мислат за тебе? Бори се против повлеченоста, наместо да седиш на фејсбук, излези на пијачка со некој, напрај два реда општ муабет. Ситуацијата во која се наоѓаш не ти дозволува да очајуваш, туку секојдневно да се бориш, малку по малку, кон менување на истата.

Како тоа може да не ти се допаѓал никој од класот? Не гледаш кај кого е проблемот? Престани да се гледаш себе си како постојана, трајна жртва. Сега си возрасен, голем, не чини вината да ја префрлаш кај другите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Сакате да отидеме петмина над 20 години и ако се деси некој да почне да го заебава, да им се стаиме и да ја превртиме кафаната? :pos:

Шала на страна дечко, ти кажав прееска. Многу поголем проблем имаш од 5 годишна на матура. Колку и да боли, тоа е вистината. Човек без контакти и другари во иднина мали веројатности има да успее во секое поле. Посети психијатар/психолог и за 2 месеца ќе те среди.

Најточен и најдиректен одговор. Послушај ме и ќе ми се заблагодариш.

Kajgana Shop

На врв Bottom