Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Грешко беше виновен само за еден гол , не правите драми и театри со Грешко . Поборски грдосијата се радуваше покажувајќи кон навивачите на Интер ѓубре провокаторско. Знам дека се збратимени , но после 2002 и калчополи подоцна јас да бев таму одма би го раскинал тоа партнерство , не смеат да бидат збратимени со местачите од Лацио.
За мене малце глупо тоа збратимување се актуелизира поради ривалството помеѓу Интер и Рома од 2006-2010.
Ќе повторам за мене не постојат .
Вие ако сакате почитувајте си збратимување. :)

Џабе ќе збориме ако не се сеќаваш на таа магична партија одиграна од страна на грешникот.Цела утакмица беше изгубен ко циган у Веро,кривец беше и за двата гола на Лацио,па фала богу дека нема да ја извадат топката од аут линија само за Интер да освои титула.Да беше грешниот поприсебен,а не да падавичи како ненормален некој,исходот од таа утакмица ќе беше сосема друг и во корист на Интер.Генерацијата на Интер на чело со Купер заслужи скудето таа сезона,ама кога имаш пациент со две леви нозе во прв состав,ќе видиш колку е саат.
Се сеќавам на утакмицата како вчера да беше,па да пуштеа детенце од 18 години од примавера ќе одиграше подобро од грешко и дај не се бламирај веќе,само ми ствараш поише нервози да се потсетувам на тој ден кога со мои 14 години исплакав многу солзи.Коса ми побеле од нервоза и беснотија,да го имав грешко пред мене ќе му ги ископав очите,ќе му ги извадев со лажичка,ќе му ги сварев за вечера и ќе го натерав да ги изеде.

Да напоменам само дека и пред утакмицата со Лацио грешко беше грешен целиот и беше крив за неколку утакмици каде Интер губеше драгоцени бодови.

Далеку од тоа дека го сфаќам лично ова, ама кои факти кога Интер сам ја изгуби титулата таа година, што е наместено тука , тоа ли што фудбалерите играле поштено? Дали ти воопшто ја имаш гледано утакмицата во 2000 меѓу Перуџа и Јуве. Во тие услови Јуве имаше безброј шанси кои не ги искористија и викаш била местена.

Чиста местенка беше тоа , не ме зезај , да сакаа Јувентус еден пенал судијата ќе им судеше и ете титула . Таа титула беше поклон бидејќи претходната сезона вие извисивте со Милан со трагикомично судење против вас . Но после оваа услуга во 2000-та си склопивте пакт со Јувентус и Милан па си "игравте" со цела лига .[DOUBLEPOST=1400000920][/DOUBLEPOST]@Ѓорче 1932 , Грешко стана персонификација за целосниот неуспех во таа сезона а тоа не е вистина . Многу матни беа неколку кола во таа сезона , Серија А си беше местачка лига со педигре.

Чиста местенка беше тоа , не ме зезај , да сакаа Јувентус еден пенал судијата ќе им судеше и ете титула . Таа титула беше поклон бидејќи претходната сезона вие извисивте со Милан со трагикомично судење против вас . Но после оваа услуга во 2000-та си склопивте пакт со Јувентус и Милан па си "игравте" со цела лига .[DOUBLEPOST=1400000920][/DOUBLEPOST]@Ѓорче 1932 , Грешко стана персонификација за целосниот неуспех во таа сезона а тоа не е вистина . Многу матни беа неколку кола во таа сезона , Серија А си беше местачка лига со педигре.
Togas zosto ne im bese odzemena titulata?

Да де да,Лацио се криви што Интер си одигра коректно цела сезона и покрај тоа што го дупеа на неколку утакмици и му кинеа бодови и наместо да се посере на Италија која беше против Интер,клубот си дозволи да доживее срам од педерчето ВРАТИСЛАВ ГРЕШКО.
Лацио е крив што му дадоа шанса на Интер да ја освои титулата во (прати ги внимателно двата гола на Интер и види ја поставеноста на домашните играчи,како реагираат аматерски).ама пак кога видоа со кој дебили си имаат работа,им светнало у глава колку е саат,па грешко се докажа како најголем дебил,дека може да реагира уште поаматерски од домашните играчи,кои го гураа Интер кон скудетото.
Џабе ќе збориме сега,штетата е направена одамна,Интер е сам крив за целата ситуација и никој друг.Играчите се професионалци,тогаш Крањоти беше газда на Лацио колку што се сеќавам и тогаш Лацио беше многу јак,а Крањоти на никого не пушташе бодови.

Тоа е тоа,грешко стана поим за глупак “благодарение“ на таа утакмица каде што се прослави како тоталка аматер и после тоа како да пропадна во земја.Се надевам дека и ден денеска има ноќни мори од тој ден,да даде Господ доживотно да го пратат.

Околу местењето џабе ќе арчиме тастатура,Интер беше ебен во многу наврати таа сезона,но покрај тоа собра сили и беше во феноменална можност да го земе скудетото.Жал ми е за Виери и Роналдо,такви напаѓачи го заслужија скудетото највеќе од сите кои тогаш играа во Интер.

Како и да е , вие една перцепција јас друга , а за одземени титули каде ќе беше крајот ако се одеше кон подлабинско истражување .

Ма немој , се гледаше дека се екстра мотивирани , а не случајно беа и дел од скандалот калчополи заедно со Јувентус и Милан . Јас стварно не знам како може да се збратимени со Интер , за мене тие не постојат и сакам да изгнијат во втора лига. :)

Можда пошто се бореа за четврто место и влез во ЛШ?

Кажи дефанзивец и стопер што моментално е подобар од Киелини ? Никој не може да го замени, затоа без него на Светско не се може..
Bre bre ne se mozelo bez nego... ok tvoe mislenje e toa... Ako vekje Prandeli si vrshi dvojni arshini sto koj ku*ac izleze vo javnost deka nema da tolerira nikogo znaci nikogo za vakvi ispadi ??? Mu uspea go smiri do nekade Balloteli ne pravi gluposti no shto so ovoj vasiot ?

Озбилно ги споредуваш блесавоста и глупирањето на Балотели на теренот,на тренинзи,а недај боже пак надвор од него со прљавите стартови на Кјелини кој е гаден противник али прибран човек и дисциплиниран играч.Како второ зошто Прандели би регирал што Кјелини му дал лактица на некој босанчерос,ај да удреше некој колега од репрезентација па да се создаде потенцијален конфликт,мада ако требаше така Тоти,Де Роси,Дестро не требаше да заиграат за репрезентација.

Последно уредено:
Лацио им подари титула на Јуве пошто ги тепаше Интер 2002.
Лацио им подари титула на Интер пошто изгуби поштено (ох ноооо) против Интер 2010.
Да не е Лацио нема да има шампион у Iталија у пм :ROFLMAO:
Aј бар да играше Лацио против Јуве и апла да им ја пуштеа па да речеш подариле титула, а не вака..

Дестро е небитен лик у репрезентациајта , за разлика од Киелини, ако веќе мислите на одстранување од списокот за светското.Џабе се бунат романистиве, ете и ДДР ќе оди .Не , а озбилно мислевте дека Прандели ќе си дозволи да изгуби по еден од предводниците во секој линија само ради некоја заебанција наречен кодекс на однесување ?

Еј многу фама кренавте со Киелини, се фативте за тоа дека требало да биде суспендиран од репрезентацијата за Светско првенство. Сериозно?
Де Роси го суспендираа па зошто да не и Киелини сега. Како прво Де Роси беше суспендиран за небитна пријателска утакмица, за удар, во боксерски жаргон би се рекло десно кроше.
Ова на Киелини беше класично оттурнување на противнички играч, ја нигде не гледам аперкат, бокс, силен лакт у нос, класично туркање.

Јас велам да го суспендират Киелини дека има голем нос

Па за нив купот е исто како да освоиле Сериа А. :icon_lol:
lele koj najde da zboruva.... pa vidi do kade e stignat milan eabte ekipata so tarabant i siljo kako igraci... molim te ne zbori... kuti i skri se nekade.....:)[DOUBLEPOST=1400042069][/DOUBLEPOST]
Браво ! Честито титула за фановите на Наполи т.е. @neodoliv мислам беше. Уште една сезона со титула за Рафа (y)

И уште една титула за Пандев. То бе момак (y)
fala na cestitkite .......:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom