Кајгана фото-натпревари [општи дискусии]

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Е ова е панорама! :)
Ти двојат затоа што на ауто сликаш... Се корегира тоа во постпродукција, ама не е страшно и вака :)
е па друже, ајде да научиме како да корегираме во пост? нели сепак и да се едуцираме. не мрчам, навистина би сакал да знам како тоа е изводливо? фотошоп? или некое друго поедноставно и попросто програмче? да ја поправам па да биде ко што треба мојата кандидатура
ајде и @Let 3 @FLiX нека кажат збор два ако не им е мака

ми е мака....
колку шо памтам твојата панорама е направена од лепење на 3 фотки, секоја сликана на АУТО ои како каде апаратот пресметал светлина, брзина ..... така и ти подесил фотографирањето (зато и средниот дел ти е потемен) значи прво, фоографирај секаде со исти подесувања (отвор на бленда, шутер, ИСО. За да нема толку разлики. Јас имам до сега само неколку фотографии направено панорамски така да немам некое искуство (заборавив и во која програма ги праев то беше пред некои 6 години, али основите се тие шо ти кажав погоре

е па друже, ајде да научиме како да корегираме во пост? нели сепак и да се едуцираме. не мрчам, навистина би сакал да знам како тоа е изводливо? фотошоп? или некое друго поедноставно и попросто програмче? да ја поправам па да биде ко што треба мојата кандидатура

Ќе ти пуштам и туторијал во фотошоп ако сакаш , исто има и плагини за фотошоп специјални за панорама.
За на брзна нешто повели.

http://www.serif.com/free-panoramic-photo-stitching-software/

ми е мака....
колку шо памтам твојата панорама е направена од лепење на 3 фотки, секоја сликана на АУТО ои како каде апаратот пресметал светлина, брзина ..... така и ти подесил фотографирањето (зато и средниот дел ти е потемен) значи прво, фоографирај секаде со исти подесувања (отвор на бленда, шутер, ИСО. За да нема толку разлики. Јас имам до сега само неколку фотографии направено панорамски така да немам некое искуство (заборавив и во која програма ги праев то беше пред некои 6 години, али основите се тие шо ти кажав погоре
:D гледам колку ти е мака, ептен
со моб е сликано. али те послушав и сега видов дека имало такви тракатанци за ИСО, за scene mode (ауто, нормал, ноќе и залез), него сега видов дека и експозитурата можела да се промени. е сега, прашањето е кога се става експозитура -1, а кога +1?

Picture 1581.jpg Панорама минимум 2 / 1, така , ама сите ударате во хоринзотала, па нели и ова е панорама само Picture 1582.jpg во вертикала, е сега тоа се две фотографии и се разбира незнам да ги залепам во една, да биде.Picture 1583.jpg ..........................да пробам со оваа горна..............................................................................................Picture 1582.jpg сега е подобро,само кој да направи „фото-шоп“ да ги помести малку и слепи,Ајде мајстори на работа.

Поима неам дали е ова вистинска панорама, ама јас со помош на овој онлајн програм ја направив сликата.
http://www.dermandar.com/create/
Пред тоа, само ја кропнав по должина и ја прикачив таму. После си ја вртиш, ја пустиш лево - десно, напред - назад...
А дека не знаев директно како да ја сочувам фотографијата, направив print screen и после тоа си го исеков горе тоа знакчето. :)

:D гледам колку ти е мака, ептен
со моб е сликано. али те послушав и сега видов дека имало такви тракатанци за ИСО, за scene mode (ауто, нормал, ноќе и залез), него сега видов дека и експозитурата можела да се промени. е сега, прашањето е кога се става експозитура -1, а кога +1?
Експозција се доодава кога ти е сцената темна (самрак, облачно... а се озема кога е пресветло, јако сонце, плажа.... инаку обично не треба да се менува

Последно уредено:
Picture 268.jpg Picture 523.jpg Picture 631.jpg Picture 1568.jpg Picture 1460.jpg Picture 1130.jpg Picture 980.jpg Picture 973.jpg Picture 790.jpg Picture 651.jpg
Ајде да дададам потик, ова мислам ќе биде најмасовно натпреварување,еве јас што најдов кај мене,па треба да одберам.
А тек оние членови од „ГУРМАНСКО КАТЧЕ“ кога ќе се јават со она тортите и пиците море и салатите, тоа ршум ќе биде.

Последно уредено:
На диета сум бе луѓе! Имајте милост!
Од моево подиетално јадење амин, затервиш една салата лупаш печес чоканчиња ракија и после то цел ден не ти се јајт, само на вода ќе си.
:ROFLMAO:

Ајде админ - сечи, муабети во другата тема.

Храна... и толку...е ај сега, еве јас ќе ставам фотка од храна за папагали може, или искосена трева и тоа е за некого храна,
значи не е назначено Прво и најосновно храна за што,за кого (иако се мислам подразбира и затоа такви фотки ставате.
Па потоа имаме: Приготвена храна, брза храна, здрава храна, безмасна храна, вегетиријанска храна,сува храна,диетална храна ,варена храна,печена храна,пржена храна, храна под вршник,храна од фурна, тазе храна,морска храна и т.н.
Picture 704.jpg ова папагалче само што ни влезе дома па му изронив сусам и некој семки од едно лепче што го имав тогаш.

Храна... и толку...е ај сега, еве јас ќе ставам фотка од храна за папагали може, или искосена трева и тоа е за некого храна,
значи не е назначено Прво и најосновно храна за што,за кого (иако се мислам подразбира и затоа такви фотки ставате.
Па потоа имаме: Приготвена храна, брза храна, здрава храна, безмасна храна, вегетиријанска храна,сува храна,диетална храна и т.н.
Прегледај го приврзокот 93521 ова папагалче само што ни влезе дома па му изронив сусам и некој семки од едно лепче што го имав тогаш.
Човек може да јаде и храна за птици и храна за кучиња и храна за мачки... то што за тебе преставува храна - постави го , а форумџиите со свои гласови ќе кажат дали тоа им се бендисува или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom