SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.863
- Поени од реакции
- 4.815
Emi ako Sirija ,SA,Iran ii ostali plemnija ne ziveaat spored islamot ....znaci ne se muslimani....otpadnici na eden nacin....Ama izgleda ti mene ne me razbiras , ili voopsto ne citas ili toa go zaobikoluvas.procitaj ja prvata recenica, jas zboruvam od islamski aspekt, a ne koj i sto pravi,
Vo tie drzavi ziveat diktatori, i pleminja koi rabotat samo za svoi interesi.nikoj nema pravo da ubiva bespravno zatoa sto e on od druga religija ili sosem treto,i vrsenje nasilstvo i kidnapiranje,i.t.n. dali se razbirame. za toa sto prasuvas za i okolu zenata vo saudiska arabija , toa e nivni zakon vo koi ne trba da vozi, no ne i islamski ako zboruvame od islamski apsekt zenata ima isti pravi i kako mazite da rabotat i da izucuvaat, prviot zbor vo islamot e ikre , uci , bez razlika dali e masko ili zensko.no za zal mnogumina toa go zapostavuvaat i zenskite deca ne gi pustat da ucat, toa e nivni problem, no ne i islamski. da zenata moze da zivee sama , kolku li samo ima , no najdobro e da bide vo brak a istoto e i za mazot, , da zenata moze da raboti , no si ima svoi oderdbi kade i sto moze da raboti,(zapomni zenata i mazot vo islamska drzava ne smeat da rabotat istovremeno zaedno) da zenata moze da se oblekuva kako saka no da bide pokriena so skromna obleka koja ne ja otkriva svojata figura,i da bide pobozna ako se smeta za muslimanka ,(TOA E ISTO KAKO DA PRASAS DALI MOZE KLUGERKA DA SE OBLEKUVA KAKO SAKA) i da se razbereme islamot go zabranuva golotilokot i ne moralot za razlika sto drugi go dozvoluvaat, za toa ima mudrost pa samiot razmisli do koj stepen vodi golotilokot.
Tocno religijata treba da se prifati samovolno , vo verata nema prisila.
Dali ima nekade na zemjava drzava \ oblast kade sto se zivee spored "pravilniot" islam.... Vaka ispaga deka islamot ima bez broj granki kako i hristijanjstvoto kade sto sekoj si tvrdi deka bas nivnata granka e onaa pravata...!