Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не ти би набројувам сега стартовите на Киелини низ сезониве каде требаше да биде казнуван со по 2 години затвор. Заеби, стара болка е темава.
И пак не ми одговори :P
Се шалам не дека го бранам Киелини напротив од поодамна ми иде на живци со некои сељачки и непотребни потези али дека си доби казна си доби шо има врска дека е на крај на сезона нели? :)

Бедни сте.:icon_lol:

А Камбиасо колку го казнија после стартот над Џовинко ланската сезона?
Или Камбиасо е господин се извинил па му простиле од федерацијата. Дај аман веќе крај на сезона ама сепак е казнет.
Ќе ти се смее некој. Камбијасо си доби директен црвен картон и автоматски бан од 2 утакмици.
Мондонико истово го објаснуваше за лактот на Дестро над Астори.

Доколку играчот во текот на утакмицата за било каков прекршок е санкциониран од главниот арбитар со жолт или црвен картон дисциплинската комисија после утакмицата нема никаква основа да дава дополнителни казни. Доколку играчот за неспортски потег не биде санкциониран од главниот арбитар тогаш дисциплинската комисија после утакмицата ја одлучува казната.

Киелини беше груб ама играчите на рома воопшто не беа за грев или навини. гркчето заслуши 3-4 жолти, Пјанич прв ја почна со нога го удри в гради киелини. Де Роси и тој нинџа, па и од кај нас не беа поарни. Машки фудбал се играше иако на моменти се доби впечаток како да играчите на Рома имаат само една цел- повреди.

Како и да е после утакмицата играчите сите си подадоа рака се прегрнаја а вие тука правда делите кој што како ...

@Padroni di Roma сте имале вечерва некоја ревијална утакмица.
Дај кажи нешто повеќе, сподели некои слики, информирај не, да не ги читам овие као се расправаат за Киелини и Де Роси по 2560ти пат. :D
10341447_778142378876900_934789475359624107_n.png

Да вчера имаше ревијален натпревар 30 години од првото скудето организиран од генерацијата 1974.

На едно место повторно заедно Алесандро Неста, Перуци, Маркеџани, Синиша Михајлович, Фернандо Коуто, Негро, Манчини, Станкович, Сињори, Касираги, Пинци, Коради, Џузепе Вилсон, Делио Роси, Краоти итн....
Свињата лотито иако бил повикан одбил да присуствува:facepalm:
10313059_10202394019746733_7205197738497814907_n.jpg

Се одиграа два натпревари.
Лацио 1974 - Лацио -9 0:0
Лацио 1974 - лацио 2000 0:1 : стрелец Станкович

10357441_778666888824449_2024581014149019269_n.jpg

10370449_778678038823334_699849703947910370_n.jpg

10010385_578605905588880_1313103928090575004_o.jpg

Курва Суд никогаш не изгледала подобро:P

10339282_778662722158199_3045220803070694130_o.jpg

Тука се и Интерашите:)
1498979_778655235492281_7927959884051904303_o.jpg

10338757_778691072155364_2512909579794407959_n.jpg

FORZA GRANDE LAZIO :love:

Овој Фрусталупи на Мацари помошникот. :icon_mrgr:
Пјерлуиџи Касираги исто е во управа кај нас.

Abe onoj shmokleno Prandeli ne go povika Destro za udarot nad Astori koj posle natprevarot i se izvini...A od druga strana toa pravilo za Chiellini ne vazi deckite od Juventus mora da se vo sostavot na Italija...Ne me cudi nisto ovoj fan na Juventus e i posle SP ce sedne na klupata na Juventus zosto Conte 90% si zaminuva valjda vo Monaco ..

Киелини беше груб ама играчите на рома воопшто не беа за грев или навини. гркчето заслуши 3-4 жолти, Пјанич прв ја почна со нога го удри в гради киелини. Де Роси и тој нинџа, па и од кај нас не беа поарни. Машки фудбал се играше иако на моменти се доби впечаток како да играчите на Рома имаат само една цел- повреди.

Како и да е после утакмицата играчите сите си подадоа рака се прегрнаја а вие тука правда делите кој што како ...

точно, ова важи и во обратен правец, не успеа до крај да останеш објективен(n)

Браво брат, го казнија откако заврши сезоната. :pos: Нека го казнат на сред сезона, кога се битните утакмици. Али на нас можеа да ни даваат црвени ради обичен аплауз на судијата (хинт: Снајдер против Милан) и триста други слични срања. Факт е дека кога се судиите во прашање критериумот за Јувентус увек бил поразличен. :icon_lol:
Казната ќе се важи и за наредната сезоната, така да your argument is invalid (повторно :icon_mrgr: )

Казната ќе се важи и за наредната сезоната, така да your argument is invalid (повторно :icon_mrgr: )
Браво бе, у прво и второ коло ќе му се важи. :D Кога ќе го казнат пред некое дерби или слично тогаш ќе правиме муабет. :D

Ќе ти се смее некој. Камбијасо си доби директен црвен картон и автоматски бан од 2 утакмици.
Мондонико истово го објаснуваше за лактот на Дестро над Астори.

Доколку играчот во текот на утакмицата за било каков прекршок е санкциониран од главниот арбитар со жолт или црвен картон дисциплинската комисија после утакмицата нема никаква основа да дава дополнителни казни. Доколку играчот за неспортски потег не биде санкциониран од главниот арбитар тогаш дисциплинската комисија после утакмицата ја одлучува казната.
Грешка си.

Камбиасо како прво лани доби 1 натпревар суспензија што важи за секој добиен црвен картон, без разлика дали е директен или два жолти.

Како второ без разлика дали судијата видел или не должината на казната во секој случај ја одредува дисциплинска комисија. Ова правило за судијата кога видел еден настан или не, се огледува преку тоа дали донел одлука по истиот.
Едноставен пример бр.1: Амаури го удри со лакт Киелини кога Јуве играше против Парма, судијата му додели црвен картон и Амаури беше казнет 3 натпревари.

Пример бр.2: Дестро го удри со лакт Астори, а судијата единствено што досуди беше фаул за Каљари поради претходното завлекување на дресот пак меѓу двајцата играчи. Не го виде ударот со лакт, нешто што го напиша во извештајот па затоа Дестро беше казнет. Исто и судијата на Рома-Јуве го досуди само блокот од Киелини со телото, додека судијата напиша дека не го видел ударот со лакт. Затоа е и Киелини казнет.

Пример бр.3: Минатата сезона кога Кавани го удри со лакт Киелини во лицето, судијата му додели жолт картон и тука важи правилото дека дисциплинката комисија не смее да казнува играчи по донесена одлука од судијата. Тој пресудил дека за тоа треба да се даде жолт картон и на тоа останува. Во случај да не пресудеше ништо по тоа, веројатно и Кавани тогаш ќе си добиеше казна од 3 натпревари.

Abe onoj shmokleno Prandeli ne go povika Destro za udarot nad Astori koj posle natprevarot i se izvini...A od druga strana toa pravilo za Chiellini ne vazi deckite od Juventus mora da se vo sostavot na Italija...Ne me cudi nisto ovoj fan na Juventus e i posle SP ce sedne na klupata na Juventus zosto Conte 90% si zaminuva valjda vo Monaco ..
Кажи дефанзивец и стопер што моментално е подобар од Киелини ? Никој не може да го замени, затоа без него на Светско не се може..

Ја користам оваа прилика и ја да им се заблагодарам на Лацио што ни ја дадоа најмерачката титула

Grazie Lazio,grazie a tutti:X3:

Ете така , стварно не знам зошто се збратимени навивачите на Интер и Лацио , јас не можам да ги смислам после тоа што го направија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom