Ова е чиста вистина. Некаде пред полноќ експлодира.Бомба експлодирала синоќа во скопската населба Радишани на улицата „Радишанска“.
Според првичните информации од полицијата, две бомби биле фрлени на кровот од куќата на 48-годишниот Р.З. синоќа околу 23:40 часот, од кои едната експлодирала.
Втората бомба, по пријава на експлозијата, била пронајдена падната во дворот од куќата и истата е деактвирана. Експлозијата од бомбата направила само оштетување на кровот од куќата, а за среќа нема повредени лица.
Полицијата се уште извршува увид на лице место, по што се очекува да бидат познати повеќе детали. Воедно, се превземаат и мерки за пронаоѓање на лицето или лицата кои ги фрлиле бомбите во куќата на Р.З.
http://www.kurir.mk/makedonija/crna-hronika/157748-Eksplozija-na-bomba-vo-skopsko-Radisani
Mozno e ova kaj niv. Ocigledno ne im teknuva deka treba da fatat magla od tamu
Дечко не знам колку години имаш, но сепак си способен да употребиш комјутер, безмислено е да напишеш толку глупости.Cry me a river. Дали после 300-400 години од доселувањето на првите албанци во Македонија ќе бидеме сведоци на првото иселување од македонска населба? Во овие неколку стотини години сведоци сме на обратен процес кој трае до ден денешен па никој не се засекирал. Да се потсетиме во Македонија сеуште има раселени лица од 2001 година. Македонци кои можат своите куќи(разрушени и со узурприани дворови) во Арачиново, Радуша, Матејче, Липково и тн. можат да ги видат само на саат два еднаш годишно. Така да I don't give a flying f*** за семејството Зекири кое според изјавите што до сега ги даваа по медиумите се имаат скарано со цела населба и воошто не ми личат на жртви кога ги гледам како носат пушки и мотики.
Si izlegol od pred kompjuter nekade nadvor ili citas nekoi gluposti po internet???Дечко не знам колку години имаш, но сепак си способен да употребиш комјутер, безмислено е да напишеш толку глупости.
1. Дефинирај што била Македонија пред 300-400 год, кои граници ги имала, дали имало попис на население итн.
2. Има јасни факти на присуство на албанци во територијата на денешна Македонија најмалку пред 700 год.
3. Да не се правиме наудрени, има повеќе примери на етничко чистење и асимилирање, Битола, Охрид, Скопје.
4. Македонците ги продадоа имотите во Липково, Матејче, Радуша, тоа е емиграција, село град, од источна кој ги брка македонците?
Дечко не знам колку години имаш, но сепак си способен да употребиш комјутер, безмислено е да напишеш толку глупости.
1. Дефинирај што била Македонија пред 300-400 год, кои граници ги имала, дали имало попис на население итн.
2. Има јасни факти на присуство на албанци во територијата на денешна Македонија најмалку пред 700 год.
3. Да не се правиме наудрени, има повеќе примери на етничко чистење и асимилирање, Битола, Охрид, Скопје.
4. Македонците ги продадоа имотите во Липково, Матејче, Радуша, тоа е емиграција, село град, од источна кој ги брка македонците?
Аха ! Значи вие од Косове во Македонија емигриравте, а ја па будала цело време мислев дека бегате од Слободан Милошевиќ.Дечко не знам колку години имаш, но сепак си способен да употребиш комјутер, безмислено е да напишеш толку глупости.
Kako tipicen shos*on probuva da gi pretolkuva rabotite....I misli deka e pameten! Ou yeah....!!!4. Македонците ги продадоа имотите во Липково, Матејче, Радуша, тоа е емиграција, село град, од источна кој ги брка македонците?
Многу си шетан.Dobro upaten sum vo ovaa rabota. Znaci nikoj ne im frlil bombi tuku se e montirano,a celta e da se izvrsi pritisok vrz gruevski za da dobie dui podobri pozicii vo vladata. Ova napateno semejstvo kako sto se prikazuva vojuvase vo ljuboten na stranata na uck. Doma ima cel arsenal oruzje....