Македонски фудбалери во странство

Ф

Флеш

Гостин
Дориан Бабунски (9ката) ... два гола за Реал Мадрид (Млади)

 
А

Атомската мравка

Гостин
Ферхан Хасани стрелец на третиот гол за Брондби против Сондерјуске (3-1) инаку влезе како замена во 70 минута.
 
Ф

Флеш

Гостин
The U18 team of Metalurg drew 1:1 against their counterparts from Italian club Inter during Friday's game in Switzerland. ( Металург у18 години одиграа 1-1 со Интер у18 )

 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.168
Поени од реакции
25.825
Тричковски постигнал два гола против Гент и Трајковски еден против Кортријк.
 

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Мевлан Мурати доби повик од репрезентацијата на Албанија У-21.
 
Ф

Флеш

Гостин
Тричковки и Трајковски !!!! :love: СРЕЌЕН !!! :love: шо ќе речат сеа ?! демек лошо играле ,грејачи на клупа :tapp: :pos:

 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.168
Поени од реакции
25.825
Јахович денеска постигна два гола во гостинската победа на Ворскла. Пред 4 дена постигнал гол и на гостувањето против Динамо Киев. Еве го голот.
 
Последно уредено:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.266
Поени од реакции
3.621
Да не биде дека само Пандев зел куп некаде, Кошице куп на Словачка :)




Goalkeeper Darko Tofiloski (L on top row) celebrates winning the Slovak Cup with his Serbian teammates Ivan Ostojić, Boris Sekulić and Lazar Đorđević.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.115
Поени од реакции
3.974
Мило ми е за овој Тофилоски, мислам дека ни е најпотценет играч, на ситуација кога Пачовски грее клупа, Богатинов и Кико Наумовски сонуваат да седнат на клупа, а Дарко е еден од најдобрите голмани во Словачката лига (која може не е кој знае што ама сепак реди успеси таму), од ФФМ ни како втор голман не го гледаат а не па шанса да му дадат, жал ми е што уште игра за Кошице и што неможе подобар клуб да најде оти заслужува, бар да имаше малце поддршка од селекторот (било дали од моменталниот или некој од претходните) па може ќе успееше да направи трансфер али вака е сам на себе оставен, и штета е што од ФФМ не покажуваат некој знак дека рачунаат на него или дека го ценат, барем колку морачно да го подджат, они пак упорно за Кико запнале и редовно го викаат (како резерва за Томе), иако пустиот во 5 години во Романија дали 10 натпревара има изиграно, од кои 9 во купот против некои нисколигаши... :facepalm:
 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.168
Поени од реакции
25.825
Сулејманов потпишува за Јанг Бојс!
Еден од најголемите таленти на македонскиот фудбал, Талант Сулејманов официјално својата кариера ќе ја продолжи во швајцарскиот Јанг Бојс!

Тоа што од претходно се најавуваше, по посетата на челници од швајцарскиот клуб во Скопје на кој ги следеа настапите на Сулејманов, и официјално сега потврдено откако е јасно дека Работнички ќе ја прифати

„Ние добивме официјална понуда од Јанг Бојс за услугите на Сулејманов која е прифатлива и за Работнички и за фудбалерот. Се е договорено, па сега останува наредниве денови, најдоцна во текот на следната недела да се потпише договорот“ – изјави за ЕКИПА менаџерот на Работнички, Игор Ангеловски.

Со оглед на тоа што Сулејманов во моментов има 17 години, професионалниот договорсо Јанг Бојс ќе биде важечки од зимскиот преоден рок во 2015 година, кога по наполнувањето на 18 години ќе се пресели во Швајцарија.

„До исполнување на возрасната граница Сулејманов ќе остане да игра во Работнички, што значи и во следната полусезона до декември 2014. Потоа ќе се пресели во Јанг Бојс“ – вели Ангеловски.
 
Ф

Флеш

Гостин
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

кој сеир ќе го факам сеа на сите на нетов зш коментираа дека нема да направи ништо .... :icon_mrgr:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom