Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
1625646_10153833579842355_1504983915_n.png

Скопска пивчуга е најдобра на светот.

Мене ова ми прави мерак у последно време.. Инаку ова скопјаништана го расипаа нашето најдобро, дефинитивно многу газирано е и не мириса убаво како што мирисаше порано..
fdfdf.JPG

Абе се имам пробано со надеж дека еден ден некое пиво ќе ме изненади повеќе од Скопско, ама ништо. Ни наши ни странски ни никакви не се споредуваат со нашево.
Скопско е најбоље пиво! :)

Абе се имам пробано со надеж дека еден ден некое пиво ќе ме изненади повеќе од Скопско, ама ништо. Ни наши ни странски ни никакви не се споредуваат со нашево.
Скопско е најбоље пиво! :)
И смедеревка е најбоље вино, и најбољи хамбургер праат у седмица! Кад би се зајебавали...
Скопско е паднато на толку ниски гранки што срам ми е да да го спомнам како национално пиво број еден. Претерана количина на хмељ и преголема газираност за да се прикрие вкусот од лошиот јачмен. Ако у скопска пивара уште го чуваат рецептот за стар лисец ќе апелирам да го воскреснат пошто со вакво скопско патот надолу им е загарантиран.

Инаку мој фаворит за пиво е Shimay blue - белгиско трапист пиво, кошта бајаги али вреди за парите

Prvpat probav pivo u 2 godina sredno,i beshe Skopsko.
Pominaa skoro 9 godini odtogash i vkusot mu e drastichno smenet,bar taka go osekam. Vo megjuvreme (sive ovie godini) piev samo Skopsko,i ne osekav razlika. Potoa preminav na Efes Malt (morashe), i potoa, prvata goltka Skopsko mi se nakrena utroba. Ne e valjda preku nok da se smenilo, mozda e promena na brendot,ne znam.

Na krajot na kraishtata, moze li bre lugje pivo da ne chini? :D toa ne e mozno, to e pogolem izum od samoto trkalo.

За некој што не пиеше толку како мене, дефинитивно се пропив оваа година...еразмус ме расипа ептен :D Обично купувам пакет од 4 големи лиментки на темно Лашко за 3.5евра. Исто имам пробано точено мешано Лашко, ако има некаде во Скопје топло ви препорачувам да ја пробате комбинацијата, мене ми се допадна (y) Од повремените посети во ирскиот паб ги пробав
London Porter
DSC03056.jpg
Young`s Double Chocolate Stout
DSC03058.jpg
London Black Cab
DSC03067.jpg
Bernard
DSC_0111.jpg

ОД овие досега најмногу ми се допаднаа Бернард и Chocolate Stout, па кој има можност нека ги проба. Дома обично најчесто знам да купам златен даб, скопското не е тоа што беше.

Мене ова ми прави мерак у последно време.. Инаку ова скопјаништана го расипаа нашето најдобро, дефинитивно многу газирано е и не мириса убаво како што мирисаше порано..
Прегледај го приврзокот 88832

Кажуј каде го има одма? Не можам да го најдам во маркетиве кај што сум поминал.

Paulaner Salvator Doppelbock 7,9% :love:
salvator.jpg

Кажуј каде го има одма? Не можам да го најдам во маркетиве кај што сум поминал.
Тинекс и сите посериозни маркети.Исто и Budweiser почнаа да го шират(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom