Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Најмногу некако ми лежи Corona, а од нашите Даб
corona-extra-86009.jpeg

bc26b452d7e1d6b1a7a28c6dc7c8e6d5.jpg

I ova e od LIDL , 7,9 % alkohol .... Posle changot od gornata slika ova e na red[emoji6]

Туборг, Хајнекен, обично сакам понегазирани пива. Корона е прекрасно ама ми е малку скапичко за нонстоп да си го купувам, затоа во последно Дапчето го пијам многу.

fd6732cda3d650f3b970d323cff5bd9c.jpg

Svilany , Чешко црно пиво , 5,2% алкохол , природно ферментирано

IMAG0251.jpg
Bernard , Cesko nepasterizirano crveno pivo (pivnicata poteknuva od 1596 godina) , so 4,7 % alkohol
P.s. se izvinuvam Za latinicata , ama posle nekolku ispieni , pojma neam kaj se menuva ...

Непастеризирано, да се осети квасецот. Lucky bastard... мора да се иде пак во Чешка! :)

Непастеризирано, да се осети квасецот. Lucky bastard... мора да се иде пак во Чешка! :)
Ne mora tolku daleku ... Degustaciive gi pravam u Pefkohori , ima pivnica so Ceski piva[emoji6] Sekoja vecer po dve tri vrsti probuvam [emoji12]

Ne mora tolku daleku ... Degustaciive gi pravam u Pefkohori , ima pivnica so Ceski piva[emoji6] Sekoja vecer po dve tri vrsti probuvam [emoji12]

Eднаш да отидеш во Чешка, нема да сакаш да се вратиш (и не само заради пивото). ;)

Него тие грчиштата гарант колат со цените таму, знаеш колку е кригла точен Старопрамен во Прага? (триестина круни, накај едно евро... и тоа во пабови во центар на Прага, во биртии по периферија и поевтино е) :)
[DOUBLEPOST=1408873532][/DOUBLEPOST]Да уведат линија Wizzair до Прага, барем еднаш годишно ќе одам. Одлично место за забава, за култура, за гастрономија... и сето тоа многу прифатливо и за наш стандард.

Последно уредено:
Скопското го усраа. Не знам која е причината, што му направија, ама пивото нема допирна точка со тоа што беше порано. Повеќе горчи, се' повеќе и повеќе наликува на Горско, поводесто е, погазирано е, со еден збор - срање. Лошото е што скоро сите што ги знам го имаат приметено ова, и сите почнаа да пијат Златен Даб наместо Скопско. Се надевам дека во најкраток можен рок Скопска Пивара ќе се опамети.

Инаку најдоброто пиво што го имам пробано до сега:

okocim-porter-mocno-dojrzale.png

Browar Okocim Porter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom