Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
зошто играл за Лацио или мислиш дека е слаб ? :)[DOUBLEPOST=1399644315][/DOUBLEPOST]James Pallotta has commented on his belief that both Miralem Pjanic and Rudi Garcia will remain with Roma into the future.

Убави вести од претседателот :) нејќам да отварам полемики,ама доколку го продадеме Пјанич за 30+мил нема да биде некоја трагедија, оваа година без проблем тепавме и без него, кога во средината имавме не толку големи креативци, како на пример Де Роси, Раџа и Стротман, а по повредата на Кевин, најчесто Де Роси, Раџа и Тадеи ..

Па дека има играно во Лацио, дека има давано изјави против нас и дека е Балканец. Од многу Балканци не е на арно. :)
Инаку и јас се согласувам со тебе дека ако се продава Пјанич 30 + нема да жалам многу, но би сакал да го продолжи договорот и да остане. Сепак мислам дека Тадеи ќе си оди летово, и уште некои друга, па мора квалитетот да се задржи и да се доведат повеќе калитетни играчи, бидејќи играме на повеќе фронтови.

Па дека има играно во Лацио, дека има давано изјави против нас и дека е Балканец. Од многу Балканци не е на арно. :)
Инаку и јас се согласувам со тебе дека ако се продава Пјанич 30 + нема да жалам многу, но би сакал да го продолжи договорот и да остане. Сепак мислам дека Тадеи ќе си оди летово, и уште некои друга, па мора квалитетот да се задржи и да се доведат повеќе калитетни играчи, бидејќи играме на повеќе фронтови.

точно, и мене не ми е по ќејф што има играно за Лацио, но не заборавај и Сабатини беше спортски директор на Лацио .. башка тоа, Коларов е доста квалитетен, поготово во напад, а нас таков ни треба, плус има добар стаж во Сериа А, надограден со искуство во Премиер лигата, сега би се вратил посилен, а и последна година од договорот му е, не би требало да биде поскап од 10мил. ем не е стар. Единствен проблем може да биде неговата плата која е околу 4мил по сезона.

Како што гледам утре против Јуве ќе испаднеме со комбиниран состав, на голот ќе биде Скорупски. Иако е дерби, не му давам многу значење на натпреварот, секако многу би се радувал ако тепаме, а и многу би се разочарал доколку изгубиме :)

точно, и мене не ми е по ќејф што има играно за Лацио, но не заборавај и Сабатини беше спортски директор на Лацио .. башка тоа, Коларов е доста квалитетен, поготово во напад, а нас таков ни треба, плус има добар стаж во Сериа А, надограден со искуство во Премиер лигата, сега би се вратил посилен, а и последна година од договорот му е, не би требало да биде поскап од 10мил. ем не е стар. Единствен проблем може да биде неговата плата која е околу 4мил по сезона.

Како што гледам утре против Јуве ќе испаднеме со комбиниран состав, на голот ќе биде Скорупски. Иако е дерби, не му давам многу значење на натпреварот, секако многу би се радувал ако тепаме, а и многу би се разочарал доколку изгубиме :)
Кај нас денес не тренирал Маркизио,Џовинко проблеми со мускулот и Вучинич не се појавил на тренинг и Сторари на голот.

Кај нас денес не тренирал Маркизио,Џовинко проблеми со мускулот и Вучинич не се појавил на тренинг и Сторари на голот.

Добро ај не се вади сега што ќе изгубете 4-0 :pipi::icon_mrgr:

Нека примат 4 комада па ќе видемо колку слатко ќе биде :cool:[DOUBLEPOST=1399745413][/DOUBLEPOST]Покрај разговорите со агетот на Џексон Мартинез, управата на Рома веќе стапила во контакт со Порто, одличлна вест :)

Нека примат 4 комада па ќе видемо колку слатко ќе биде :cool:[DOUBLEPOST=1399745413][/DOUBLEPOST]Покрај разговорите со агетот на Џексон Мартинез, управата на Рома веќе стапила во контакт со Порто, одличлна вест :)
ОО гранде пупоне ова од искуство :D ?

Овој натпревар ќе биде впишан со златни букви во историјата на фудбалот, како последен натпревар во кој во дресот на Интер на Џузпе Меаца заиграл легендарниот Јавиер Занети.
Меѓутоа, тренерот на Интер Валтер Мацари одлучил да го остави Занети на клупата во овој натпревар, што предизвика бура на трибините.
Имено, навивачите на Интер со свиркање го “наградија” својот терен, а забележано е неколку инциденти бидејки поедини навивачи пробале да се пробијат до клупата за да се пресметат со Мацари.

Сабајлево на фејсбук на сајтот Тифо соло Рома беше напишано:
MI È APPENA ARRIVATA UNA VOCINA...
MIRALEM PJANIC HA RINNOVATO FINO AL 2019 CON LA PAROLA DI PALLOTTA E SABATINI CHE NON SARÀ VENDUTO!
DAJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Овој натпревар ќе биде впишан со златни букви во историјата на фудбалот, како последен натпревар во кој во дресот на Интер на Џузпе Меаца заиграл легендарниот Јавиер Занети.
Меѓутоа, тренерот на Интер Валтер Мацари одлучил да го остави Занети на клупата во овој натпревар, што предизвика бура на трибините.
Имено, навивачите на Интер со свиркање го “наградија” својот терен, а забележано е неколку инциденти бидејки поедини навивачи пробале да се пробијат до клупата за да се пресметат со Мацари.
Mesto vo Seria A jas tuka sum stavil

ОО гранде пупоне ова од искуство :D ?

за 2 часа ќе видиш :cool:

Шала на страна, драго ќе ми биде да тепаме, ама ми страв доколку тепаат тоа да не влијае на трансфер пазарот ова лето, да не се умислат дека имаат јака екипа, па за некои играчи кои решиле да ги продаваат да се премислат и да им дадат шанса[DOUBLEPOST=1399822725][/DOUBLEPOST]Ајде една победа за престиж:) .. штета Мајкон го нема
ROMA (4-3-3): Skorupski; Torosidis, Benatia, Castan, Bastos; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Totti, Destro

Последно уредено:
Леле значи среќа да се немало. :) Тој шо не сакав тој гол ни даде. Многу гнасен и неблагодарен играч ова освалдо. Во Еспањол ќе скапеше педерот... многу ме изнервира дека гестикулираше кон публиката. Кога ќе ми текни лани плачеше кога го критикуваа дека игра слабо, велеше дека болно му е детето. Море да му е*ам спечало.
Сега да се јачиме летово. Да се земат класа играчи, па да атакуваме на повисок пласман.

Пораз кој ќе го наречам добредојден. Она што се случуваше на теренот е убава слика за тоа што треба да се купува овој трансфер период и колку треба да се троши. Единствено нешто што ме изнервира е тоа што Освалдо постигна гол и тоа во последната секунда. А пораз како пораз ич не му се секирам.
Се виде дека ни фалат квалитетни играчи за да бидеме повеќе конкурентни, наредната година неможе вака, мора овој состав да се надополни со некоја ѕвезда. Да победевме на пример, ќе си замислеа дека се добра екипа, па играчи како Тадеи и Бастос можеби ќе продолжеа и наредната година, а со тоа немаше да се трошат многу пари. Вака поарно, барем согледаа дека и во тотално неважна утакмица без некојси притисок не можеа да го победат Јувентус, друг пример ти е утакмицата во купот со нив, кога испаднаа без 5 првотимци, а Рома со најјак состав, тепавме тогаш, но со голема мака,а замислете да беше обратна ситуацијата, Јуве со најјак состав, а Рома без неколку првотимци и трет пример е кога изгубивме 3-0, за тогаш нема потреба ни да коментирам. Значи сите утакмици со Јуве треба да служат како пример за управата дека се потребни квалитетни засилувања доколку сакаме титули.

Пјанич официјално до 2018 година, не мора да значи дека останува 100%, но шансите се сведени на минимум. Одлична работа на управата што не дозволи без продолжен договор да оди во Бразил, сега и да се продаде 35мил не ни бегаат. Како и да е продолжувањето на доворот а и негово задржување за наредната сезона значи дека Палота навистина е решен да ја направи Рома еден од најдобрите клубови во светот, тоа треба да го потврди и со летните засилувања !!

Женскиот рекет број еден изјави дека Рома е нејзиниот омилен фудбалски клуб, цела тенска елита навива за Рома:cool:
30ct0f9.jpg

Тоти и Федерер 15 години си разменуваат дресови, Федерер е навистина голем фан на Рома:)
Еве слика од оваа година
volel0.jpg
[DOUBLEPOST=1399936225][/DOUBLEPOST]Доколку отиде Чиро Имобиле во Дортмунд, големи се шансите Обамејанг да заврши кај нас, овој играч е голема желба на Сабатини веќе две години :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom