Сакам да знам!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Некој ако знае да ми објасни за авторски права на слики. На пример правам некоја апликација и во апликацијата ставам слики земени од интернет, од различни македонски сајтови. Што треба да се направи за да не се прекршат авторските права?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Живо ме интересира каде е Атанас Ботев.Некако мистериозно исчезна после поставениот билборд пред неколку години

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Некој ако знае да ми објасни за авторски права на слики. На пример правам некоја апликација и во апликацијата ставам слики земени од интернет, од различни македонски сајтови. Што треба да се направи за да не се прекршат авторските права?
Да ѕирнеш некаде дали имаат наведено дали и како смееш да ги употребуваш нивните слики, ако немаат наведено да ги контактираш авторите и со нивна дозвола, а ако не успееш да ги контактираш мислам дека е најбезболно да наведеш извор од каде ти е сликата, ама у случај да неќат они да им се користат сликите никако дури ни со наведен извор, може сепак да те тужат. Најсигурно е да ги прашаш, ама не моеш секогаш да најдеш контакт...

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не знам дали е темава најсоодветна ама не знаев каде да го поставам прашањево. Во гаража најдов некоја стара златна боја во прав. Не сум уметник, неам ни дома уметници или некој шо се разбира, па да си прашам тука. Не знам како се употребува таа боја, какви бои во прав има, што да направам за да дознаам како да ја користам? Дали се раствара во вода, масло, нешто друго?
Мајка ми продава бои за штампање (на текстил или пластика), и некои се во течна варијанта, ама има и такви како во прав. Може да е такво нешто. Ако е тоа, не сум сигурна како може да ја искористиш, ама можам да ја прашам мајка ми ако те интересира :)

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Како се одредува кој е понежна половина кај хомосексуален пар? Ајде педеришта од форумов одговорете интересира ме много :LOL:

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Sakam da znam sto e toa sto gi tera odredeni luge da bidat pakosni?

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Живо ме интересира каде е Атанас Ботев.Некако мистериозно исчезна после поставениот билборд пред неколку години

Ботев моментално си го води отворено графичко студио и им дава на младиве ко мене и остали да си направиме изложби таму за разлика од другиве уметнички "институции", иначе имаше изложба мислам 2012, а еве нешто што го работел имаше ставено на фб од ноември 2013 :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Сакам да ми дадете сајтови за испраќање скапи убави пијалоци во македонија, кај што можам да пишам на кој ден да бидат испорачани!!! Сите се прати т'га или бодка или некое ефтино виски...ова е мнооогу поважно!!

ИТНО Е!!!!!

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Сакам да ми дадете сајтови за испраќање скапи убави пијалоци во македонија, кај што можам да пишам на кој ден да бидат испорачани!!! Сите се прати т'га или бодка или некое ефтино виски...ова е мнооогу поважно!!

ИТНО Е!!!!!
Ова е единствено што знам. Незнам друг да продава пијалоци. Ама незнам дали можеш да им кажеш на кој ден да бидат испорачани, не сум нарачувала со нив.

Член од
26 февруари 2013
Мислења
116
Поени од реакции
31
Ако некој знае некој добар филм за Француската буржоаска револуција може да ми го предложи би бил ептен благодарен, фала:)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Ова е единствено што знам. Незнам друг да продава пијалоци. Ама незнам дали можеш да им кажеш на кој ден да бидат испорачани, не сум нарачувала со нив.
неколку дена пишував мејлови пораки се што знаев за да ги прашам од проклетиот сајт ебар дали нудат таква достава. денес им се јавив и ми рекоа да да, ги видовме твоите мејлови. викам...а да ми одговоревте???? аааа ама ние сме многу зафатени, нас не ни е работа само на мејлови да одговараме! ебате електронскиот бизнис што го тераат ако не одговараат на електронски пораки :(
иначе најдов, ebar.mk иако не го препорачувам, лута сум им

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
неколку дена пишував мејлови пораки се што знаев за да ги прашам од проклетиот сајт ебар дали нудат таква достава. денес им се јавив и ми рекоа да да, ги видовме твоите мејлови. викам...а да ми одговоревте???? аааа ама ние сме многу зафатени, нас не ни е работа само на мејлови да одговараме! ебате електронскиот бизнис што го тераат ако не одговараат на електронски пораки :(
иначе најдов, ebar.mk иако не го препорачувам, лута сум им
А што очекуваш во Македонија? :icon_lol: Многу биле зафатени... Со пиење кафе и трачареше сто посто :pos: Битно заврши работа. И глеј да не ти требаат пак. :D

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Sakam da znam zosto lugeto sto izvadile bugarski pasos, a pritoa moralo da se pisat bugari se palat i zarat ako gi nareces prodadeni dusi?
Ako ne se toa togas sto se?!

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Sakam da znam zosto lugeto sto izvadile bugarski pasos, a pritoa moralo da se pisat bugari se palat i zarat ako gi nareces prodadeni dusi?
Па можеби треба да ги наречеш: Безвредни души, Безмозочни души, Безчовечни души, Бездржавни души... и нема да се лутат.
-----------------------------
...дали темата секс од почит е тема со најповеќе избришани мислења.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
може има некој од нив што стварно имаат потекло од бугарија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom