Фан Клуб: Валенсија

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Љоренте е дебил и неможам да го смислам, а на Албелда незнам колку пари му имаат понудено само за да привлече подршка од навивачи, беше одличен играч али искрено не ми делува интелегентно за он да биде спортски директор и да го прави тимот :)

мене Лим ме живцира некако, прво зошто он сам си изнакупувал играчи. Знам дека сите тие се одлични од Гарај до Родриго Морено, ама чекај ја мислам дека тренерот и спортскиот директор треба да имаат улога тука (дали се уклапаат у систем итн.), второ што веќе има пробано да купи 5 клуба и не успеал (сигурно нешто не е во ред.)

Русите што се спомнуваат (Zolotaya Zvezda), незнам што намера имаат, ама имаше нешто ако они бидат нови газди Хавиер Зубиратс ќе се врател во клубот како спортски директор :eek: човекот што го донесе Виља, Бенитез, Аимар итн.

иначе и Ванда е мој фаворит (y) баш вчера мислам изјави дека Новата Местаља има да ја направи да биде најубавиот стадион ;)
е сега уште на почеток викаа дека неговата понуда е најслаба на спортски план, негде 40-50 милиони во трансфер рок. . ама кога ќе видиш колку трошеше Валенсија во изминативе 6-7 години ова би било екстра (а може и да се предомисли :D), најбитно е да се зачуваат некои играчи и да им се понудат нови договори (Бернат, Пако, Парехо, Алвес).
ако победи Ванда замисли после цела Кина ќе навива за Валенсија :ROFLMAO: неможе да биде лошо колку само дресови ќе се продаваат таму + Адидас од следната година :) а да и исто така сакам зошто Салво ќе остане претседател, некако овој човек ми е голем визионер
Единствен „проблем“ кај Кинезите ми се нивните „хиероглифи“ :D Не дај боже да стават некој кинески спонзор на дрес од Адидас, налик на ова:

(n)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
@MkDon
ова продажбава како шпанска серија искочи :P :facepalm:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
@MkDon
ова продажбава како шпанска серија искочи :P :facepalm:

Comunidad Valenciana = corruption. :facepalm: :)
Банките и политичарите најчесто одат во пакет. Банкија го „продава“ клубот на свои луѓе...Салво се бори против тоа, но најчесто знаеме како завршуваат тие серии :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363

Comunidad Valenciana = corruption. :facepalm: :)
Банките и политичарите најчесто одат во пакет. Банкија го „продава“ клубот на свои луѓе...Салво се бори против тоа, но најчесто знаеме како завршуваат тие серии :D
катастрофа :mad:
добро е што и фондација е на страната на Салво значи 2:2 у гласови, само што Банкија може да го откаже целиот процес за продажба .. Ама и нив не ги разбирам, го бараат долгот од ~280 милиони, Ванда ќе им ги исплати и што сакаат повеќе ?? не наситни ѓубриња.
некој работи не ми се јасни:
они го продаваат долгот, неможат и акциите да ги продадат ... така да .. ?! и нели Мартинез рекол нема да потпише продажба на клубот.

тешко дека ќе решат нешто до 17/05, ја искрено не верувам . .

им ебам тоа американците :mad: па уште фондот им се вика Кербер - кучето од грчка митологија што стои пред вратата на пеколот, така да ако дојдат американциве отидовме у пекол o_O
незнам ни што план имаат (никој не знае, само они?), кој знае дали ќе инвестираат во екипата? само имам слушнато дека нивна политика е
- купување на пропаднати фирми
- ги подигаат на нозе
- и ги продаваат

ни останува само да веруваме у Салво, нашиот "салватор" :):P[DOUBLEPOST=1399653109][/DOUBLEPOST]пред точно 10 години со победа на Санчез Писхуан Валенсија за последен пат ја освоји ЛаЛигата.

Последно уредено:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Вечер против Леванте...Иако веќе нема теорија за Европа,би било убаво да победат во градското дерби :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
гомна :гомце:

треба на Сендерос и Коста да им се даде награда за најлош штоперски пар што некогаш играл за Валенсија.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Штотуку заврши состанокот помеѓу четирите страни. Изгледа во финале влегуваат кинезите Wanda и русите Zolotaya Zvezda. Во сабота Валенсија ќе има нов сопственик!

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Гвардиола телефонски го контактирал Џереми Матје за да го убеди да убеди да потпише за Баерн, но Матје ја одбил оваа понуда и сака само да остане во Валенсија (y)

дефинитивно прв капитен од следната сезона :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Питер Лим нов сопственик на Валенсија!!

со среќа нека е :D[DOUBLEPOST=1400327594][/DOUBLEPOST];)

Последно уредено:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Уште не ми се верува :vozbud::D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Уште не ми се верува :vozbud::D
малце ме нервира што новата Местаља ќе биде готова дури до 2019 (за 100 години постоење)

али јбг, тако је како је. Јас ни старава Местаља не би ја менувал, особено сега портокалово офарбана ми делува некако "моќно". :)
драго ми е што Салво ќе остане како претседател на клубот.
Исто и Кеита и Алвеш ќе потпишат нови договори (y) со Парехо ќе биде комплицирано дека Ливерпул го бара и се спремни да ја платат клаузулата. Али ајде може ќе се договориме кеш+Сусо :) и така он и Алберто се на продажба кај нив.
Андре Гомеш за играч што има 20 години ми делува зрело и може да го замени Парехо (би било екстра да остане Дани), за Родриго Морено нема што да трошам зборови, еден од моите омилен играчи и гарантирам дека за некоја година ќе биде репрезентативец на Шпанија. :) убаво би било кога за соиграч би донеле еден од неговите братучеди :)
исто да не заборавиме дека и Адидас ќе ни ги направи дресовите за следна сезона.

и тие 60 милиони за трансфери што се спомнуваат се нешто плус. Со оглед на тоа што Валенсија нема да игра во Европа следната сезона, се испод 4 место би било неуспех исто мора да се парира на тројкава што "владееше" сезонава и секако очекувам бууум во Копа дел реј. :)

АМУНТ!

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
малце ме нервира што новата Местаља ќе биде готова дури до 2019 (за 100 години постоење)

али јбг, тако је како је. Јас ни старава Местаља не би ја менувал, особено сега портокалово офарбана ми делува некако "моќно". :)
драго ми е што Салво ќе остане како претседател на клубот.
Исто и Кеита и Алвеш ќе потпишат нови договори (y) со Парехо ќе биде комплицирано дека Ливерпул го бара и се спремни да ја платат клаузулата. Али ајде може ќе се договориме кеш+Сусо :) и така он и Алберто се на продажба кај нив.
Андре Гомеш за играч што има 20 години ми делува зрело и може да го замени Парехо (би било екстра да остане Дани), за Родриго Морено нема што да трошам зборови, еден од моите омилен играчи и гарантирам дека за некоја година ќе биде репрезентативец на Шпанија. :) убаво би било кога за соиграч би донеле еден од неговите братучеди :)
исто да не заборавиме дека и Адидас ќе ни ги направи дресовите за следна сезона.

и тие 60 милиони за трансфери што се спомнуваат се нешто плус. Со оглед на тоа што Валенсија нема да игра во Европа следната сезона, се испод 4 место би било неуспех исто мора да се парира на тројкава што "владееше" сезонава и секако очекувам бууум во Копа дел реј. :)

АМУНТ!
Местаља од денеска е ставена на продажба по цена од 150 милиони евра. Доколку нема заинтересирани купувачи, Лим изјавил дека самиот ќе ги плати тие пари за довршување на новата Местаља. Доколку биде продадена за поголема цена од 150, вишокот пари ќе заминат на сметката на Валенсија.

Ништо чудно Wanda да ги плати тие пари и да го доврши стадионот. Се зборуваше дека Лим и Wanda можат да бидат заеднички победници, бидејќи Кинезите најмногу биле заинтересирани за стадионот.

И не мора да значи дека Новата Местаља ќе биде готова во 2019, Аурелио Мартинез рече дека стадионот ќе биде подготвен пред 100 годишнината на клубот :)

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Héctor Gómez (новинар и уредник на Plaza Deportiva) вечерва изјави дека Отаменди, Де Пол, Родриго и Гарај не влегуваат во 60-те милиони наменети за засилувања, и дека Питер Лим планира да донесе играч BOMBA (како што велат Шпанците :D) кој ќе ја наполни Местаља на презентацијата. :vozbud: Исто така рече дека 60-те милиони ги сметаат за минимум и дека може да се стигне до 92 милиони евра! (притоа придржувајќи се до fair-play правилото, кое веќе било испитано од страна на клубот).

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
ќе биде долго и интересно лето :)

изгледа Валенсија има некаков пред договор со Расинг за Лусиано Вието.
штоперски тандем Отаменди - Гарај (истиот од репрезентацијата на Аргентина) :cool: жал ќе ми биде за Матје ако нема некоја минутажа, дека во фудбалот една од најтешките работи е да уиграш штоперски тандем.
не ми се свиѓа што се спомнува Чичарито, ист тип на играч е и Пако. хммм Медел? немаше некоја сезона во Кардиф, добра работа кај него е што не се повредува и "убива" по терен. :D кога веќе пазарат од Премиер Лига може да се донесе Монреал да ротира со Бернат.

кој би ја напунил Местаља на презентација ? Давид Виља ако се врати :P
Фалкао го спомнуваа пред некој месец, нема потреба толку пари да се фрлаат за него, плус е повреден последниве 5-6 месеци и веќе си ги има годините.
а Ча-Ча Мартинез ако дојде не верувам дека ќе ја напуни Местаља :) сепак ајде може ќе биде некое изненадување :)

исто така мора да се продадат многу играчи
Сендерос веќе се збогувал со навивачите и Валенсија :D
Рикардо Коста во Бешикташ (?) не би добиле за него повеќе од 1 милион, али човекот има најголема плата во Валенсија, а нема потреба од него.
Банега исто би го продал т.е. ќе го видиме сега на СП па ќе му судиме, ама покрај Парехо неможе да игра.
Гуардадо исто треба да се продаде.
исто и Гуаита, наводно Севиља спремила 4 милиони за него, на циганиве не би им продал ништо и осеќам кога Гуаита ќе отиде таму ќе почне да брани ко луд.
Али Сисоко бил вчера на утакмицата Милан - Сасуоло. Нека остане таму и Рами исто немора да се враќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom