Fakt e deka i tamu za opst rabotnik vo industrijata,trgovijata,gradeznistvoto,zemjodelstvoto itn odamna se zavrseni tn ubavite vreminja. Sekoja godina e se poslabo i poslabo. I tamu nema nikakva sigurnost na rabotnite mesta (osven tie bugetarskite normalno,isto kako kaj nas). 70-80% od novite zaposluvanja se od privremen karakter i ogromen procent od tie e so skrateno rabotno vreme.[DOUBLEPOST=1399448048][/DOUBLEPOST]
kaj pisuva deka treba da si posten? So mislis deka na zapad samo rozi cvetaat?

[DOUBLEPOST=1399448893][/DOUBLEPOST]
Da ne me razberes pogresno,smesno ti e obrazlozuvanjeto. Bojler kosta nekojsi 200 ajde neka e i 500usd so montaza,so e da kazeme za toj standard i tie kirii so gi plakate pickin dim, i zatoa ne se isplaka da imas svoja gajba? LOL
Ne biva, ne vi izlegue matematikata. Treba za 30+ godini da se zakreditiras so e isto kako da si ja stavil jamkata okolu vratot, nema sigurni rabotni mesta i nema sigurni pari. Vo ponovo vreme retko nekoj nas da se odluci da kupi nekretnina tamu,zboram za EU, cesto pati odam nagore i tvrdam deka nasite ne kupuvaat nedviznosti tamu. Zasto e taka oni si znaat najdobro.[DOUBLEPOST=1399449881][/DOUBLEPOST]
Mene ova malce mi stoi *does not compute*
Kaj nas kapital 150.000 vikas, so ke ti e tuka, ako si resil tamu da sedis? 50.000 vikas imas tamu, te subvencii za kupuenje, te za renoviranje, prema napisanovo ti veke u svoja gajba ke si sedel i kusur ke ti ostanalo,ne pa 750 evra kirija sekoj mesec da te kolat. Ja gledas li samiot nerealnosta vo prikaskava? Ili i pokraj toa velicenjeto na zapadot edvaj cekas doma da se vratis pa zatoa si sedat tie 150.000e vo kakva li forma da se? So e problemot?