Ne citiram nikogo samo ke kazam jas kako ziveam.
Nadvor sum od MK vo EU sum,ne sum mnogu daleku...Koj kako moze da misli za Doma si e Doma ili AUUUUUF od MK
Jas imam 4clena familija,normalno zena 2 deca.Stan pod kirija 750 evra + nekoj 200 evra ke gi stavam od koj mi e se vo nego(struja voda ladna topla voda gubrarina internet itn).Dma zimno vreme mi e nekoj 25/27 stepeni vo cel stan.
Zarabotuvacka mi e okolu 2500/6000 evra,zavisi od mesec.Kapital vo Makedonija nekoj si 150 000+ evra,kapital vo EU nekoj si 50 000 evra vo mojata rabota momentalno.
E sega........................Zaboraviv da kazam deka imam samo 35 godini a dojdov vo EU na 20,Pomos (od sred selo vecera ne cekaj i imam rebro za rabota)
Ako ostanev vo Mojata mi mila Makedonija do sega mozebi ke bev ili zatvor ili ke mu bev sluga na nekoj.Edno nesto sto mi e krivo e samo...Ama totalno nisto brat.Ako go imav ovoj pamet ne na 20 god tuku na 25 do sega ke napravev 1 000 000 evra,ama ne mi e krivo totalno za nistoOvoj zivot sto go ziveam a i sto pominav veruj mi deka si go vredi sekoj cent.Za Krov nad glavata tuka kaj sto sum
@valvoline ako saka nekoj da kupi stan kako subvencija od drzavata dobiva pari.Eve jas kako primer ke se stavam.
Ke dobijam kako subvencii nekoj si 60 000 evra nepovratni pari za stanot + ako kupam stan sto treba da se renovira ke mi bidat vrateni parite za renoviranje a toa tuka e nekoj si 40 000+.A stanot kosta (soliden stan od nekoj si 100m2) 250 000 evraKazi mi ti mene bez partija politika ili lizenje na sladoled(muda) na nekogo dole vo MK
Dali bi stasal jas kako edinka so sredno obrazovanie so ovoj kapital ili zivot.....
Drugo da ti kazam.Kola si kupiv nova na kredit pred edno 6 god si ja vozam a i ke si ja vozam dodeka odi(ne deka ne mozam da ja smenam)
Ziveam jadam pijam kvalitetno kako i vo Mk.Edino nesto sto mi fali...............................Ama totalno brat nisto
Ako saka nekoj od familijata da mi dojde na gosti kukata mu e otvorena