Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро оти бе не отиде да напишеш во темата за ПЛ кога Сандерленд го победи Челзи нагости со 1-2 резултат и тоа со непостоечки пенал дека е местачка лига? Зошто само кога во Италија некој слаб тим ќе победи некој фаворит повеќето веднаш во главата добиваат импресии дека е наместено дека е договорено или не знам што?

Дај жити се престанете со такви глупости, бидејќи и Сасуоло е тим кој се бори за опстанок и знае да игра фудбал у.п.м не е составен од џаболебари или идиоти. Ако го гледаше натпреварот и против Јувентус кој го одиграа ќе забележеше дека беа блиску до успех и таму и дека можеа да извадат резултат како ништо. Имаа две-три страшни шанси во првото полувреме каде што само среќата и Буфон го спасија Јуве. Не можам да ги поднесам муабетите за местење без никаква основа само врз база на тоа што послаб тим победил појак. Па фудбал е да го е*ам.
Мондо зборот ми го зеде, баш за истиот пример сакав да пишам.
И Гранада ја доби Барселона , местачи бе , фуј :sick:
Ама не, нели жабариве по дифолт се местачи, несака Сасуоло да опстане у лигата , и то...

не зимај чипс, неможе да дојде до споредба меѓу Тоти и Занети, смешно изгледа:)
Пффффф :pos::pos::pos: А што па Тоти има повеќе направено од Занети објасни ми? Башка Занети е одбранбен играч, не може да очекуваш од него да даде 200 голови и по тоа да се памти во некоја екипа. Едноставно е, еден од најголемите џентлмени во фудбалот, никогаш не се тепа, секогаш е фер и коректен, никогаш не излегол скандал со него, и како што спомна некој има само еден црвен картон во кариерата, и тоа пред некоја сезона со Удинезе го доби на Меаца, и тогаш поштено му даде рака на судијата и цела Меаца му аплаудираше, за разлика од Тоти кој е склон на клоцање и плукање по играчи.

Немој жити мене да збориш за просеци, Занети ги има чувано и Роналдо и Меси и кој уште не и сите ги има добро чувано така да пишувањава дека е просек играч задржи си ги за себе. Бар од тебе не очекував вакви коментари.

Во право си , дајте споредба Тоти vs Ливаја :D:P[DOUBLEPOST=1399405635][/DOUBLEPOST]И не се палете гледате дека му е досадно и трола, или не.....:cautious:

Да бе љубичаст :drk: за 4 гола на Сасуоло и прошетката на Сансоне исто како вие што правевте пред 4-5 месеци. :)
Гледам од што играте ЛЕ сега во финале сте. Исто ќе бидете и наредна сезона џабе го зафаќате тоа 4-то место. Од такви екипи што дома Италија ги изгуби местата во ЛШ. :icon_mrgr:
слабо пратиш фудбал а?
Фиорентина никад не се посрамотила у ЛШ и ЛЕ,пред Јуве некни,задња екипа што стигна до полуфинале е Фиоре а ЛЕ носи бодови колку и ЛШ само гигантите кур ги болеше за ова натпреварување и гледаа што побрзо да испаднат,sирни на табела па ќе видиш колку бода доби Италија кога Интер освои ЛШ и дали е на 1-во место таа година
Италија ги изгуби местата заради невлегувањето на Удинезе,Сампдорија у групи и несериозно сваќање на ЛЕ,факт кој сите го знаат освен тебе,очигледно

OK сите бодови се од вас ај радувај се сега. Налетавате на посилна екипа и толку ви е силата за во Европа. Јувентус не е Пакос Фереира, Грасхоперс, Днипро или Пандури :pipi:

Пффффф :pos::pos::pos: А што па Тоти има повеќе направено од Занети објасни ми? Башка Занети е одбранбен играч, не може да очекуваш од него да даде 200 голови и по тоа да се памти во некоја екипа. Едноставно е, еден од најголемите џентлмени во фудбалот, никогаш не се тепа, секогаш е фер и коректен, никогаш не излегол скандал со него, и како што спомна некој има само еден црвен картон во кариерата, и тоа пред некоја сезона со Удинезе го доби на Меаца, и тогаш поштено му даде рака на судијата и цела Меаца му аплаудираше, за разлика од Тоти кој е склон на клоцање и плукање по играчи.

Немој жити мене да збориш за просеци, Занети ги има чувано и Роналдо и Меси и кој уште не и сите ги има добро чувано така да пишувањава дека е просек играч задржи си ги за себе. Бар од тебе не очекував вакви коментари.
Занети е господин човек за Тоти... никад не провоцирал ниту па праел глупости и да се тепа како Тоти што се праи...а за фудбалски квалитети неможат да се според пошо различни позиции се...

јест да си фан на Рома али барем малце биди објективен..

мене најискрено Тоти ми е омилен играч (од тие што не играле за Валенсија), стилот на игра итн. од секогаш сум ја гледал Рома само поради Тоти, памтам и колку криво ми падна кога се повреди неколку месеци пред СП 2006, знам играа Рома - Емполи и Тоти искочи во 12 минута (ако не се лажам)... :)
споредба помеѓу Тоти и Занети неможеш да правиш во тоа кој колку голови дал, зошто се работи за играч од нападот и играч од одбрана... али Занети е фудбалска легенда исто колку што е и Тоти, a Сериа А т.е. фудбалот без нив нема да биде ист.

Занети е господин човек за Тоти... никад не провоцирал ниту па праел глупости и да се тепа како Тоти што се праи...а за фудбалски квалитети неможат да се според пошо различни позиции се...
Па да де, ама овој вика просек бил. :tapp: Да, типичен просек играше 19 години за Интер и не знам таму колку години е капитен. :facepalm: Занети никогаш не бил играч од калибарот на Маикон, Кафу, Дани Алвеш..., ама далеку е од просек.

Па да де, ама овој вика просек бил. :tapp: Да, типичен просек играше 19 години за Интер и не знам таму колку години е капитен. :facepalm: Занети никогаш не бил играч од калибарот на Маикон, Кафу, Дани Алвеш..., ама далеку е од просек.
Занети да го наречеш просек тоа значи дека познавањата од фудбалот општо ти се на навистина ниско ниво и мене не ми е јасно како може вакви бош дискусии да се водат за ЛЕГЕНДИ НА КАЛЧОТО!

Уште Тоти остана од таа стара гарда и после шо праиме? За кого ќе дискутираме?

Дај не заебавајте, еве имаше ептен атрактивна утакмица у Фиренца па ставете хајлајтс да продискутираме за некој гол :D Ене погоре има еден од Сансоне кај шо ги напраил каша попара :D

Zanetti prosek so 110+ nastapi za Argentina(rekord)
I so nad 800 nastapi vo do pred 2006 najjakata liga vo svet...

Sho prosek ke bese...

Forza Javier!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Бум вака сега. А и не само за тебе, туку општо за некои луѓе што сум сретнал и на некој начин го оспоруваат Занети.

Јас сум навивач на Јувентус одамна. Отсекогаш повеќе се насочував кон тоа да навивам повеќе за мојот тим и за играчите во истиот отколку да се трдам да се замарам со мразање на останатите тимови и играчи. Сепак кога во 2006 Јувентус беше трансфериран во Сериа Б и титулата беше дадена на Интер, тогаш едноставно беше невозможно ништо да не осетам во мене. Многу го замразив Интер како тим на чело со Морати кого уште не можам да го гледам ни на слика. Но, во тој тим што го мразев остана еден играч кој едноставно што и да сакав да направам не можев да го мразам. Тоа се разбира е Занети. Затоа што кога и да играа Јувентус против Интер, никогаш Занети не се обидуваш да провоцира, никогаш не се обидуваше да се прави паметен ниту пак ја користеше позицијата на Интер тогаш (кога беа секогаш први) за да се пресметува со своите противници. Занети никогаш не протестираше против судиска одлука и секогаш со судиите се обидуваше да комуницира на човечки начин. Се сеќавам кога играа Јуве-Интер во 2011 година на крајот од натпреварот Јуве водеше 1-0 и судијата свирна фаул од Занети врз Киелини. Тоа беше од тие изнудени прекршоци кои се за да се задржи времето, но додека другите играчи на Интер протестираа Занети ја зеде топката му ја даде на Киелини да го изведе фаулот и да продолжи играта.

Да беа повеќето играчи како Занети фудбалот ќе беше многу подобра игра, многу подобар спорт за гледање. Многу играчи треба да се огледаат во овој фудбалер и да размислат за своите постапки на теренот. Затоа што на крајот од денот многу побитно е противникот да ти подаде рака без разлика на резултатот од натпреварот. Верувај ми Бум дека многу повеќе пати Занети во својата кариера после натпреварот подал или му била подадена рака отколку твојот капитен. Тоа е тоа што го прави големина од фудбалер и играч и големина од човек. Затоа што кога ќе замине Занети од фудбалот цел свет ќе стане на нозе и ќе аплаудира. Еве на пример јас, навивач на Јувентус најголемиот противник на тимот чиј капитен Занети е повеќе од една декада веќе. Тоа верувај ми дека значи нешто.

За квалитетите кои му ги оспоруваш мислам дека нема зошто воопшто да се дискутира за тоа. Доволно е да си го гледал Интер во многу натпревари, но пред се во оние поважните. Занети на многу натпревари знаеше да не дозволи обичен центаршут да помине од неговата страна, а камоли нешто повеќе. Меси мислам дека може подобро да објасни што и како...

Чисто една интересна статистика за Занети. Имал во просек по 45 натпревари одиграно по сезона се до повредата лани во април.

Споредбата на Тоти и Занети :tapp:
Како прво барем за мене, Занети е пример за фудбалер заедно со Малдини и Дел Пиеро, додека Тоти покрај тоа што е легенда на Рома и италјанскиот фудбал, има карактер еднаков на 0 и тоа ми е доволна причина да не го ставам во исти ќош со горе споменатите легенди.

Абе "Тракторот" држи рекорд од 149 последователни настапи во стартниот состав.Капитен на триплете генерацијата, ненормално поливалентен играч, и џентламен на и надвор од теренот.
Никогаш не беше тип на бек како Алвеш , Лам , Замброта, ама тоа не ја оспорува неговата класа и големина .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom