LCD телевизори

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Момци,ајде едно прашање.Во саботата земав ЛЕД тв панасоник 47".Морам да кажам дека ептен сум задоволен.

Но имам неколку прашања т.е барам совети.
Пред се сакам да гледам некој филм,концерт или пак документарна во 3D.Дали ми е потребно блуреј плеер или можам и на усб да го ставам материјалот?
2.Кој филм или документарна е со најдобри ефекти?Значи сакам да ги осетам ефектите.Филмот па и не ми е битен толку.
Да ми препорачате некој?
3.Од каде симнувате 3д филмови и како оди со преводите?

СЕ надевам на совет.Инаку за телевизорот до сега имам само пофални зборови.Чиста 10ка

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Значи сакам да земам ЛЕД телевизор.. Претежно ќе го користам за гледање на филмови преку УСБ, помалку и за ТВ.
Се мислам што бренд да земам..
Што треба да има:
УСБ влез
И да прима преводи.
32 инчи мин.
Цената е голем фактор макс 15 илјади.

3Д не мислам дека би имало за тие пари а и онака не ми е битно толку.

Другите фактори не се многу битни оти мислам дека се прилчно стандардизарани и фактори на пример како маргинални подобрувања во квалитет не ми играат многу улога.Мое мислење е дека помеѓу ТВ од 10.000 ден и ТВ од 20.000 подобрувњата во сликата не се толку значајни туку разликите се повеќе во тоа дали ќе има 3Д, димензии и слично.

Ги разгледувам следните модели:
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=206577
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=207319
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=205734
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=206787
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=206412

Едниот од фуегото има ПВР снимање на УСБ:. што е тоа? Демек ќе гледам ТВ и можам да го снимам на усб?

Што препорачувате?
Abe bate, koj sho da ti preporaca? Najubavo odi u prodavnica i na lice mesto oceni od oko kakva slika davat i ako ne mozes da se odluces frli paricka :D[DOUBLEPOST=1399451264][/DOUBLEPOST]
Момци,ајде едно прашање.Во саботата земав ЛЕД тв панасоник 47".Морам да кажам дека ептен сум задоволен.

Но имам неколку прашања т.е барам совети.
Пред се сакам да гледам некој филм,концерт или пак документарна во 3D.Дали ми е потребно блуреј плеер или можам и на усб да го ставам материјалот?
2.Кој филм или документарна е со најдобри ефекти?Значи сакам да ги осетам ефектите.Филмот па и не ми е битен толку.
Да ми препорачате некој?
3.Од каде симнувате 3д филмови и како оди со преводите?

СЕ надевам на совет.Инаку за телевизорот до сега имам само пофални зборови.Чиста 10ка
Kakov bluray plajer , kakvi bakraci! Ke si simnes od torenti na USB ili HDD, ke pises "3D movies torrent" i ke ti dobies sajtovi, ke istrazuvas malce i ke naogjas.

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Ај ако има некоз нека каже како се Грундиг телевизорите?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
HITACHI 32HXC41

За оние кои сакаат многу добар телевизор со IPS дисплеј за безпари.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Кој сака нов ТВ периодов во Нептун има попусти. Знаете пред светско најмногу се продаваат телевизори. :D

Член од
29 август 2008
Мислења
5.822
Поени од реакции
4.264
Zdravo bidejki ima mnogu stranici gi listav no nenaidov odgovor na moeto prasajne*
pred nekoj den vidov vo amc --deka ima hdmi ured wi-fi android i prodavacot vika sekoj tv sto ima hdmi mozis da go napravis smart ***
mojot tv Samsung LE32C450 - kupen pred4 god 18000mkd e hd ready- dvb..t/c ima 2 hdmi * pa me interesira dali ima nekoj vakvo nesto namesteno i kako funkcionira razbarav po google ...no mnogu razlicno e objasento sekade

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дали некој може да ми објасни чекор по чекор како да ги поврзам комјутерот со лаптопот (да можам да гледам филмови преку лаптоп да не мора да ги ставам на усб), имам пробано многу пати ама неуспешно. :(
Телевизорот е LG 42 LM640S и лаптоп Dell Inspiron N5010 .
би ви бил многу благодарен
плус најверојатно ми се расипа усб-то (не ми го чита ни на лаптоп ни на тв), изгледа од многу гледање на филмови и серии :)

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Дали некој може да ми објасни чекор по чекор како да ги поврзам комјутерот со лаптопот (да можам да гледам филмови преку лаптоп да не мора да ги ставам на усб), имам пробано многу пати ама неуспешно. :(
Телевизорот е LG 42 LM640S и лаптоп Dell Inspiron N5010 .
би ви бил многу благодарен
плус најверојатно ми се расипа усб-то (не ми го чита ни на лаптоп ни на тв), изгледа од многу гледање на филмови и серии :)
Со ХДМИ кабел.

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Zdravo bidejki ima mnogu stranici gi listav no nenaidov odgovor na moeto prasajne*
pred nekoj den vidov vo amc --deka ima hdmi ured wi-fi android i prodavacot vika sekoj tv sto ima hdmi mozis da go napravis smart ***
mojot tv Samsung LE32C450 - kupen pred4 god 18000mkd e hd ready- dvb..t/c ima 2 hdmi * pa me interesira dali ima nekoj vakvo nesto namesteno i kako funkcionira razbarav po google ...no mnogu razlicno e objasento sekade
Ќе си набавиш едно вакво, ние зедовме за во канцеларија за конференции, презадоволни сме засега... Тебе претпоставувам не ти треба со се камера, па има и помали (како USB стик) што се ставаат на HDMI и всушност добиваш Android на телевизорот. Само ќе треба да си набавиш безжична тастатура и глушец, за подобра контрола (некои имаат и далечински управувач, дури ни тоа не ти треба).

Колку за илустрација, ќе добиеш нешто вакво:

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Знам за со кабел, но мислев дека преку wi-fi може, или пак не може?
Да ти кажам право пробував и јас преку PLEX MEDIA CENTER ама никако не можев да му наместам превод и се откажав. Си земав хард диск и го напунив со филмови.
Ако сакаш еве ти линк симни го и пробај
https://plex.tv/

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Serviio

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Со Serviio јас успеав и превод и сите филмови на едно место, ама после два три пати пуштање на филм почна да сецка многу кога ќе пуштев филм и сега пак кога ми треба превод ставам на усб, а кога не го пуштам обично.

Sale77

Доктор
Член од
30 декември 2005
Мислења
67
Поени од реакции
55
За 32 инчен телевизор со смарт опции би ви го препорачал HITACHI, а детална рецензија имате на IT.COM.MK. Одчна цена за солиден телевизор

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom