Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама 1/2 финалето се игра дома - гости.Виган ќе влезе. Родени се за утакмици на неутрален терен![]()
Банкрот. Замешани беја претходниот сопственик (патем му го заборавив името) и украинскиот олигарх Оњушченко, овој му ги плати сите претходни долгови и беше подготвен да остани да финанисра во клубот. Претходното раководство на клубот не ги даде договорите за потпишување на корпоративните права. Негде Август месец си замина уставри си поднесе оставка (ова батево горе шо не ми тевит имевоМоже некој да ми каже зошто Арсенал Киев се откажа од првенството на Украина ?
Глупо почнала,ама интересно завршилаЕптен тапа утакмица. Два гола паднаа по грешка. Првиот Дурица убаво му ја намести на Рондон. Вториот кикс на Лодиџин голманот на Зенит.
Најинтересен момент беше кога го повредија судијата во 70 минута, па мораше да влезе четвртиот судија да ги суди последниве 20 минути![]()
А ја мислев да не е нешто политика замешана како у стил : Динамо од Киев про-украински клуб ,а овие про-руски клуб и заради срањава на истокот од Украина овие " про-русиве " се повлекле .Банкрот. Замешани беја претходниот сопственик (патем му го заборавив името) и украинскиот олигарх Оњушченко, овој му ги плати сите претходни долгови и беше подготвен да остани да финанисра во клубот. Претходното раководство на клубот не ги даде договорите за потпишување на корпоративните права. Негде Август месец си замина уставри си поднесе оставка (ова батево горе шо не ми тевит имево) од функцијата претседател. Месец два покасно Оњушчено изјави дека повеќе нема да го финасира клубот и остана без спознори. После тоа Арсенал не се појави на неколку утакмици од Премиер лига и Купот на Украина. Поради немање спознори и средства решија да поднесат барање клубот да оди под стечај и да се повлечат комплетно од сите натпреварувања (од највиското до најниско ниво). Мислам дека едно време имаше иницијатива да им се дадат средства од останатите клубови и сопственци колку да ја завршат оваа сезона 2013/2014 во Украинска Премиер лига па после да пробаат во тој период да најдат спонзор. Ама ништо не бидна и си згасна клубот.
Претходно уште се влечкаа финансиски пропаднаа како клуб уште пред или евентуално земено во раниот почеток на кризата во Украина.Глупо почнала,ама интересно завршила[DOUBLEPOST=1399248705][/DOUBLEPOST]
А ја мислев да не е нешто политика замешана како у стил : Динамо од Киев про-украински клуб ,а овие про-руски клуб и заради срањава на истокот од Украина овие " про-русиве " се повлекле .
Значи сум имал право кога прва помисла ми падна дека политиката е вмешана во украинскиот фудбал.Претходно уште се влечкаа финансиски пропаднаа како клуб уште пред или евентуално земено во раниот почеток на кризата во Украина.
Вадим Рабинович (а да му се посерам натре, сега ми текна. Олигарх, ѓубре...) кој си се повлече скроз како што објаснив(репцлицирав) на постот од Сладоледџија, после тоа доаѓа ситуацијата со Оњушченко кој патен е ептен влијателен член на партијата на регионите, затоа и сметаја одборот на клубот дека ќе го вметни Арсенал во кругот на клубови под заштита од сега паднатата влада на Јанукович (дали вистина беше така незнам, но медиумски се препуцаваа меѓусебе...). Уште години наназад го сметаа во групата на клубови тесно поврзани со Доњецк или Ринат Ахметов кои од стално биле контра Дњипропертовск и тесно поврзаните клубови со него. Проблематична е Украинскава лига никогаш нема ни да знаеме што е како е вака од медиуми можиме само претпоставки да си прајме. Едно е повеќе од јасно и реално голем процент пљукаат по олихархијата на Украина кои пак преку ноќ влегуваат во клубовите, едни за да си ја зајакнат политичката моќ, други да си ги зајакнат финансиските позиции во државата, трети нешто друго...
Отвори ги сите овие барем на википедија(шо функции имаат) и ќе ти станит јасно. Сите клубови се врзани за некој, ево имаш еден куп примери со Берлускони...
Да, во прав си, и те ко бајги се замешани. Не е само во Украина туку и во сите останати лиги има замешано прсти одредени политички лица.Значи сум имал право кога прва помисла ми падна дека политиката е вмешана во украинскиот фудбал.![]()