Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
100 пати кажав, ќе има киксови. Атлетико е само сигурен со Малага дома според мене, Реал во гости со Ваљадолид и Селта ќе има големи проблеми. Барса со Елче гости исто. Атлетико ако не се изглупираат дома ќе бидат први.

Од овој гол на Роналдо највеќе корист има Атлетико Мадрид.

Ваљадоид се борат за опстанок, Селта со бат Луис Енрике и Рафиња ќе орат. Двете на гости во иста седмица. Готово е, дајте ни ја титулата уште сега (y)

Ајде Луис Енрике брату паркирај автобусот во среда и наредна сезона да ја браниш титулата на Барса :D

Ај образложи зошто ?
По логика шо после голов, Барса нема шо да брка наредниве утакмици и последно коло фино-лепо излегуваат јуниорите на терен...или ја даваме службено.

CЦцццццццц да тепавме вчера може и титула ќе освоевме. Како и да е Атлетико заслужува годинава, или пак ние ЛаЛига они ЛШ, а Реал куп.. братска делба. :D

ne ke bidi losho nekoj poucen da gi napishi site mozni scenaria do krajot :icon_lol:
Најпрво според мене, со голов на Роналдо најмногу загуби Барса, а најмногу доби Атлетико. Да тепаа Валенсија, Барса ќе беше во игра за титула и секако ќе одеше на победа против Атлетико. Сеа мора да чекаат уште еден кикс на Реал.

У главно има 3 сценарија:
Првото е да тепаат се до последно коло и Атлетико да не изгуби во Барселона, со што би бил првак.
Другото е да тепаат се до последно коло и Атлетико да падне кај Барса, па Реал со победа да стане првак.
Третото е Реал да киксне уште една до крај, Барса и Атлетико да тепаат, па да се решава на Камп Ноу - ако тепа Барса тие се шампиони, ако не тепа Барса - Атлетико е шампион.

Е сеа јас мислам дека ќе тепаат до крај и Реал и Барса и Атлетико. Барса сеуште ќе влезе со шанси за титула, само ќе треба да тепаат со Атлетико и + да чекат кикс на Реал на нивната утакмица. Едно од прашањата е дали Барса ќе оди на победа, знаејќи дека може да им донесе титула, но ако се гледа малце пореално на работите најверојатно на најголемиот ривал ќе му ја донесе истата. А уште побитно прашање е дали ќе може да победи Барселона? Атлеитко ќе игра одбрана со сите сили, како и сите мечеви со Барса до сеа сезонава. Ептен глупа ситуација, стварно. :D

Најпаметно и е на Барса да си оди на победа, бидејќи сепак би можела да им донесе титула. Па и така ќе биде најверојатно, што значи, Атлетико ќе има две финалиња по ред, првото за Ла Лига со Барса, дургото за ЛШ со Реал.

Е да бе, имало и четврто сценарио, Барса да киксне наредно коло, Реал и Атлетико да победат, па Барса и без теоретски шанси веќе да му ја поклони на Атлетико последната. :D

По логика шо после голов, Барса нема шо да брка наредниве утакмици и последно коло фино-лепо излегуваат јуниорите на терен...или ја даваме службено.
Нема врска .. може последно коло реал да киксне и тогаш што правиме :D Да тепаше реал ајде ќе речам да излезат со јуниори ама вака ..

Нема врска .. може последно коло реал да киксне и тогаш што правиме :D Да тепаше реал ајде ќе речам да излезат со јуниори ама вака ..
Со Еспањол у последно коло ќе киксне Реал?
Ова ме зезаш или сериозен си? :)

Последно коло Атлетико води на Кампот и некаде околу 88-ма минута Реал за инает го пушта Еспањол за да им биде покриво на Барса.
Атлети шампиони, Реал и Барса губитници. :D

А да не правите калкулации се до последното коло ?

Со Еспањол у последно коло ќе киксне Реал?
Ова ме зезаш или сериозен си? :)
Не знам , ти кажувам дек до последно коло нема да се знае ништо, доколку реал не киксне во меѓувреме на некоја утакмица .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom