Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи кога ти одговара користиш протестански аргументи, кога не ти одговара ги напаѓаш. Твои зборови: "Каде во библијата се спомнува моето име" Дали тоа значи дека и ти непостоиш?
Терминот "атеист" се употребува од скоро, но луѓето на кои се однесува постоеле одсекогаш и најчесто биле нарекувани неверници.
Псалм 14:1 Зборува за атеистите, бидејќи јасно нагласува дека тие сметаат дека нема Бог нарекувајќи ги безумници!
Ај, нека Ти биде...
Што не значи дека се согласувам.[DOUBLEPOST=1399054219][/DOUBLEPOST]
Ај постирај цитат баш да видам кога си направил такво нешто! Баш ме интересира.
Од мои 12 625 постови, да барам пост по Твој мерак?....

Еве за што се работеше: еднаш направив грешка, кога името од Јона го заменив со името од Јов, а вториот пат беше кога Кифа не го поистоветив со Апостолот Петар па сметав дека Кифа е некој друг лик.
Задоволен?...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
мала корекција дони ;)
Мислам дека ништо не сте научиле со @Атеист од досегашните средби и објансувања за Христијанството.

Традицијата и предците не те прават Христијанин, туку Хриситјанин ставуваш доколку самиот веруваш во ликот и делото на Исус Христос.

Значи никој друг не може да т енаправи Хриситјанин освен самиот ти.

Вашите одговори ми даваат за право да мислам дека повторно ќе мора со пиво да се објаснува што е што.

Згора гледам дека и @Dumbledore го завлекувате полека во матно. Единствена светла точка е тоа што барем не сте на страната на ултраконзервативната идеологија од Блискиот Исток.[DOUBLEPOST=1399056995][/DOUBLEPOST]
Jas mislev deka i ti si ateist.:)
Ne, jas ne sum krsten.
Bora Corba велеше мислити, срати и цвече брати није исто:)

Претпоставив дека не си крстен, по твоите постови, и мислам дека крајно време е да го сториш тоа во најблискиот храм.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Вашите одговори ми даваат за право да мислам дека повторно ќе мора со пиво да се објаснува што е што.
.
Пиво!....

Кога, каде, како, кој, зашто, колку....Дај детали.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мислам дека ништо не сте научиле со @Атеист од досегашните средби и објансувања за Христијанството.

Традицијата и предците не те прават Христијанин, туку Хриситјанин ставуваш доколку самиот веруваш во ликот и делото на Исус Христос.

Згора гледам дека и @Dumbledore го завлекувате полека во матно. Единствена светла точка е тоа што барем не сте на страната на ултраконзервативната идеологија од Блискиот Исток.[DOUBLEPOST=1399056995][/DOUBLEPOST]

Претпоставив дека не си крстен, по твоите постови, и мислам дека крајно време е да го сториш тоа во најблискиот храм.
И навистина добра претпоставка.
Но советот не ти е на место, исто како јас да ти кажам, батали глупостите, стани атеист. Дали ти ќе го послушаш мојот совет? Претпоставувам не!

Никој не ме влече во матно. На форумов сум 6 месеци, а атеист сум цел живот. :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Пиво!....

Кога, каде, како, кој, зашто, колку....Дај детали.
прво за пивото!!!
кога сакате, локација веќе си знаете;)
е сега околу болдот на дони.
ти си по традиција христијанин. да беше “вистински“, онака како што пишува во библијата, немаше да пиеш пиво, нели? ;)
е сега, мики нешто тука се труди да биде “вистински“, али и на него нешто не му оди. :cautious:
а тоа со истокот, ууууу, скраја да е, тоа па “не дај боже“ премногу сум паметен и се ценам себеси за да бидам доведен и 0,00000000000000000000000000000000000000000000000001% во заблуда од нив.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
е ај во понеделник? али сите да одвоиме по 4ч најмалку, за да има време да се расприкажеме ко луЏе ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И навистина добра претпоставка.
Но советот не ти е на место, исто како јас да ти кажам, батали глупостите, стани атеист. Дали ти ќе го послушаш мојот совет? Претпоставувам не!

Никој не ме влече во матно. На форумов сум 6 месеци, а атеист сум цел живот. :)
Хмм. И Гвардиола добиваше и добива совети да батали тики-така.

И Мурињо добиваше и добива совети дека не му оди паркирањето автобус.

И двајцата не послушаа. Исходот го знаеш.

Немој и ти да бидеш како Мурињо или Пеп. Оди запознај се со една од светите 7 тајни и доближи се до Христа:)

Само да знаеш @Атеист и @kooperativa се крстени и се апла Христијани.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Немој и ти да бидеш како Мурињо или Пеп. Оди запознај се со една од светите 7 тајни и доближи се до Христа:)

ДА, крестен сум, али НЕ по мој избор. и сум бил по традиција христијанин, али тоа одамна. од кога ми се отворија очите, НЕ сум ничив верник.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ДА, крестен сум, али НЕ по мој избор. и сум бил по традиција христијанин, али тоа одамна. од кога ми се отворија очите, НЕ сум ничив верник.
Мислам дека грешиш.

Со тоа што твоите родители т екрстиле како мал само ти дале вистински правец и те вовеле на виситнскиот пат како понатаму во животот да дојдеш до Христа. Значи ти ја понудиле и отвориле можноста за наоѓање на Христос и Бог.

После тоа тебе ти се затвориле очите (а не отвориле) и си скршнал од тој пат.

Ти се трудиш да не бидеш единствено Христов верник, мислејќи дека на тој начин си ничив верник, а всушност полега одиш во прегратките на Мамон.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Па Мурињо не играше баш со паркинг во вториот меч против Атлетико. Челси да се паркираше ќе се случеше истото она што и се случи на Барса пред 2-3 години.
А за Пеп е нешто сосема различно. Со таа тика-така се губи убавината на фудбалот. Да Барса (сега Баерн) ќе даде неколку гола, но ќе го тупи цел саат со кратки пасови и противникот нема да ја допре топката. Тоа не е интересно, нели?
Значи се работи за убавината на фудбалот.

Што се однесува до религијата. Самиот рече дека „Христијанин стануваш ако веруваш во ликот и делото на Исус„, дали ако направам крштевка ќе станам христијанин и ќе поверувам во тоа ти што го рече? Напротив, ако по сопствена волја го прифатам Христијанството и сите негови ставови, ќе станам, а јас сум личност што тешко ги менува ставовите!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па Мурињо не играше баш со паркинг во вториот меч против Атлетико. Челси да се паркираше ќе се случеше истото она што и се случи на Барса пред 2-3 години.
А за Пеп е нешто сосема различно. Со таа тика-така се губи убавината на фудбалот. Да Барса (сега Баерн) ќе даде неколку гола, но ќе го тупи цел саат со кратки пасови и противникот нема да ја допре топката. Тоа не е интересно, нели?
Значи се работи за убавината на фудбалот.

Што се однесува до религијата. Самиот рече дека „Христијанин стануваш ако веруваш во ликот и делото на Исус„, дали ако направам крштевка ќе станам христијанин и ќе поверувам во тоа ти што го рече? Напротив, ако по сопствена волја го прифатам Христијанството и сите негови ставови, ќе станам, а јас сум личност што тешко ги менува ставовите!
Не бе пријател така. Црното и црвеното ти се недделеиви.

Црниот болд е предуслов за да се оствари црвениот. Ти ги разграничуваш, а тоа значи дека си километри далеку од тоа што ти го посочувам. За жал.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не бе пријател така. Црното и црвеното ти се недделеиви.

Црниот болд е предуслов за да се оствари црвениот. Ти ги разграничуваш, а тоа значи дека си километри далеку од тоа што ти го посочувам. За жал.
Знам што сакаш да ми кажеш. Никогаш не е доцна да се поверува, затоа ми ја спомна крштевката.
Но те прашувам, дали ако направам крштевка ќе поверувам во вашата вистина?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Знам што сакаш да ми кажеш. Никогаш не е доцна да се поверува, затоа ми ја спомна крштевката.
Но те прашувам, дали ако направам крштевка ќе поверувам во вашата вистина?
Тоа сам ќе си откриеш. Првиот чекор ќе го сториш со крштевката. Другото зависи од тебе.

Не постои наша вистина. Хриситјанството не е буквално прочитана Библија. Тоа е нешто сосем друго.

Треба да се потрудиш да го изнајдеш Бог длабоко во себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom