Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
има и докази постари од 50.000 години
Да, ма све “пуца„ од докази, а за да бидат тие докази убедливи, доволно е да им „опнеш„ некоја најневеројатна, непроверлива, но убедлива (!!!) „цифра„ и си ја завршил доказната постапка...:icon_lol:
Исто како и во еволуцијата, на која секогаш и‘ треба што појќе време, за да се случи макар минималното еволутивно поместување, не?[DOUBLEPOST=1399046077][/DOUBLEPOST]
Епа јас сум атеист. И сега те прашувам, зошто моите религиски ставови се дискутабилни?
На другар Ти Атеист, веќе му одговорив, но еве, јаде уште еднаш....

Ако имам избор само од една понуда, а тоа во случајов е атеизмот, што можам да одберам освен понуденото?
Но ако имам избор од 2,3 или повеќе можности, тогаш навистина можам да одберам нешто по мој „укус„ па нека биде и погрешно, но ќе биде слобдно волно, а не насилно.[DOUBLEPOST=1399046145][/DOUBLEPOST]
Дали ти ќе го наречеш безумник или генијалец, атеист е човек за кој непостојат Богови.
Веќе посочив дека има битна разлика меѓу „безумник„ и „атеист„, а има и други...[DOUBLEPOST=1399046695][/DOUBLEPOST]
Да бе забраив на чак двајца на овие простори до Константина. Абе православље је то није шала. Чак ни Норис не може сос вас.

Имаш документирана историја Мики такоџе дека многумина не верувале во богојте и во тоа време.
Не се инаети непотребно: токму световата, нагласувам, световната историја ни вели дека човековата историја е збирка од цивилизации, народи, религии и војни, а не збирка од атеисти и атеистички иделоогии.
Тоа што во секое време и место можеш да најдеш поединци кои се изјаснување како безбожници, тоа не значи дека тие поединци, како исклучоци, наметнувале и одреден светолгед во времето во кое живееле.

Секое правило си има исклучоци, а исклучоците само ги потврдуваат правилата.

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не се инаети непотребно: токму световата, нагласувам, световната историја ни вели дека човековата историја е збирка од цивилизации, народи, религии и војни, а не збирка од атеисти и атеистички иделоогии.
Тоа што во секое време и место можеш да најдеш поединци кои се изјаснување како безбожници, тоа не значи дека тие поединци, како исклучоци, наметнувале и одреден светолгед во времето во кое живееле.

Секое правило си има исклучоци, а исклучоците само ги потврдуваат правилата.
Па што се инаетиш море? Нема никакво наметнување на атеизам, ниту атеистички светоглед. Тоа во црквата ќе си бараш одговори какви што ти одговараат. И православието е исклучок, ни 5% од светска популација и шо сега?

Милјон пати кажав, аман сфати или научи, атеизмот е тоа што е а не Мики Кец што сака да биде.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
. И православието е исклучок, ни 5% од светска популација и шо сега?
1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика.

Толку од вистинитоста од тија 5%...[DOUBLEPOST=1399047102][/DOUBLEPOST]
Па што се инаетиш море?
Инаетот е Твој, демек, имало атеисти и пред не знам колку векови, па што!...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика.

Толку од вистинитоста од тија 5%...
Имаш право Статистика сте, да не речам лага ни 5 % ве нема.

Инаетот е Твој, демек, имало атеисти и пред не знам колку векови, па што!...
Се гледа чиј е не треба да толкуваш, не е тоа библија.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Милјон пати кажав, аман сфати или научи, атеизмот е тоа што е а не Мики Кец што сака да биде.
Е што е де?...
Ја‘ пред некој ден посочив туѓ а не Твој одговор на моево прашање, а туѓуот одговор ни оддалеку не е сличен со Твојот „одговор„.[DOUBLEPOST=1399047259][/DOUBLEPOST]
Имаш право Статистика сте, да не речам лага ни 5 % ве нема.
.
Битно е дека не‘ има и битно е дека кај нас е вистината, а не дали не‘ има 29,34 или 114,38%...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е што е де?...
Ја‘ пред некој ден посочив туѓ а не Твој одговор на моево прашање, а туѓуот одговор ни оддалеку не е сличен со Твојот „одговор„.
Туѓи одговори ќе ми пласираш? ОК да ги прашаме хундусите што мислат за “православље“, да ги прашаме муслиманите, будистите? Да прашаме католици, протестанти?

Битно е дека не‘ има и битно е дека кај нас е вистината, а не дали не‘ има 29,34 или 114,38%...
Арно ама..... само статистика сте, да не кажам другиот збор.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Веќе посочив дека има битна разлика меѓу „безумник„ и „атеист„, а има и други...
Тој стих се однесува на луѓе кои сметаат дека нема Бог/Богови, таквите луѓе денес се познати како атеисти. Ти можеш да ги сметаш и за штрумфови ако сакаш, твој проблем.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тој стих се однесува на луѓе кои сметаат дека нема Бог/Богови, таквите луѓе денес се познати како атеисти. Ти можеш да ги сметаш и за штрумфови ако сакаш, твој проблем.
Јас немам проблем, оти за мене „беузмник„ не е исто што и „атеист„ а една битна разлика меѓу нив, веќе наведов.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас немам проблем, оти за мене „беузмник„ не е исто што и „атеист„ а една битна разлика меѓу нив, веќе наведов.
Атеист е човек кој смета дека непостојат Бог/Богови! Стихот зборува за такви луѓе! И ги омаловажува и навредува нарекувајќи ги безумници!
Неверојатно е колку може да цепидлачиш само да не признаеш дека не си во право......
Не сум сретнал потврдоглава и посуетна личност од тебе, најискрено.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Неверојатно е колку може да цепидлачиш само да не признаеш дека не си во право......
.
Велиш?

Види што пишуваш самиот:

„...Атеист е човек кој смета дека непостојат Бог/Богови! Стихот зборува за такви луѓе! И ги омаловажува и навредува нарекувајќи ги безумници!...„

Значи, изразот „безумник„ го толкуваш како „атеист„ иако Писмото не познава атеисти.
Атеистот не верува дека Бог постои, но не негира и не може да „однегира„ дека Бог постои. Безумникот го чини токму спротивното, со невидена самоубеденост во својот Богоборечки став.

Наведов битна разлика меѓу „безумник„ и „атеист„, која е битна а не маргинална.[DOUBLEPOST=1399051920][/DOUBLEPOST]
Немам никаков проблем да признаам кога грешам, како што тоа веќе го имам сторено на форумов, затоа што грешката беше реална.[DOUBLEPOST=1399052343][/DOUBLEPOST]
Туѓи одговори ќе ми пласираш? ОК да ги прашаме хундусите што мислат за “православље“, да ги прашаме муслиманите, будистите? Да прашаме католици, протестанти?
.
Ај, живо ме занима што велат хиндусите за православието...[DOUBLEPOST=1399052426][/DOUBLEPOST]
Арно ама..... само статистика сте, да не кажам другиот збор.
Да: статистиката сама по себе е чиста вистина...[DOUBLEPOST=1399052488][/DOUBLEPOST]
Не сум сретнал потврдоглава и посуетна личност од тебе, најискрено.
...(y)...

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај, живо ме занима што велат хиндусите за православието...
Истото што и ти го велиш за сите останати. Другпат повеќе ќе ти објаснам. Можеш и сам да си прочиташ, нема тоа да ти смени (валда) верата ако прочиташ за другите.
Да: статистиката сама по себе е чиста вистина...
...(y)...
Тоа и јас ти реков, дека не е. Вие извадивте дека во Македонија над 98 % се верници, не реков јас.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Велиш?

Види што пишуваш самиот:

„...Атеист е човек кој смета дека непостојат Бог/Богови! Стихот зборува за такви луѓе! И ги омаловажува и навредува нарекувајќи ги безумници!...„

Значи, изразот „безумник„ го толкуваш како „атеист„ иако Писмото не познава атеисти.
Атеистот не верува дека Бог постои, но не негира и не може да „однегира„ дека Бог постои. Безумникот го чини токму спротивното, со невидена самоубеденост во својот Богоборечки став.

Наведов битна разлика меѓу „безумник„ и „атеист„, која е битна а не маргинална.
Значи кога ти одговара користиш протестански аргументи, кога не ти одговара ги напаѓаш. Твои зборови: "Каде во библијата се спомнува моето име" Дали тоа значи дека и ти непостоиш?
Терминот "атеист" се употребува од скоро, но луѓето на кои се однесува постоеле одсекогаш и најчесто биле нарекувани неверници.
Псалм 14:1 Зборува за атеистите, бидејќи јасно нагласува дека тие сметаат дека нема Бог нарекувајќи ги безумници![DOUBLEPOST=1399053111][/DOUBLEPOST]
Немам никаков проблем да признаам кога грешам, како што тоа веќе го имам сторено на форумов, затоа што грешката беше реална.
Ај постирај цитат баш да видам кога си направил такво нешто! Баш ме интересира.

Kajgana Shop

На врв Bottom