уште одма беа продадени картите за на Санчез Пизхуан, се гледа каков оптимизам владее кај навивачите.
Емери склопи некој коцкици во Севиља се гледа дека играат подобро и без страв.
Ја пред мечов сум 50-50, имам преголема желба да ги избациме Емери и Севиља за тоа што ни го направија лани, ама многу ќе се изнервирам и многу тешко би ми паднало пораз и евентуално испаѓање од Севиља
, и онака Емери од секогаш ме нервирал, а Севиља и Санчез Пизхуан од секогаш сум ги мразел, толку ми е гаден тој клуб чудно едно... уште од кога доминираа во Европа (Куп Уефа) и кога беа есенски шампион една сезона.. и некои порази што не се забораваат како оној 3-0 кога Кике Флорес доби отказ исто и овој од лани, и глупи црвени картони каде наседнуваа Адуриз и Жонас.. стварно имам измешани чуства пред гостувањево на Санчез Пизхуан, иначе последните 13 утакмици завршиле со 10 порази и 3 нерешени
.
Ќе видиме Пици како ќе се постави, уште на почеток ми изгледаше на тренер што знае да игра големи утакмици и највеќе верувам во него.
еве денес со кои први XI испробувал: Guaita, Joao, Fuego, Mathieu, Bernat; Keita, Parejo, Feghouli, Fede, Vargas, Alcácer.
одбраната не е нај-нај и мислам дека Пици не иде да игра на резултат, Фуего испадна дека е одличен играч и дека добро се снаоѓа и како халф. Највеќе ми е страв од Гуаита да не нарпави некоја глупост, ко викендов против Осасуна (кога му ја спушти топката на Риера) и многу други киксеви што знае да направи...
предност исто така е што нема да има шпански судии
• Valencia's 13 games against Spanish sides in Europe ended W6 D3 L4 (W4 D1 L1 at home – W2 D2 L2 elsewhere in Spain); these results include the final of the 2000 UEFA Champions League, which Valencia lost 3-0 to Real Madrid CF in Paris.
(единствениот пораз дома е оној од пред три години против Атлетико во полуфиналето)
• Valencia won the 2003/04 UEFA Cup plus two editions of the Inter-Cities Fairs Cup – beating FC Barcelona in the 1962 final and GNK Dinamo Zagreb in the 1963 decider – which was the non-UEFA affiliated precursor to the UEFA Cup and UEFA Europa League. They could thus become the first club to win the tournament in all three of its incarnations.
• Valencia have scored more goals (23), had more attempts off target (82) and won more corners (76) and free-kicks (70) than any other side in this season's UEFA Europa League.
[DOUBLEPOST=1398167592][/DOUBLEPOST]слика од последната победа (09.05.2004) на Санчез Пизхуан (2:0).